reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Jakoś nastrój mam do d---y ;/. Nie wiem, może to normlanie i martwie się i cieszę i myślę cały czas o tej pracy, może nie potrzebnie.

Anke u mnie dobrze się skonczyło w temacie pracy, u Ciebie też tak będzie:)
Poza tym my z m. ustaliliśmy, że najważniejsze jest, żebyśmy mieli dziecko, a praca na drugim planie bez względu czy będzie czy nie. I takie myślenie bardzo pomogło:) Jak szłam na rozmowę z dyrektorem to z przekonaniem, że będę zwolniona. A tu dwa dni później mówi mi na korytarzu, że ma pani przedłużenie umowy:)
Będzie dobrze!!

Marzen ja czasem miałam brązowe plamienia przed @ a progesteron miałam ok. Gin twierdziła, że czasem tak się zdarza.
Myniu trzymam kciuki, żeby @ pojutrze:) temp spadła co prawda ale póki co ładnie to wygląda:)
Agacynda Ty się nie zamartwiaj i nie lękaj;) wiosna idzie i jest pięknie:) choć za oknem akurat dziś tego nie widać:/
Agnieszka to teraz już w zasadzie można zacząć odliczać do porodu:)

reklama
Hej dziewczynki :-D u mnie za oknem też ponuro :-( ale przynajmniej śniegi coraz mniej :-)
Wczoraj moja bratowa była u gin. i okazało się, że nie jest w ciąży i ma torbiel na jajniku :-( a już myślałam, że jak zostanę ciocią to skupie się na bratanku lub bratanicy i może wtedy uda mi się zajść w ciąże :-(
Myniu @ jak na razie ie widać :-( rozregulował mi się ten cykl na maksa :crazy:
Czarnooka co tam u Ciebie kochana z serduszkiem lepiej?
Agacynda nie stresuj się kochana :tak:
Anke trzymam kciuki żeby przedłużyli umowę :tak:
Agnieszka spotkanie z Antkiem w realu już coraz bliżej :-)
Noelle i Gosiak u Was tez już coraz bliżej to spotkania a córciami :-) ale ten czas leci :szok:
Domik widzę że z Lenka już coraz lepiej się dogadujecie :-)
Marzen ja niestety nie miałam takich plamień to Ci nic nie doradzę :no:

Spojrzałam na zdjęcia z wizyty u gin. i te torbiele zrobiły mi się w lewym jajniku tam gdzie był dominujący pęcherzyk, który prawdopodobnie pękł :-( ja chce już @ a ona zwleka i zwleka i przedłuża mi badanie drożności jajowodów :wściekła/y:
dzisiaj dowiedziałam, że moja znajoma jest w ciąży zaszła w drugim cyklu chociaż miała problemy z tarczycą :-(

resztę dziewczyn gorąco pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)

jeju ten czas naprawde szybko leci... mi sie wydawalo, ze Wasze ciaze mi szybko mijaja a moja to prostu perszing jakis...

Anke trzymam kciukinza Twoja prace.

Asitka Ty tez bedziesz w ciazy, zobaczysz :))

Cześć dziewczynki :) ja na szybkiego bo ok 12 ma przyjść położna na wizytację ;-)
Anke ja nie miałam śluzu na początku ciąży więc głowa do góry, różnie z tym śluzem może być :tak:
agacynda, Sihaya gratuluję pierwszych kopniaczków - niezapomniany pierwszy kontakt z maleństwem! to teraz się zacznie najprzyjemniejszy okres ciąży :-)
Agnieszko ja już opanowałam obsługę chłopca ale w pierwszych dniach też zastanawiałam się co z ,,tym'' zrobić :-D zwłaszcza że mój synek nie bardzo lubi jak się go po jajkach smyra przy przebieraniu :-D ale na pewno mu przejdzie - w końcu facet ;-)za to w kąpieli mógłby pół dnia przeleżeć..
gosiak ja przy córce nie zasnęłam bez zapalonej lampki - musiałam ją widzieć i co chwila budziłam się i zaglądałam czy oddycha, nawet ją obudzić potrafiłam jak za mocno spała - psychoza normalnie, teraz jest dużo lepiej - zasypiam jak kamień jak tylko mały uśnie i budzę się na karmienie :-D a córa coraz bardziej odnajduje się w roli starszej siostry, jest przy kąpieli, przewijaniu, zagaduje do niego, cacy robi, buziaki daje, smoczek mu wkłada..czasami tylko jest zazdrosna o męża i o łóżeczko..ostatnio nawet chciała małego swoim obiadkiem nakarmić :baffled: no i psiak oczywiście całkiem olał Kubusia, czasem tylko nochal przez szczebelki wkłada, powącha i idzie sobie :-)

oj Asitko musisz wierzyc ze sie uda :) janwierze, ze Ci sie uda :D zadzwonie do Twojego lekarza i powiem, zeby Cie tak oszukal to napewnomsie uda :D

Pianko to u Ciebie już sielanka:) i super, że córcia tak reaguje:)
Domik u Ciebie też postępy już:) i tak ma być:) a z każdym dniem będzie co raz więcej radości a mniej stresów:)
Agacynda czy ja dobrze pamiętam, że kupowałaś łóżeczko z ikei??
Asitka jakie wątpię?! przecież ustaliłyśmy, że idziesz w moje ślady:) byle do drożności:)

reklama
Właśnie przeczytałam, że jak torbiele mi się nie wchłoną (a razem mają długość 5,79cm) to przez pół roku nie będę mogła zajść w ciążę :no: wszystko jest do du*y :-(

Sihaya tylko kiedy będzie ta drożność jak mam 2 torbiele i brak @

Ostatnia edycja:
Do góry