reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

witajcie moje kochane
jestem taka szczęśliwa, mała zdrowa, dokładnie sprawdzone serce - prawidłowa budowa, łożysko na przedniej ścianie ok, szyjka 42mm hurrra i zamknięta!, a to najlepsze moje dziecie ma 630 gram !!!! według usg 23/24 tydzien !!!! według brzuszka i kości udowej 23/24 tydzień ( kość udowa 4,16cm !!!) według brzuszka 23/24 tydzień, według główki 23 tydzień a więc jestem starsza o jakiś tydzień hihi, kolejne usg pokaże czy termin będzie porodu wcześniejszy, ale to 22 kwietnia!!!
mała się rusza, ziewa, głaszcze się po głowie....
mam zdjęcie buzi ale nie wyszło tak super
no ale chwalę się, aaa i jeszcze sprawdził moje tętnice, powiedział że sprawdza ryzyko cukrzycy i nadciśnienia, powiedział że ryzyko wykluczone
wink2.gif
pochwalił wyniki morfologia i mocz że bardzo dobre!!! aaa i waga 5,5 kilo i jest ze mnie dumny , przypomniałam że w ciaży z Oliwią było już jakieś 10,5 hurrra

a to moja gwiazda, nosek tatusia, usteczka moje
wink2.gif
a policzki Oliwi
Zobacz załącznik 547526

nadrobie was jutro albo później, bo dzisiaj w biegu, w Zielonej Górze też byłam ale wynik dopiero za 2 tygodnie
zmykam robić sałatkę grecką
papapa

reklama
jillka ja znam jedna z przyczyn podniesienia sie tempki!!!FASOLINA!!!!!Ladny wykres:-D

Oj, żaby to było takie proste... Myślałam w tym cyklu nie będzie już owu, bo w 21 dc było 15mm pęcherzyk, więc serduszek było mniej (ale były)
Dziękuję Noelle, przekaże wykresikowi, może to pomoże :happy2:

Mgiełko, to kawał kobity masz w brzusiu - no 4,16 cm! Szaleństwo! Bidny Twój mąż, babiniec w domu będzie miał pierwsza klasa!

Dziękuję dziewczynki za opinię o progesteronach:) Ale Wy jesteście wspaniałe! I z tego tez powodu MUSICIE tutaj być! A nie się chować po kątach!

Zapraszam do mnie na krupniczek i kluseczki śląskie z gulaszem! Swojskie jadło dziś króluje!

ojj zjadlahym krupniku. jak tylko sie przeniesiemy to od razu robie :)) ale chce juz teraz! Jillka szykuj talerz dla mnie :))

Noelle ja tylko tak zapierdzielam jak A nie ma w domu, bo jak tylko on wchodzi to ja przyjmuje wygodna pozycje na kanapie z herbata a on niech sobie dziala po domu :)

Mgielko cudowne wiesci :) i jaka piekna Dziewoja sie kryje w twych wnetrznosciach :D

mgielko super wiesci!! No prosze jaki kawal bobasa masz w sobie;) Spora babeczka:-D:-D Wszystko cudownie!!Noz normalnie lepszych wiesci nie moglo byc!!!bardzo sie ciesze!!!!Jupiii!!!!! No i jaka slicznota z niej,widac ze jej dobrze w maminym brzuchu:-D

jillka &&&&&!!!!!!!!!!!!!!O jaaaa krupnik!!!Mmm!!

Dziękuje dziewczyny za dobre słowa,
a mąż się cieszy że będzie kobietka kolejna, kolejna laseczka do rozpieszczania hihih
uwielbiam go !!!! bo mialam dylematy że moze będzie zawiedziony i wogóle ze nie chłopak, ale powiedział ze facetów to on ma dość w pracy ( wojskowy) więc w domu woli damy hihih

Mgiełko super córeczka w brzuszku mieszka :tak:
Dziewczyny ja chyba jutro odpuszczę sobie testowanko bo dzisiaj po południ jedna krecha nawet cienia z cienia nie było to jutro też zobaczę jedną krechę, jeśli @ by nie przyszła (a teraz w to naprawdę wątpię) to zrobię testa w piątek

Gosiak rodzina mojego K mieszka 600km od nas - ma to swoje plusy bo teściowa podobno też rodzina ;-):-pmoja mieszka u nas ale siostra pracuje 6 dni w tyg i ma swoje 2 szkraby w tym jeden ma 10 m-cy więc ciężko jej swoje ogarnąć, babcia nie żyje a dziadek się kompletnie nie nadaje - ewentualnie na kolanach trochę pobawić bo tak to się nie garnie bo boi się zająć takim małym dzieckiem które jeszcze nie mówi no i zmiana pampersa go przerasta:-Da znajomi wiadomo mają pracę więc też nie bardzo jest jak :baffled: a męża i tak przy porodzie nie chcę:-ptylko szkoda żeby małą po szpitalach targać zwłaszcza jak znów miałabym rodzić w nocy ale komuś będę musiała ją na czas dojazdu wcisnąć, ba nawet posunęłam się do tego kroku że zapytałam teściów czy nie chcą na święta do nas przyjechać i zostaliby do mojego porodu żeby trochę pomóc ale teściowa jak to teściowa przyjedzie chętnie w wakacje na gotowca na chrzciny.....
agacynda Ty na siebie uważaj, mówią że ciąża to nie choroba ale oszczędzać się trzeba i już! :tak:
Asita &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ja bym tam rano sikała...:-p
mgiełko świetne wiadomości!! gratuluję udanej wizyty!!:-):-):-) zdjęcie do albumu rodzinnego jak znalazł;-)
Jillka już biegnę na te kluchy - pojutrze będę!! podwójna porcja dla mnie a co! :sorry2:
Ja po wizycie - bez USG samo szybkie badanko, GBS pobrany, rozwarcia brak ogólnie już mnie lekarz olał na moje pytania dotyczące porodu skomentował że na tym etapie to w każdej chwili może się urodzić i nie ma co wróżyć kiedy, jak chcę urodzić wcześniej to pomyć okna i powiesić firany - wtedy poród gwarantowany a jak chcę w terminie to nie sprzątać na święta :-D następna kontrola kiedy mi pasuje za tydzień albo dwa jak nie urodzę także kompletnie już mnie zlał bo teraz już nie ma co ze mną robić na wizycie :-D

reklama
pianko-hehehe..To Ci lekarz;) w sumie racja..bo co on teraz ma do roboty;) Wszystko na zasadzie:rodzic mozesz:happy2:No a co wybadal mowil?szyjka krotka?miekka?moze jakies rozwarcie?he?? w sumie to bym chciala zeby moj jutro mial podobne podejscie,ale znajac go zaraz wymysli kolejny problem:dry:

Zmykam juz na dzisiaj,zaraz mąz z pracy wroci...

Do góry