reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

no u mnie przed wypiciem 76, wiec powinnam sie chyba przejmowac jak przed wypiciem by bylo znacznie wiecej... ehh nerwy nerwy. tylko boje sie tego co powie moj gin jutro. no ale nikt nie powiedzial, ze musze isc do diabetologa jak mnie skieruje, nie?

reklama
Mgiełko ja się z Tobą nie zgodzę bo ja też miałam bardzo niski wynik bo 145 po dwuch godzinach i dobrze ze poszłam z tym do diabetologa. Bo to nie jest tak że oni od razu stwierdzają cukrzycę najpierw jest dieta obserwacja, obciążeie glukozą po raz drugi a dopero potem diagnoza. Uważam ze nie należy tego bagatelizować, tylko skontrolować i poradzić się specjalisty. Tak jak pisałam mój wynik po dwóch godzinach poobcieraniu był 145 i potem na diecie okazało sie ze mam cukrzycę moje wyniki po zjedzeniu dwóch kromek chleba razowego nie barwionego karmelem ani innymi tego typu mój cukier po godzinie skakał do 190. Nie chce nikogo straszyć tylko różnie to bywa z tymi cukrzycami

A do mnie ię coś przyplątało prawdopodobnie mam zator w iesi bo strasznie boli pierś sutek jak mały pije mam stan podgorączkowy

Agniesiu a jaki mialas wynik na czczo bez obciazenia?
Kiepsko z tym zatorem, co teraz? Lekarz? Zatrzymanie laktacji czy co sie robi? Jejku jaka ja jestem zielona......

Aaa i jeszcze chcialam zapytac, w ktorym tygodniu mialas stwierdzona cukrzyce ? I czy rodzilas przez to przez cc czy sn bo juz nie pamietam?

Agacyndo Ty się nie stresuj bo to nie mówione ze u Ciebie będzie tak jak ze mną . Mgiełka teżmiała taki wyik jak ja i cukrzycy nie ma :) spokojnie . Piszę tylko żeby tego nie bagatelizować i lepiej sprawdzić niz później żałować. Ja cukrzyce maiłam stwierdzoną w 22 tc po obciążeniu 75 . wynik na czczo 82. I teraz z tego co się orientuje wyniki dla kobiet w ciazy są bardziej rygorystyczne niż dla zdrowego bodla ciężarnej godz po jedzeniu wynik jest 120 a dla nie będącego w ciazy 140 i to samo na czczo dla ciężarnej 90 anormalnie 110 . Ale to jak jesteś na diecie cukrzycowej . Cukrzyca nie jest wskazaniem do cc no chyba ze coś się dzieje niedobrego .
Także spokojnie kochana ozesz mieć tylko nietolerancje glukozy i wtedy dieta wystarczy

to musze w takim razie skonsultowac to jutro ze swoim gin. picie drugi raz glukozy mi sie kompletnie nie usmiecha i te zjazdy ktore mialam siedzac na krzeselku... zastanawiam sie czy taki wynik moze byc spowodowany tym, ze musialam sobie pochodzic zeby mi sie polepszylo...

podczas chodzenia spalasz glukozę i wynik wtedy jest niższy,żeby wynik był wiarygodny niestety trzeba siedzieć przez godziny , tak jak piszesz pogadaj z ginem i zadecydujesz, tylko się nie stresuj bo pewnie będzie tak z jak powtórzysz glukozę to będzie ok

takie chodzenie to am wiesz ja mówię o takim dłuższym :)
nie stresuj sie i nie czyta o żadnych powikłaniach bo ona nie dotyczą Ciebie te powikłania to sa dla obiet które chorują na cukrzyce już przed ciażą tak mi powiedziała pani diabetolog i że mi grozić może tylko to że mały bedzi większy :) No i Antoś swoją wagę miał mimo trzymania diety
jeszcze raz nie stresuj się

reklama
No mi teraz gin mowil, ze Anielka bedzie mniejsza niz 3,5 kg.. kurcze zobaczymy. najwyzej odstawie slodycze i cukier i bede bazowac na reszcie.

Do góry