reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
no to w miarę długo nie musisz czekać ja zawsze dostaje 2 dni od ostatniej tabletki. cykle 27 dniowe dobrze jest miec w miare takie krótkie bo większa szanse na zapłodnienie :tak:;-)

Cześć dziewczynki....
tak czytam i czytam
po pierwsze dziekuje za porady folik biore dzien w dzien po jednej tabsie...
Anke
bardzo mi przykro..... Uda sie napewno sie uda musi w końcu, z całego serduszka Ci rzyczę a teraz ciepło pozdrawiam :)
U mnie kolejny dzień @, wczoraj byłam na poradni małżeńskiej przed ślubem i dostałam kur..... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: babka dała wykład a na koniec zawolala po 50 zł od pary ,, ksiadz na naukach..... co łaska 50 od pary :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pan Bóg chodził kur.... i uczył ewangelii za darmo a tu kur... co człowiek to kasa jak usłyszą slub.... toche mam nerwy w strzępkach , do tego @ ból brzucha i wszystko do bani na dniach sie staje..... !
Ja chce ućknąć na jakiś czas od tego wszystkiego, no chore czasy nastały... gdzie miłośc i pomoc i zrozumienie ... wszystko jest przeliczane na $ świat zszedł na psy... !
Nie dośc że zmuszeni jestesmy na nauki chodzic i do poradni to musimy choler.... płacić .... głowa mała i przykrośc wielka....
Dorze że mój już niedługo mąż jest tak wspaniały i ogarnia mnie jak trzeba i pociesza bo nerwowo to juz po mału siadam dziewczyny ..... w niedziele suknie odbieram i chociaz tyle.....

Cześć dziewczynki....
tak czytam i czytam
po pierwsze dziekuje za porady folik biore dzien w dzien po jednej tabsie...
Anke
bardzo mi przykro..... Uda sie napewno sie uda musi w końcu, z całego serduszka Ci rzyczę a teraz ciepło pozdrawiam :)
U mnie kolejny dzień @, wczoraj byłam na poradni małżeńskiej przed ślubem i dostałam kur..... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: babka dała wykład a na koniec zawolala po 50 zł od pary ,, ksiadz na naukach..... co łaska 50 od pary :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pan Bóg chodził kur.... i uczył ewangelii za darmo a tu kur... co człowiek to kasa jak usłyszą slub.... toche mam nerwy w strzępkach , do tego @ ból brzucha i wszystko do bani na dniach sie staje..... !
Ja chce ućknąć na jakiś czas od tego wszystkiego, no chore czasy nastały... gdzie miłośc i pomoc i zrozumienie ... wszystko jest przeliczane na $ świat zszedł na psy... !
Nie dośc że zmuszeni jestesmy na nauki chodzic i do poradni to musimy choler.... płacić .... głowa mała i przykrośc wielka....
Dorze że mój już niedługo mąż jest tak wspaniały i ogarnia mnie jak trzeba i pociesza bo nerwowo to juz po mału siadam dziewczyny ..... w niedziele suknie odbieram i chociaz tyle.....

Mój bart jak się żenił to w swojej parafi musiał dać poślubek poszedł to ksiedza i mówi, że dość ciężko sytuacje ma, że zamneli mu zakład pracy na początku roku czy coś taniej by nie było to mu powiedział żeby wesela nie robił to mu wystarczy. I poszedł płacić to za slub w prafii panny młodej 1200zł + 550zł półślubek. Sam kościelny za rozłożenie dywanu wziął 200zł. A gdzie kwiaty, ubrania, przyjęcie, obrączki? Masakra jakaś po prostu ;/. Dlatego ja nie wierze w księży jak się chodzi do kościoła to u nas na kazaniu zawsze jest o Palikocie albo na Tuska, że będą musieli płacić składki a chwalone jest radio maryja ... blee rzygać się chce, można się tak zniechęcić, że szok.
Beznadziejne to wszystko..:-(

No pomału wykańczają młodych po prostu, akurat u mojego narzeczonego w parafii mam nadzieje ze tak nie bedzie ksiadz powtarza na kazaniach "U NAS CENNIKÓW NIE MA"
NO my sie cieszymy bo mamy gdzie mieszkac a co maja powiedziec Ci ktorzy biora kreche na mieszkanie pozniej na wesele i jeszcze na te pier... opłaty w urzędach i poradniach... szkoda słów, nie to że nie wierze w kościoł ja bardzo w niego wierze ale kur... wira w ludzi upada u mnie dzień po dniu....
a co tu jeszcze o dzieciach planowaniu mówić niedługo nie bede miala za co jesc ...
na dzisiejszy moment jak obliczyla ile mi sie zostanie po oplaci wszystkiego a jak na ten moment uytrzymuje sie sama, my z narzeczonym dopiero po slubie razem mieszkac mozemy ...
to wracajac do mojej wyplaty pokoj gdzie wynajmuje net, telefon oplata za pozycjoinowanie i teraz zaproszenia oplacic poradnie to z 1200zł jakie ja zarazbiam zostanie mi sie na czysto ok 166 zł do nastepnej wyplaty ... ;(
koszmar...
a jeszcze mam sobie uzbierac na wyplate..... rano usłyszałam....
i jak tu sie nie denerwować....

U nas musieliśmy zapłacić za ślub 800 zł ale w tym mieliśmy organistę i kościelnego. Za nauki i poradnie nie płaciliśmy. Ja jakoś specjalnie do kościoła nie chodzę ale uważam że mamy super księży takich do ludzi i widać gdzie te pieniądze idą znaczy się na parafię i inwestycje w niej a nie np. na samochody dla księży.

U mnie jeszcze nic nie wiadomo co z pracą jeszcze trwają narady ale mam stresa. Głowa mi dosłownie pęka i od stresu i pogody:baffled:

Biorę się za porządki w szafach, wstawię może pranie a na pewno muszę ciuchy młodego uprać. Bożusiu jak mi się nic nie chcę ja chce wiosny

beskidy-wiosna-8.jpg

Oj dziewczyny o sytuacji finansowej to mi się nawet nie chce myśleć. Po prostu jest jedna wielka żenada finansowa chyba u większości polskich rodzin. A ludziom się w ściska kit że jest dobrze że kryzys nas nie dotyka tylko jakoś tylko nie widać w naszych portfelach jak wspaniale jest w tym naszym kraju:angry:

Ostatnia edycja:
kurczę to faktycznie nie fajnie,
a ja wam powiem, że u nas odwrotnie ( tylko tego księdza niestety przenieśli już miesiąc temu eh...) ale jak chodził po kolędzie to jak jedno nie pracuje w domu to nie brał ( nawet mu sie nie dało wcisnąć koperty), ostatnio a obydwoje pracujemy to nie wziął bo kazał dziecku zabawkę kupić bo taki ładny i grzeczny aniołek z niej ... więc ciężko trafić, choć przeważają tacy jak wy opowiadałyście.
My braliśmy ślub gdzie indziej w parafi męża, to jak płaciliśmy po ślubie to pierwsze co ksiądz spytał ile gości było na weselu a potem eee to bogate wesele to tyle.... i bach kwote ale za nauki nic nie płaciliśmy

reklama
Do góry