reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

No to ja też się witam!!
Pogoda dosłownie pod psem, weekend zajęty bo w krakowie na komunii byliśmy a wcześniej trzebabyło jakiś prezent zorganizować.
Ogólnie cierpie na notoryczny brak czasu, w pracy dużo zajęć po pracy kwestie rozbudowy, ćwiczenia, dieta to wszystko strasznie absorbujące jest. Nie wiem jak sobie radzicie dziewczyny z dziećmi i tymi wszystkimi dodatkowymi zajęciami. Zawsze mi się wydawało, że jestem dobrze zorganizowana, a na prawdę jakoś ostatnio doba wydaje mi się za krótka.

reklama
W końcu coś tu drgnęło;)
Witajcie w ten pochmurno-deszczowy dzień:) kiciula nie daje mi pisać tak mi się wtula pyszczkiem w ręce hehe... chyba ma jakiś dzień pieszczocha dziś;)
My w sobotę się działkowaliśmy. Wczoraj odchodziło błogie lenistwo, do tego obiadek u teściów;) A od soboty tak chodzi za mną ciasto z rabarbarem....!!! a na tym mieszkaniu nie mam piekarnika:( na szczęście teściowa się zlitowała i ma mi dziś upiec:) popołudniu pewnie podejdziemy go odebrać <mniam>
Asitko piękny bukiecik będziesz mieć:)
Bzibzioku witaj:) rzeczywiście u Ciebie napięty grafik. Życzę więc trochę oddechu i chwili wytchnienia:) A jak dietka? jakieś kolejne postępy?? Sezon żeglarski otwarty? czy nie było czasu...?

eee u mnie sloneczko i 20 st.Dzisiaj zalatwilismy juz chrzciny na 15 czerwca.Teraz maz.sprzata,mlode uspione,ja matka-zombi siedze przy kawie i regeneruje sily.Zostal mi 1kg do wagi sprzed ciazy.A ze biust moj ma ze 2 kg;-)To niedlugo znikne i zostana tylko cycki;-)co by mojego dziecka specjalnie nie zmartwilo:-)

Zaraz biore sie za przegladajie wykresow
Koze czai aie.gdzies.fasolka?

W końcu coś tu drgnęło;)
Witajcie w ten pochmurno-deszczowy dzień:) kiciula nie daje mi pisać tak mi się wtula pyszczkiem w ręce hehe... chyba ma jakiś dzień pieszczocha dziś;)
My w sobotę się działkowaliśmy. Wczoraj odchodziło błogie lenistwo, do tego obiadek u teściów;) A od soboty tak chodzi za mną ciasto z rabarbarem....!!! a na tym mieszkaniu nie mam piekarnika:( na szczęście teściowa się zlitowała i ma mi dziś upiec:) popołudniu pewnie podejdziemy go odebrać <mniam>
Asitko piękny bukiecik będziesz mieć:)
Bzibzioku witaj:) rzeczywiście u Ciebie napięty grafik. Życzę więc trochę oddechu i chwili wytchnienia:) A jak dietka? jakieś kolejne postępy?? Sezon żeglarski otwarty? czy nie było czasu...?

W tym roku za bardzo nic nie planujemy zobaczymy jak nam pójdzie z budową i finansami.
Jeżeli się uda to łódeczki dopiero wrzesień - październik.
Co do moich postępów to owszem są:) już 8 kg :) znowu się mieszczę we wszystkie ubrania z czasów przed mieszkania z moim mężem.

Hej.
Wrocilam ze szpitala lekarz zrobil mi usg i nic juz nie bylo. Obylo sie bez zabiegu. Wydaje mi sie, ze w piatek tak mnie zalalo i sie oczyscilo. A dzisiaj juz praktycznie nie mam krwawienia. Endometrium 9 mm w granicach normy. W czwartek mam isc do jego gabinetu i mi wszystko powie jak dalej badania. 3 miesiace trzeba bedzie wstymac sie ze starankami. Kurcze normalnie nie moge w to uwierzyc jak ostatnio bylam u niego w czwartek nie lecialo ze mnie duzo tylko ten raz, a weekend na prawde prsktycznie jakby mi sie okres konczyl i sie usunelo. Super i nir moge uwierzyc. No ale przeciez lekarz no to wsie zna, ja nie pierwsza i nie ostatnia.

NOELLE podaje małej tylko witaminę D. jak karmiłam piersia to dawałam D+K. tak mi i w szpitalu i u pediatry powiedzieli... zgłupiałam już....
ASITA bukiecik na pewno będzie boski!
ANKE jak dobrze, ze obyło się bez inderęcji lekarzy. trzymaj się:*

Ostatnia edycja:
hej :) u nas jakoś leci ehehe..
Sailor co tam u CIebie ? :))) noo i Mynia :> bo tak sie kiedys dopatrzyłam, ze moze bedziesz testowac :)))

my od kilku dni mamy spokojnie wieczory, chyba kolki przeszły, za to w dzien jej sie nudzi i buczy, ale mam to gdzies i biore tylko w ostatecznosci, no bez jaj ze bede cały dzien z dzieciem na rękach latac :p
kupiłam chuste, bo jak jest deszcze to mi sie nie chce wózka te pare metrów do przedszkola targać tylko szybko w chuscie wyskakuje pod parasolem i szybko wracamy :)) jest dobrze :) polecam, ale tylko na krótkie wypady i jak nie ma upałów:dry:

DOmiku ja nie podaje zadnych witamin, przy Mai kazali dawać D, a teraz pediatra kazała sama zdecydować bo ponoć w mleku jest wystarczająco i moge dawać lub nie, a ja naweto o tym zapomniałam i nie daje :p

a to Lenutka z biedronką :)

Załączniki

• P4290630.jpg
    P4290630.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 63
Ale senny dzień!! wzięłam się za gotowanie bo bym spała cały dzień;) Zrobiłam już barszcz, farsz na krokiety. Schab się dusi w sosie - to na jutrzejszy obiad;) A na dziś pappardelle z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowo-ziołowym:] No i nóg nie czuje hehe;)

Anke super, że wizyta w szpitalu się nie przedłużyła i że wszystko ok:)
Bzibzioku gratuluję 8kg:) zaraz znikniesz mężowi;)
Domik może rzeczywiście szkopuł tkwi w tej wit D?? wiesz przyjmuje się że wit d to cud miód dla dzieci... no ale faktycznie nadwyżka każdej witaminy przecież przysparza problemów nawet dorosłemu człowiekowi... Ja bym zagłębiła się w temat albo nawet sama spróbowała odstawić wit i zobaczyła czy coś będzie lepiej.
Noelle już Ci tu któraś pisała, żebyś nie wisiała nad kawą tylko zdrzemnęła się razem z dzieciątkiem... eh.. niereformowalna:p
za to waga.. fiu fiu... lecisz jak Bzibziok na dół:) każda by tak chciała po ciąży i to w takim tempie:)
Królewno Lenutka boska:) te wpatrzone w biedronę oczyska!:)

A gdzie owulkujące dziewczyny??? fasolkujące??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry