reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Lalus z badaniami to musisz na Sailorka poczekać bo ona jest ekspertem w tej sprawie, ja sprawdzałam na swoich wynikach to:
Progesteron 10 dni po owulacji,
Prolaktynę obojętnie w którym dniu cyklu bo ona i tak jest bardzo chimeryczna i się zmienia - ja robiłam różnie zarówno w pierwszej jak i drugiej fazie cyklu.
FSH,LH 3 dzień cyklu.
TSH,T3,T4 robiłam na początku cyklu mniej więcej 8dc, tutaj też dzień nie ma większego znaczenia.

Niemniej zapytaj Sailorka naszego:) ja napisałm Ci jak ja robiłam, gin nie miała nigdy zastrzeżeń;)

Potwierdzam. Sihayka poprawnie wszystko zapisała. Ja bym dodała jeszcze testosteron 3 dc a progesteron można badać już od 7dnia po owulacji.:tak:

reklama
FSH to jest Folitropina???

LH to Lutropina???

Dziękuje Dziewczyny. To jutro muszę iść rano i zrobić, bo jutro 3 dc.

A jak ja nie wiem kiedy nastąpiła owulacja? To co wtedy?

wow!!ale tu cisza dzisiaj:dry: chyba kazda poleciała korzystac z pogody!
Bo ja łazikowałam 4 godziny,kocham wiosne!!!

lalus ja sie ie znam kiedy i jakie badania,sailor nasz guru wie wszystko!

sihaya zdrowa??bo ja tak!!:-D

Cześć dziewczynki :)
Ja na chwilkę dziś, zaraz idę kolacjo-obiad szykować .
Laluś, ewentualnie można jeszcze estradiol w 3 dc. Ja robiłam wlaśnie w 2 dc wszystkie badanka, pamiętaj żeby być na czczo, bo prolaktynka mogłaby się zafałszować. A progesteronu nie badałam jeszcze. A co do owulacji...nie powiem mierzenie tempki dałoby radę. No chyba że prócz tego, masz cykle jak w zegarku...
Czarnooczko, łezka mi się w oczysku zakręciła czytając Twe opowieści...ahhhhhh.... cudownie :)
Noelle, jak tam leń, przegoniony czy galopujący?
Myniu, fajowy pomysł na półkę :) Widziałam też mega fajne półki z płyt gk- jakby w ścianie, też super... Ah jak bym chciała urządzać chatkę :D
Sihaya, dopioero co testowałaś a już 12t1d :) Zdróweczka

Zaglądałam do lutówek poszukać Domi, ale nic nowego się nie działo u niej, trzymają w szpitalu i tyle... Bidula! A może właśnie teraz rodzi?! AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Paulinko, gratuluję nowych nabytków ! Nie służą dobrze i doprowadzą do celu !

Marzen, gdzie Ty ?

Dobrego wieczoru wszystkim

Noelle zawsze mi mówiłaś Kochana że będzie dobrze. Więc teraz ja Ci mówię będzie dobrze ;) ładnie przybrała na wadze ;)
Jillka dziękuję ;*

Hej dziewczyny :-) jaka jestem zmęczona po szkoleniu masakra :shocked2:
Laluś no co za @ wredna, nikt jej nie zapraszał a przylazła :wściekła/y:
Noelle na pewno mała przybrała na wadze, jeszcze będziesz narzekać, że jest za gruba :tak:
Czarnooka to super, że jeszcze mdłości nie masz mam nadziej, że nie będą Ci tak mocno dokuczać :tak:
Mi chyba pęcherzyk nie pękł bo wcale mnie jajnik nie bolał, czyli czeka mnie badanie drożności jajowodów :-( jeszcze 4 dni do badania usg i zobaczymy co się tam dzieje, ale na króliczka wielkanocnego to się nie załapie buuuuuuu :wściekła/y:
trzymajcie się kochane zajrzę do Was jutro z rana :happy2: życzę udanego wieczorku :*****
PS dzisiaj mija 2 tygodnie odkąd nie ma ze mną mojej Niuni :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( nigdy nie lubiłam poniedziałków a teraz wręcz ich nie na widzę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Noelle ja jeszcze nie do końca, trochę mam katar ale już taką wodę i jeszcze czasem kaszlę z odkrztuszaniem:/ ale ogólnie dobrze się czuję:) jutro idę do kontroli bo kazała mi przyjść, więc zobaczymy co powie.
A mała na pewno przybrała na wadze:) Ja za to jutro mam usg genetyczne, też okaże się jak tam maleństwo sobie rośnie:)

Asita ja czasem też nie czułam jajnika a owulka okazywało się była, więc czekaj cierpliwie do usg:) &&&&&&&

Ja na dziś uciekam, miłego wieczoru i do jutra dziewczyny!:*

Do góry