reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Kurcze Noelle współczuje przeżyć z psem, strasznie szkoda... czy lekarze nic nie radzą?

Odnośnie szczepionek to mam ci podać jakie Oliwia ma zrobione? bo ja jej na rotawirusa nie szczepiłam, na pneukoki tak, no i wzięłam szczepionke skojarzoną tą 5 w 1, mniej ukłuć i moja nawet nie gorączkowała, a ty co planujesz w związku ze szczepieniami?

temat poprzedni uważam za zamknięty, bo to nie warto nawet komentować, a wypowiedź kogoś kogo profil ( co bardzo dziwne haha) powstał akurat wczoraj to już w ogóle taka dziecinada że szok ale teraz jak będę chciała coś poradzić naszej Agatce to napisze jej priva żeby Broń Boże ja ciężarna nie uraziła jakieś nie ciężarnej ;-)

reklama
nawet nie skomentuje wcześniejszych postów, nie jestem zadufana w sobie ale oczywiście niech sobie piszą co chcą hahaha, tylko mnie to rozśmieszyło, ja też mogę powiedzieć, że ktoś zachowuje się jak furiatka hahah ooo i że wywyższam się bo jestem w ciąży? bu hahah zaraz się przewrócę, no a że ja pokrzywdzona? czemu? hmm przecież ja jestem bardzo szczęśliwa nie rozumiem czemu mam być pokrzywdzona no ale to jest siła internetu każdy może nabazgrać co chce.... hahah
zmykam co córci Agacynda będę trzymać kciuki za ciebie buziaki
daj znać na fb co powiedział lekarz

nie przejmuj się Czarnooka nie będę nic już pisać na forum, żebyś Broń Boże biedna nie poczuła się urażona i zmieszana z błotem

i jeszcze się nabija.. brak słów
nie życzę sobie Mgiełko abyś jeszcze cokolwiek pisała w moim kierunku. pozostawmy to na tym etapie jaki jest.
To jest prośba i liczę na to że się do niej dostosujesz.dziękuję.
jeszcze tylko powiem jedno zobacz jaka jesteś teraz przeniosłaś się na zupełnie inna osobę i bezpodstawnie na nią naskakujesz. może profil powstał wczoraj ale mogła czytać wcześniej.
Kimkolwiek jesteś ANiu nie mam zamiaru zamartwiać się taka osoba jak Mgiełka.
AMEN.

Ostatnia edycja:
Agacyndko ja w ciąży miałam o ile dobrze pamiętam 138 i jakby to powiedzieć fuksnęło mi się:)))

Noelle ja Mikołaja szczepiłam heksą i na rotawirusy, pneumokoki sobie odpuściłam, bo nie chodzimy do żłobka, ani nie mamy styczności z takimi dziećmi. A i na pneumokoki można później zaszczepić. Dla noworodka to 3 dawki- koszt 900 zł. Jak skończy rok (albo pół już nie pamiętam) to są dwie dawki- koszt 600 zł, a chyba jak skończy dwa latka to tylko jedna i koszt 300 zł. Rotawirusy nie można odkładać w czasie- albo szczepi się od razu albo wcale. A heksa podobno jest bardziej czysta niż darmowe szczepionki, no i kłuje się maleństwo tylko raz:) Taki zestaw szczepionek doradziły nam dwie położne i lekarz:)

no to dobrze Czarnooka że sobie wyjaśniłyśmy ;-) od tej pory najlepiej będzie jak nie będziemy na siebie zwracać uwagi, od razu atmosfera będzie milsza i czystsza

paulinka super opisałaś a ta skojarzona chyba u mnie 120zł za szczepienie z tego co pamiętam, kurczę to tak dawno było musiałabym w książeczkę zajrzeć, ale ciekawy temat bo też sama się zastanawiam teraz nad rotawirusem, Oliwia będzie chodzić do szkoły to może coś przynieść :no: i małą zarazić ...

co do szczepien napisze schemat jaki sie szczepi w przychodni.( mam nadzieje ze tak samo jest w innych przychodniach pisze to bo zeby nie bylo jakis problemów ale z tego co wiem tak jest wszedzie bo to wymogi odgorne.
siedze w szczepieniach i szczepie dzieci .
Pneumokoki np tzw Synflorix
6 tyg-6m.z - 3dawki+1 co miesiąc 4 dawka w 12-15m,z
7m.z-11m.z- 2dawki +1 ( 2 pierwsze w ostepie 2 miesiecy) trzecia dawka w 2r.z
12-23m.z- 2 dawki w odstepie 2 miesiecy
2r.z-5r.z - 1dawka

co do rotawirusów - są 2 dawki pierwsza przy pierwszym szczepieniu . rotawirusy trzeba 2 dawki podac przed 24 tygodniem zycia. rotawirusy sa szczepionka doustna

polecam INFANRIX HEXA jest to szczepionka skojarzona 6 w 1. przy kazdym szczepieniu jedno ukłucie. tym bardziej ze w 7mz odpada szczepienie WZW.
przy szczepionce INFANRIX IPV+HIB czyli 5 w 1 przy pierwszym szczepieniu są 2 ukłucia bo dochodzi WZW oraz w 7 miesiacu również WZW.

Ostatnia edycja:
Płaciłam za heksę 200 zł i za rotawirusy 300zł. Taki zestaw jest dwa razy. Za trzecim razem płaciłam za heksę 270 zł. Nie wiem czemu tak. Może podrożała... W sumie wyszło prawie 1300 zł. Mikuś po nich też nie gorączkował i nie marudził:)

A teraz na dniach idziemy na szczepienie na roczek.

zaraz zobaczę w książeczkę Oliwii, bo z głowy nie pamiętam już tego
no sprawdziłam: to ja mam na pewno ta 5 w 1, taką mi właśnie doradzono i taką wzięłam ale dowiem się teraz o tą 6 w 1 i na pewno ją wezmę jeśli lekarz się wypowie przychylnie, dlatego pewnie Paulinka ta moja była tańsza, bo jednak gorsza, a ja szczepiłam Oliwie prawie 5 lat temu więc teraz może mają inne ceny,
Noelle kurczę ciężko coś doradzić, ja jestem za szczepieniem, ponadto teraz będę brała dodatkowo rotawirusy, no i tak jak przy Oliwi pneumokoki, koszty są dość duże jak to opisała Paulinka no ale.... ja wszystko dla małej już mam więc to co dostane z PZU za urodzenie dziecka i becikowe niech idzie na szczepienia ;-)
Noelle a poradziłaś się lekarza? wiem że niektórzy nieprzychylnie się wypowiadają na temat szczepień na pneumokoki...

Ostatnia edycja:
Noelle jak mam byc szczera to wez 6 w 1 o ile fundusze wam pozwalaja. do tej pory odkad szczepie dzieci ani po 6w1 ani po 5w1 nie bylo zadnych odczynów poszczepiennych . różnia sie cena i ilościa ukłuć.
o szczepionkach z sanepidu sie nie wypowiem jest tyle odczynow poszczepiennych ze masakra. krztusiec jest najgorszy.
Paulinko czyli teraz czeka Mikusia 13-14 m,z odra swinka rozyczka :D podskornie w ramię :D

reklama
Czarnooka a teraz jest darmowa czyli mam się spodziewać gorączki? Poza tym to to moje chuchro za dużo nie utyło od ostatniej wizyty. Tak z 10 kg waży, a na ostatniej było 9,300, za to go rozciągło trochę i taki z niego makaron spaghetti... Aż się boję, że dostanę zrypę, że za mało przybrał przez 3 miesiące...

Do góry