reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Anke, pozdrów mój Olsztyn ukochany:) Starówkę, zamek, mój klub - Sowę, amfiteatr, lasy i jeziora :)
Agacynda, fajne to z tym olejem :) A ja muszę S zpytać czym oni się w Nigerii smarują, bo oni się ciągle czyms smarują...taka czarna przesuszona skóra wygląda dużo gorzej niż nasza biała. Zaraz Wam pokażę co wymodiłam na pazurkach, narazie jedna łapka :)

reklama
Myniu pozdriwie ;-). Wlasnie Agacynda powiedz jak dokladnie na twarz. sie powinno nakladac na czysto skore? I jak dalej. i kupic mozna w markecue czy w jakims zielarskim. bo ja mam straszny problem ze skora.

Hej dziewczynki:*
Myniu te zapachy z Twojej kuchni mnie tu przyprowadziły ^^^ narobiłaś mi smaka jadę do Ciebie :D
Asitko jak się czujesz?
Królewno trzymam kciuki by niuni mleko podpasowało.
Sailor a może jeszcze nic straconego.
Agnieszko trzymam kciuki by już coś się zaczęło
Pianeczko a jak Twoje maleństwo?
Noelle a co tam u Ciebie Kochana?

a mnie to ten lewy jajnik tak boli ze czasami nie da sie wytrzymac :(

Anke zacznijmy od tego ze sie dowiedzialam w 5 tygodniu heheh :)) ale pamietam, ze myslalam, ze mnie jakies chorobsko rozbiera bo caly czas chodzilam opatulona kocem i wieloma warstwami ubran tak mna telepalo. no u mnie dosc waznym objawem bylo ze papierosow mi sie odechcialo, palilam tylko wieczorami do towarzystwa a tak to nie. i wzdecie... smrod w kuchni... jak jeszcze nie wiedzialam to mialam chcice na mieso, bo pozarlam calego steka wolowego, co sie w zyciu wczesniej nie zdarzylo....

nie wiem jak z twarza, wiem tylko o calym ciele, ale na buzie mozesz sprobowac oleju ze slodkich migdalow niesyntetycznego. jest delikatniejszy a bardzo dobrze dziala np na skore noworodkow, ktora po stosowaniu tego oleju nie ma na przyklad odparzen i potowek :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anke olej lniany koniecznie musisz kupować od pewnego spredawcy co do którego będziesz miała pewność, że olej przechowywany był w lodówce zarówno w sklepie jak i w transporcie. Olej lniany może byc poza lodówką jakieś niewielkie minuty, nie wiem, może godzinę... także nawet jak będziesz niosła do domu to prędziutko (chyba że zakupisz zimą :) Przynajmniej ta jest jeśli chodzi o spozywanie oleju, nie wiem jak ze smarowaniem...
Czarnooczko zapraszam na kolację jutro :) Wszystkie zapraszam :) a ten Twój jajnik... ja nei wiem jak to jest w Twojej sytuacji ale mnie np na owulację potrafi tak bardzo boleć, że się ruszyć nie mogę czasami i 2 nospy forte nei pomagają ani ketonal, tylko termoforek letni i łóżeczko. Mam nadzieję, że prędziutko przestanie Cię boleć.
No to pokazuję:) ale robiłam normalnym duzym pędzelkiem... w paczce z laierami przyjdzie też takki do zdobień cieniutki :)
zebra2.jpg

Załączniki

• zebra2.jpg
    zebra2.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 34
Dziewczynki... Tęsknię !
Teraz grzecznościowo u znajomej jestem na necie, przejrzę trochę co u Was, chyba się uzależniłam :) Pozytywnie:)
Ja walczę z przeprowadzką, zminiliśmy mieszkanie na trochę większe. Może tu się uda coś spłodzić :) hihi
Póki co padam od sprzątania i rozpakowywania i pakowania, no i netu brak.
Agacyndo, gratulejszyn - piękny wiek ciąży ! Ale zleciało...hu hu - tylko co byłaś zaskoczona przez fasolkę :)
Asitko, ja brałam dupka na torbiela i fajnie się wchłonął, @ przyjechała czerwonym mercem, także cud nie lek ! Myślę, że ja bym wzięła, bo wiesz, te torbiele mogą się powiększać. Ja czekałam ponad 100 dni ( no ok, w międzyczasie lekarka mnie olała i nic nie dała z progesteronem, ale cierpliwość to ja miałam, nie powiem)
Marzen, tak jak Mynia pisze plamienia przez @ mogą być objawem niedoboru progesteronu. Jeśli chciałabyś to lepiej sprawdzić, możesz sobie myknąć badanko, najlepiej kiedy zaczynasz plamić. Ważne jest to o tyle, że progesteron jest fasolce bardzo potrzebny do "zamieszkania" i jeśli ciałko żółte nie wytworzy go wystarczająco, trzebaby wspomóc czasami.
Czarnooczko, ja się nie dziwię, że Cię coś przywiodło, toż to rozbój w ciemną noc o takim jedzeniu pisać! :)
A jak tam Twoje Szynszyluchy?
Różniczko, Sailor? Jak samopoczucie?
Właśnie - Sailorku, ja tam z pracą, odpoczęłaś trochę nerwowo?

Co do oleju lnianego, niektórzy jedzą z jogurtem rankami, ale zapomniałam w jakim celu. Sama mam buteleczkę i skoro taki on zdrowy to już ją migiem otworzę. Szczególnie, że nie powinno zbyt długo stać !

Biegnę Was doczytać, co by być na czasie !

ściskam każdą bez wyjątku :) Dobrej nocy :happy:

reklama
Do góry