reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
no to w miarę długo nie musisz czekać ja zawsze dostaje 2 dni od ostatniej tabletki. cykle 27 dniowe dobrze jest miec w miare takie krótkie bo większa szanse na zapłodnienie :tak:;-)

Cześć dziewczynki....
tak czytam i czytam
po pierwsze dziekuje za porady folik biore dzien w dzien po jednej tabsie...
Anke
bardzo mi przykro..... Uda sie napewno sie uda musi w końcu, z całego serduszka Ci rzyczę a teraz ciepło pozdrawiam :)
U mnie kolejny dzień @, wczoraj byłam na poradni małżeńskiej przed ślubem i dostałam kur..... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: babka dała wykład a na koniec zawolala po 50 zł od pary ,, ksiadz na naukach..... co łaska 50 od pary :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pan Bóg chodził kur.... i uczył ewangelii za darmo a tu kur... co człowiek to kasa jak usłyszą slub.... toche mam nerwy w strzępkach , do tego @ ból brzucha i wszystko do bani na dniach sie staje..... !
Ja chce ućknąć na jakiś czas od tego wszystkiego, no chore czasy nastały... gdzie miłośc i pomoc i zrozumienie ... wszystko jest przeliczane na $ świat zszedł na psy... !
Nie dośc że zmuszeni jestesmy na nauki chodzic i do poradni to musimy choler.... płacić .... głowa mała i przykrośc wielka....
Dorze że mój już niedługo mąż jest tak wspaniały i ogarnia mnie jak trzeba i pociesza bo nerwowo to juz po mału siadam dziewczyny ..... w niedziele suknie odbieram i chociaz tyle.....

Cześć dziewczynki....
tak czytam i czytam
po pierwsze dziekuje za porady folik biore dzien w dzien po jednej tabsie...
Anke
bardzo mi przykro..... Uda sie napewno sie uda musi w końcu, z całego serduszka Ci rzyczę a teraz ciepło pozdrawiam :)
U mnie kolejny dzień @, wczoraj byłam na poradni małżeńskiej przed ślubem i dostałam kur..... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: babka dała wykład a na koniec zawolala po 50 zł od pary ,, ksiadz na naukach..... co łaska 50 od pary :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pan Bóg chodził kur.... i uczył ewangelii za darmo a tu kur... co człowiek to kasa jak usłyszą slub.... toche mam nerwy w strzępkach , do tego @ ból brzucha i wszystko do bani na dniach sie staje..... !
Ja chce ućknąć na jakiś czas od tego wszystkiego, no chore czasy nastały... gdzie miłośc i pomoc i zrozumienie ... wszystko jest przeliczane na $ świat zszedł na psy... !
Nie dośc że zmuszeni jestesmy na nauki chodzic i do poradni to musimy choler.... płacić .... głowa mała i przykrośc wielka....
Dorze że mój już niedługo mąż jest tak wspaniały i ogarnia mnie jak trzeba i pociesza bo nerwowo to juz po mału siadam dziewczyny ..... w niedziele suknie odbieram i chociaz tyle.....

Mój bart jak się żenił to w swojej parafi musiał dać poślubek poszedł to ksiedza i mówi, że dość ciężko sytuacje ma, że zamneli mu zakład pracy na początku roku czy coś taniej by nie było to mu powiedział żeby wesela nie robił to mu wystarczy. I poszedł płacić to za slub w prafii panny młodej 1200zł + 550zł półślubek. Sam kościelny za rozłożenie dywanu wziął 200zł. A gdzie kwiaty, ubrania, przyjęcie, obrączki? Masakra jakaś po prostu ;/. Dlatego ja nie wierze w księży jak się chodzi do kościoła to u nas na kazaniu zawsze jest o Palikocie albo na Tuska, że będą musieli płacić składki a chwalone jest radio maryja ... blee rzygać się chce, można się tak zniechęcić, że szok.
Beznadziejne to wszystko..:-(

No pomału wykańczają młodych po prostu, akurat u mojego narzeczonego w parafii mam nadzieje ze tak nie bedzie ksiadz powtarza na kazaniach "U NAS CENNIKÓW NIE MA"
NO my sie cieszymy bo mamy gdzie mieszkac a co maja powiedziec Ci ktorzy biora kreche na mieszkanie pozniej na wesele i jeszcze na te pier... opłaty w urzędach i poradniach... szkoda słów, nie to że nie wierze w kościoł ja bardzo w niego wierze ale kur... wira w ludzi upada u mnie dzień po dniu....
a co tu jeszcze o dzieciach planowaniu mówić niedługo nie bede miala za co jesc ...
na dzisiejszy moment jak obliczyla ile mi sie zostanie po oplaci wszystkiego a jak na ten moment uytrzymuje sie sama, my z narzeczonym dopiero po slubie razem mieszkac mozemy ...
to wracajac do mojej wyplaty pokoj gdzie wynajmuje net, telefon oplata za pozycjoinowanie i teraz zaproszenia oplacic poradnie to z 1200zł jakie ja zarazbiam zostanie mi sie na czysto ok 166 zł do nastepnej wyplaty ... ;(
koszmar...
a jeszcze mam sobie uzbierac na wyplate..... rano usłyszałam....
i jak tu sie nie denerwować....

U nas musieliśmy zapłacić za ślub 800 zł ale w tym mieliśmy organistę i kościelnego. Za nauki i poradnie nie płaciliśmy. Ja jakoś specjalnie do kościoła nie chodzę ale uważam że mamy super księży takich do ludzi i widać gdzie te pieniądze idą znaczy się na parafię i inwestycje w niej a nie np. na samochody dla księży.

U mnie jeszcze nic nie wiadomo co z pracą jeszcze trwają narady ale mam stresa. Głowa mi dosłownie pęka i od stresu i pogody:baffled:

Biorę się za porządki w szafach, wstawię może pranie a na pewno muszę ciuchy młodego uprać. Bożusiu jak mi się nic nie chcę ja chce wiosny

beskidy-wiosna-8.jpg

Oj dziewczyny o sytuacji finansowej to mi się nawet nie chce myśleć. Po prostu jest jedna wielka żenada finansowa chyba u większości polskich rodzin. A ludziom się w ściska kit że jest dobrze że kryzys nas nie dotyka tylko jakoś tylko nie widać w naszych portfelach jak wspaniale jest w tym naszym kraju:angry:

Ostatnia edycja:
kurczę to faktycznie nie fajnie,
a ja wam powiem, że u nas odwrotnie ( tylko tego księdza niestety przenieśli już miesiąc temu eh...) ale jak chodził po kolędzie to jak jedno nie pracuje w domu to nie brał ( nawet mu sie nie dało wcisnąć koperty), ostatnio a obydwoje pracujemy to nie wziął bo kazał dziecku zabawkę kupić bo taki ładny i grzeczny aniołek z niej ... więc ciężko trafić, choć przeważają tacy jak wy opowiadałyście.
My braliśmy ślub gdzie indziej w parafi męża, to jak płaciliśmy po ślubie to pierwsze co ksiądz spytał ile gości było na weselu a potem eee to bogate wesele to tyle.... i bach kwote ale za nauki nic nie płaciliśmy

reklama
Do góry