reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Agacynda, podobno sam śluz nie świadczy o owulacji. Można mieć śluz i owulacja może się tak jakby zaczynać ale może się okazać, że nie doszła do skutku... Ja i tak śluz nauczyłam się obserwować dopiero w tym cyklu. Ale jak się ucieszyłam jak zobaczyłam to osławione białko jaja:-) wcześniej miałam wątpliwości a teraz już bez wątpienia wiem, że jak się widzi białko jaja to się wie, że to ono... jak z miłością :)

reklama
Pyscek, lepiej widze ten Twój wykres na tym co mi przesłałaś link niż na tym zdjęciu tu, ale rozumiem, że to to samo?
Chyba dostałaś moja odpowiedz na pw?

Mynia, u Ciebie moim zdaniem jest wszystko ok zaznaczone, a wiec owu była w okolicy dnia pierwszej wyższej tempki :) Nie wiem co prawda jak ze sluzem bo nie widze tam oznaczen....

Groszku, szczyt śluzu to ta zielona kropa 12 dnia cyklu. Wystarczy, że oznaczę szczyt objawu prawda? Bo innych niuansów nie umiem rozróżniać, tylko ten szczyt ewidentnie wiem kiedy bo to szczyt ;). A jeszcze raz się przypomnę z moim drugim pytaniem. Czy wzrost temp. zawsze oznacza, że owulacja jest? Czy mogę mimo takiego wykresu "książkowego" mimo wszystko nie mieć owulacji?

Przepraszam, że tak nieuważnie może czytam i odpisuje,ale ucze sie na wazny egzamin jutro i mam mało czasu :)
Mynia, jesli jest wzrost temperatury o minimum dwie kreski w stosunku do poziomu nizszego to tak, owulacja była. Tzn, jedna z trzech kolejnych temperatur poziomu yzszego musi być minimum 2 kreski wyzsza od poz. nizszego . To tak z grubsza na szybko;) Ale tego w ktorym momencie dokładnie była owu nie jestesmy w stanie stwierdzić, mogła być 24 godz przed wzrostem, moze byc tegoo dnia,moze byc dzien pozniej...kurcze chociaz pewna nie jestm, troche juz zapomniałam tych zasad bo dawno temu sie uczyłam... no w kazdym razie jak był wzrost to owu była w okolicy wzrostu. Dokładnie to tylko monitoring moze określić.

reklama
Do góry