reklama
a czy sprawdzałyście kiedyś jaka jest różnica w temperaturze między pochwą,a ustami. Czy w pochwie będzie wyższa?Bo ja mierzę w ustach i jeszcze mi ani razu nie wyszła wyższa niż 36,4.
mi powyżej 36,4 wyszło dopiero po owulce
Mynia_82
Fanka BB :)
Sihaya, pisałaś coś o oczyszczaniu? Czy już mi się pomieszało. Ja od dziś się oczyszczam
Ale oprócz tego zjadłam na śniadanie przepyszny twarożek ze szczypiorkiem
Jak Twój wykresik? Udało się coś zrobić z tą linią? W czym był problem, bo ciekawa jestem 
Kropeczko, możesz mierzyć w ustach ale... trzeba codziennie wkładać termometr dokładnie w to samo miejsce pod językiem, pod takim samym kątem itp Dlatego łatwiej jest dopochwowe pomiary robić. Podobno są najbardziej wiarygodne i najtrudniej coś spieprzyć
Kropeczko, możesz mierzyć w ustach ale... trzeba codziennie wkładać termometr dokładnie w to samo miejsce pod językiem, pod takim samym kątem itp Dlatego łatwiej jest dopochwowe pomiary robić. Podobno są najbardziej wiarygodne i najtrudniej coś spieprzyć
czyli po podwyższeniu temp przy owulacji , to ona potem dalej rośnie? Kurcze to może być mylące, dla mnie nie doświadczonej w wychwytywaniu owulacji, bo niby skąd mam wiedzieć, że to już granica wyższych temp. skoro potem są jeszcze wyższe?
Mynia_82
Fanka BB :)
Bzibzioczku :-)
Ja jak pierwszy raz ustalałam sobie granicę wyższych to dopiero po zakończeniu całego cyklu mogłam z całą pewnością stwierdzić że zrobiłam to dobrze. Niestety tak to już z tym jest, że trzeba się tego troszkę nauczyć ;-)
Jak zaobserwujesz u siebie śluz jajkowobiałkowy to wkrótce powinien przyjść skok, i możesz sobie każdą temperaturę sprawdzać czy jest wyższa od 6 poprzednich, jeśli nie jest to jeszcze nie to a jeśli jest to tylko przez dwa kolejne dni kontrolujesz czy temperatury nadal są wyższe, nie muszą być wyższe od tej pierwszej wyższej, byleby były wyższe od tych sześciu przed tą pierwszą wyższą.
Mam nadzieję że nie zakręciłam za bardzo
Ja jak pierwszy raz ustalałam sobie granicę wyższych to dopiero po zakończeniu całego cyklu mogłam z całą pewnością stwierdzić że zrobiłam to dobrze. Niestety tak to już z tym jest, że trzeba się tego troszkę nauczyć ;-)
Jak zaobserwujesz u siebie śluz jajkowobiałkowy to wkrótce powinien przyjść skok, i możesz sobie każdą temperaturę sprawdzać czy jest wyższa od 6 poprzednich, jeśli nie jest to jeszcze nie to a jeśli jest to tylko przez dwa kolejne dni kontrolujesz czy temperatury nadal są wyższe, nie muszą być wyższe od tej pierwszej wyższej, byleby były wyższe od tych sześciu przed tą pierwszą wyższą.
Mam nadzieję że nie zakręciłam za bardzo
Sihaya, pisałaś coś o oczyszczaniu? Czy już mi się pomieszało. Ja od dziś się oczyszczamAle oprócz tego zjadłam na śniadanie przepyszny twarożek ze szczypiorkiem
Jak Twój wykresik? Udało się coś zrobić z tą linią? W czym był problem, bo ciekawa jestem
![]()
Mynia, na wykresiku jednak dzień wcześniej musiałam ustawić tą granicę i linia wyszła już ok, Groszek sprawdził wszystko, ocenił i powiedziała, że jest ok
a o oczyszczaniu owszem pisałam
to już byłby 3 tydzień gdyby nie święta
Bzibzioczku :-)
Mam nadzieję że nie zakręciłam za bardzo![]()
Wszystko załapałam, tylko okaże się czy w praktyce będę umiała wykorzystać, na wszelki wypadek robię testy owulacyjne jeszcze, żeby być pewna, że nie przegapię
Ale bardzo dziękuję za wytłumaczenie, myślę że w następnych cyklach mi to będzie lepiej wychodziło
karola_2907
W oczekiwaniu na cud.....
Ja od następnego cyklu tez zamierzam mierzyć... już zakupiłam termometr 
Jak tam dziewczynki testujcie już !!!

Jak tam dziewczynki testujcie już !!!

reklama