reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Paulinka ja niestety powoli zaczynam w to wątpić czy kiedyś zostanę mamą, bo w sumie to staramy się prawie 3 lata a tak bardzo intensywnie to 9 miesięcy i nic z tego nie wychodzi :no: Na pewno Twój Mikołajek to super pociecha, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :-(
Czarnooka trzymam kciuki żeby przy najbliższej wizycie u gin. było już słychać serduszko bijące Twojej fasolki :tak:
Ja usunęłam nawet suwaczek bo mnie dołował jak na niego patrzyłam :-(

reklama
czarnooka To kciuki za serducho!!

Asita :*

A mi sie nic dzisiaj nie chce...A tyle do zrobienia...noz kurcze wzielam i sie rozleniwilam:zawstydzona/y:

Noelle super, że malutka urosła tak pięknie:)
Jilke dzięki za rady zajadowe;) witaminki biorę cały czas, już przed ciążą brałam nawet, bo musiałam oprócz kw. foliowego jod mieć w zestawie a taka kombinacja jest właśnie w preparatach dla przyszłych mam lub ciężarnych:) Owoców, warzywek też jem teraz mnóstwo.
Na zimno dostałam od gin tabletki jakieś na wiruska, mam łykać przez 5 dni i powinno być dobrze:)
Myniu gdyby nie czas kiedy był S. to bym pomyślała, że Ty w ciąży jesteś bo ta temka taka wyrównana jak często przy ciążowych wykresach:) oby kolejne też takie były ale już faktycznie ciążowe&&&&
No i czekam na fotorealcję "remonciku":)
Marzen zdrówka życzę:) My z Noelle ozdrowiałe to widzisz przeszło na Ciebie, eh:/
Lalus piekny kociak i jakże podobna do mojej:0 tez biało czarna, tylko u mnie mieszanka norwezki z dachowcem:) ale wyglądaja prawie identycznie:)
Agacynda mnie wczoraj gin na wejściu przywitała "oooo! pani iwonko jaki mmay już piękny brzuszek" więc szykuje się powoli do kupienia czegoś na tyłek, jakies leginsy i coś bo jedne spodnie mi tylko zostały, które z reszta nie dopinam bo ciśnie;)
Czarnooka gratuluję pierwszych objawów:) oj odbijanko to ja dobrze znam :D

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
kciuki za naszą biedną Domi:) ale już dzis będzie najszczęśliwsza na świecie:)

A u mnie po usg wszystko w porzadku:) dzidziolek urósł w ciągu 6 ostatnich dni 1,5 cm i ma juz całe 63mm:] wszystkie narządy, przepływy, długości w porzadku:)

Sihaya super! Gratulacje Wielkoluda/Wielkoludki... Te bym chciala juz brzuszek zeby bylo widac... Yhhsss no trudno, jeszcze poczekam ... Twoja tez pol norwezka pol dachowiec? Mamy to samo!! :D tylko moja 12 lat juz ma :o wlasnie sobie zdalam sprawe z tego!

Noelle to ja chyba tak jak i Ty bede malo widoczna jeszcze jakis czas. Hmm... No dobra.

Czarnooka mozesz uslyszec teraz, ja jak bylam w 6 tygodniu to jeszcze nie slyszalam. Dopiero na kolejnej wizycie w 10 tygodniu juz pieknie bilo :D

Myniu mialas cos podeslac, wstalam z lozka myslalam ze cos znajde a tu cisza ...

Dziewczyny wczoraj tak zapierdzielalam z odkurzaniem, praniem i sprzataniem kuchni, ze jak sie polozylam do lozka to myslalam ze z bolu to sie wykrece bo tak mnie ledzwia bolaly...

Sihaya moja to ma cztery kolory: Biały, czarny, rudy i szary :-)

Też Wam zazdroszczę tych objawów i USG i wszystkiego. Ale w tym cyklu jestem pozytywnie nastawiona! :-D

Czarnooka obyś zobaczyła serduszko! I żeby pięknie biło! :-)

Agacynda, tak moja to krzyżówka dachowca z norweskim:) i ma 6 lat:)

Ja właśnie wróciłam z urzedów różnej maści, m.in. byłam się zameldować na naszym nowym mieszkanku:)
po drodze kupiłam te tabletki na zimno i niech działają, bo jest nie do zniesienia, uhh... i jeszcze główkę kapuchy i mięsko i jutro robię gołąbki;]

Lalus trzymam kciuki za ten cykl w takim razie:)

Czarnooka u mnie było słychać serducho w 7 tygodniu, ale to zależy od sprzętu i ja z tych szczupłych jestem więc u mnie generalnie wszystko bez problemu widać/słychać, nawet wczoraj gin na to zwróciła uwagę.

...zmiksowałam mrożone truskawki i wcinam ala sorbet truskawkowy aż mi sie uszy trzesą:D może to nienajlepszy pomysł po chorobie ale co tam, miałam taką ochotę, że nie mogłam się oprzeć;)

Ostatnia edycja:
no i zrobiła się cisza :-( ja się żegnam dzisiaj zajrzę do Was jutro rano :tak:
życzę udanego popołudnia i miłego wieczorku :-):-):-)

Cześć :)
Jak dobrze, że mogę do Was pisać, bo dziś nawet szept mi nie wychodzi :sorry2:
Czytam Was i sie cieszę, że dzidziole w brzuszkach dobrze się mają i rosną jak na drożdżach :-)
Ja się nie nakręcam w tym cyklu, będzie co ma być :)
Nie jestem w stanioe odpisać każdej z osobna ale wszystkie Was uwielbiam :*

reklama
Noellka, Margotka widziałam Wasze piękne zdjęcia na fb. Obie ślicznie wyglądacie :)
Paulinko usmiałam się z Twojego kota:) Zaśniecie w worku z karmą musi być nieziemskie :) a jakie piękne dla kocurka :)
Czarnooczko:) Hurra!!! masz objawy :) Oby nie zaintensywne, ale to Twoja pierwsza rozmowa z maluszkiem, on jeszcze inaczej nie umie :)
Asitka ja królika wielkanocnego Ci odstąpię a sobie zamawiam majową królewnę :) Głowa do góry
Królewno trzymam kciuki żebyś jednak wytrzymała jeszcze 11 dni. WIelkie kciuki :)
A z Domiczkiem wiadomo coś? Pewnie już tuli malutką Lenkę
Sihayka ale masz olbrzyma w brzuszku :) Co do mojego wykresu mam podobne odczucia :) Nigdy, ale to nigdy takiego nie miałam. Ale to tylko dowodzi, że jak będę miała znowu taki wykres, to nie powinnyście mnei wkręcać, że to ciąża :p Że też ta owu tak późno przyszła... FUCK!!!
Agacynda, no i ja budzę się a tu brzucha tyle ile było. Nic w nocy nie teleportowało się do Ciebie... Ehhh co za życie
Marzen a poza utratą głosu jak się czujesz?

Mój Fisiula przy tacie ciut grzeczniejszy, ale bez szału... Śmiać mi się chce bo miedzy nimi jest taka szorska, męskaprzyjaźń, tata to ignoruje lub opieprza a on łązi za tatą krok w krok (zresztą podobnie jest ze Stevem) Ale jak tata je to Fi zawsze coś wyrzebrze, chociaż tata mówi mu, że on mu do miski nie zagląda.
A w kwestii półki właśnie powstała pierwsza część na ścianie nad oknem :) Miodzio :)

BZIBZIOKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
GDZIE JESTEŚ???????????????

Ostatnia edycja:
Do góry