reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Cześć dziewczyny, strasznie długo mnie nie było ale nie chciałam się po prostu nakręcać za bardzo w czasie kiedy staranka były niemożliwe:)
Zaraz sobie poczytam czy może któreś ze staraczek w międzyczasie stały się szczęśliwymi oczekującymi mamusiami ale póki co mam pytanie bo już się zakręciłam. Mogłaby jakaś doświadczona w obserwacjach cykli koleżanka zerknąć na mój cykl ( w sygnaturce) i powiedzieć mi kiedy ja miałam owulację? Czy to jest w ostatnim dniu niższej temperatury czy w pierwszym wyższej. Będę przeogromnie wdzięczna :rofl:

reklama
Witaj Mynia niestety nie za bardzo będę Ci w stanie pomóc, gdyż nie prowadzę wykresików ale z tego co się orientuję to dzień graniczny niskich temp. zwiastuje owulkę - dziewczynki tu na pewno coś Ci doradzą w każdym razie najważniejsze, że przytulanka były :)
a na kiedy masz planowaną @ bo nie ma Cię na liście?

Cześć K@ti@, mnie tu strasznie dawno nie było:) jakieś 300 albo i więcej stron (czyli ze dwa miesiące) Już kiedyś pisałam ale tyle nowych twarzy widzę, że napiszę jeszcze raz:) My się staramy na odległość póki co i w przyszłym miesiącu chce zaplanować wyjazd do ukochanego na odpowiedni termin ;) troszkę to mało romantyczne tak z termometrem i kalendarzem planować podróż ale cóż... dlatego w tym miesiącu nie będę się jeszcze dopisywać do listy ale mam nadzieje, ze w przyszłym... i mam nadzieje że się uda:) Dlatego bym chciała wiedzieć jak to z tą owulacją:)
Dotarłam do listy:) i z tych dziewczyn, które pamiętam sprzed dwóch miesięcy gratuluje Matyjasowej:) ale wszystkim pozostałym oczywiście też:) gratuluje i zazdroszczę, ale tak dobrze zazdroszczę, nie źle:)

Haha ale się uśmiałam z tej formy do tarty :D Faktycznie prezent od męża w takiej formie jest niedopuszczalny :-):-p mojemy na głowe bym ją założyła, hahah no chyba, że faktycznie sama bym go poprosiła... My na Gwiazdy robimy sobie zawsze prezenty niespodzianki, natomiast ja na urodziny zawsze kase od męża dostaje albo idziemy na zakupy, a jeśli chodzi o niego to zawsze kupuje prezent... co roku jest to coś innego plus czekoladki chocolissimo ręcznie robione, w tamtym roku dostał szachownice z czekolady i i figurki z czegolady (pionki) i tak połowe ja zjadłam :-):-):-)

Noo ja wróciłam ze sportowego, kupiłam sobie hantelki dwa po 2kg, bomi flakowate ręce się zrobiły idę zaraz biegać, żeby zdążyć na Na Wspólnej.
Ja w tym miesiącu olewam myślenie czy zajde czy nie -idziemy na żywioł, poza tym zapytam gina, czy faktycznie mam skróconą II faze cyklu i czy to zagraża dziecku jeśli bym zaszła, czy po prostu może tylko wpłynąć na na to, że trudniej będzie zajść. Zapytam czy nie można bez leków, zobacze z resztą czy owulka w tym mieiscu bedzie w połowie...

Dziewczyny ja się pozytywnie nastawiłam mega, świat się nie zawali jak znowu nie zajde w tym miesiącu, Czarni, Agacynda i reszta dziewczyn, które nie mają problemów tylko długo wyczekują- nie martwcie się na każdą z nas prędziej czy później przyjdzie pora...

Zróbcie coś miłego dla siebie, nie wiem zakupy kosmetyczka etc. Ja na jutro się zapisałam na pedicure i parafinke dłoń a co!!! Wiosnaaaaaa:-D

rozumiem Mynia to nie masz łatwego zadania z tą odległością :) jak chodzi o romantyczność to gdy miałam monitoring cyklu też się tak czułam, że muszę na konkretny znak "działać" i to było brrr ale cóż jeśli tak się sprawy mają :( najważniejsze, żeby się w końcu udało czego Ci z całego serca życzę :) ja w tym cyklu odpuściłam wszystko i próbowałam "na spontana" ale teraz jak już jest druga faza cyklu to korci niesamowicie żeby wszystko liczyć, sprawdzać i testować...

Kropka świetna rada z tym, żeby zrobić coś dla siebie - głupia wizyta u kosmetyczki mega nastraja pozytywnie :)
Dziękuję kochana za pomysł!!!!!

K@ti@, dzięki. Ja tez wam wszystkim życzę powodzenia:) i kciuki trzymam za was, póki za siebie nie mogę to ze zdwojoną siłą:)
Kropka87 masz rację i z kosmetyczką ale i z bieganiem... ja w ciąży nie jestem ale zaczynam wyglądać na 4-5 miesiąc, biorę się za siebie natychmiast bo jak ja za parę tygodni płaszcz zdejmę:)

reklama
dziekuję i nawzajem - testujesz 2 dni przede mną więc liczę na fluidki :D
hihi no zobaczymy :p tak naprawdę to nie testuję w dniu @ bo lubi mi się ona czasem przesuwać będę testować 29 - 30 . jeżeli @ nie przyjdzie, ale 29 mam wizytę u gina więc zobaczymy co będzie :) wiem że to będzie jeszcze za wcześnie aby coś zobaczył, ale może coś wyczuje przy badaniu, a jak nie to czekam na fluidki od Ciebie na następny mój cykl :)

Do góry