reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
eheheh ja tez bym zjadla takiego sledzika ehehehehhe

w ciazy z corka musialam miec codziennie cos slodzkiego .... a wczensiej nigdy nie lubilam slodyczy .... niestety pozostalo to do teraz ze lubie slodkie heheh

W ciąży to przepadałam za słonym i kwaśnym! Śledziki, ogórki itp. Obecnie lubie kawusię przegryźć czymś słodkim...drożdżóweczką, pączusiem, a cztery litery rosną...eh...Najbardziej obawiam się jak przeżyję te przyszłe 9 m-cy bez 4 kaw dziennie. Mam nadzieję, że wtedy ochota na kawę mi przejdzie...:-)

Ostatnio chodzi mi taka myśl po głowie dot. toksoplazmozy. Czy od pieska można się zarazić? Czy tylko od kota?

Julianko ja ostatnio czytałam, że kobitki w ciąży mogą wypić do 2 kaw dziennie więc nie jest najgorzej :)

Julianka toksoplazmoza tylko od kota. Ja mam kota, ale toksoplazmozę też podobno już przeszłam (zanim miałam kota, więc nie wiem skąd... może jak byłam dzieckiem i babcia miała kota). Podobno skoro już się przeszło toksoplazmozę to nie grozi ponowne zarażenie. Słyszałyście coś o tym? A wiecie może czy podczas ciąży trzeba zachować jakieś środki ostrożności odnośnie kotka?

no podobno podczas ciąży nie wolno mieć styczności z odchodami kota no i trzeba unikać kontaktu typu 'dawanie buzi zwierzaczkowi'.

reklama
To się dokształciłam trochę w temacie toxoplazmozy i przeczytałam, że jak kobieta już miała tę chorobę to nic dziecku w czasie ciąży nie grozi. Ale tez przeczytałam, że można się nią zarazić od innych zwierząt. Co bardzo mnie zdziwiło bo lekarz, który interpretował moje wyniki w których właśnie wyszła mi przebyta lata temu toksoplazmoza mówił, że zarazić można się tylko od kota albo jedząc surowe mięso.

Do góry