reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Cześć dziewczynki :) u nas dalej sypie śnieg :baffled:
Agnieszka ja też ostatnio bez wkładki ani rusz, pytałam lekarza zajrzał i powiedział że nie dzieje się nic co by nadawało się do leczenia więc widocznie tak ma być :-)ja skurcze mam już od dłuższego czasu ale szyjka mocna i nic się nie dzieje, trenuje sobie :tak:ostatnio trochę się zestresowałam bo wieczorem miałam piękne silne co 10 min regularne jak w zegarku i oczywiście wtedy jak mąż na służbie a ja sama z małą ale nafaszerowałam się nospą i zaczęły się rozmywać. Z łożyskiem lekarz mówi że ok, nie pytałam który stopień ale z córą szybko zaczęło się starzeć, wapnieć i mała mniej zaczęła przybierać ale nic się dodatkowo złego nie działo i skierowanie do szpitala miałam dopiero na 3 dni przed terminem :baffled:na szczęście mała sama zdecydowała i wyszła dzień wcześniej niż skierował lekarz :-D. A pogoda faktycznie fatalna, ja ledwo żyję, niskie ciśnienie, do tego muszę morf zrobić bo chyba żelazo mi poleciało - słabiej się czuję i usta pękają maskara a do tego mimo łykania mg mam takie skurcze łydek że ciężko chodzić takie nogi obolałe i kostek już nie widać tak popuchły - jednym słowem zaczął się najgorszy okres ciąży...:-pto sobie ponarzekałam..:-D
Noelle kciuki za wizytę! niech Natasza się pięknie popisze na USG ;-)
rożniczko
a Ty porób badania, idź do nefrologa na konsultację i dopiero ewentualne czarne myśli bo na ślepo też nie ma co wierzyć :tak:
domik a dzisiaj już nic Ci się nie sączy? mi jak odeszły wody to pierw miałam niewielką plamę na majtkach jakbym się posikała a za kilkanaście minut jak chlusnęło to już po całości nie dało się pomylić - tak jakbyś sikała tyle że nie kontrolujesz, samo ciepłe leci :-D

PIANKA dzięki:) u mnie się wszystko wyciszyło. nic bolącego mi nie jest. mąż jak się mnie pyta jak się czuję to odpowiadam, że NIESTETY DOBRZE...:baffled: widocznie spa mi pisane, poród w boksach i bez męża:( a mialo byc tak pięknie. w nowej sali, z męzusiem... chce mi się wyc...
skurczów łydek nie zazdroszczę... na całe szczęście miałam tylko może ze 2 razy w ciązy, ale przed ciążą to mnie też często nawiedzały. boli jak.... a bierzesz magnez?? a jak Ci tak nogi puchna to skonsultuj się z lekarzem!
AGNIESZKA może trochę odpoczynku co?? nie szalej. w sumie mnie już od miesiąca boli brzuch jak na @ a efektów nie widac. ale dmuchac na zimne trzeba. u Ciebie jeszcze nie czas na rozpakowanie.

witam sie z wisielczym humorem i deprecha jak stad do Chinn.Co tu duzo mowic wizyta dzisiejsza nie nalezala do udanyxh.Z szyjka ok-i to jedyna dobra wiadomosc. Eh... Podejrzenie hypotrofi plodu.Mala jest za mala.Wazy tylko 1307g.a brzuszek ma za maly o 2 tygodnie.Mam lezec wypoczywac faszerowac sie wszelkimi witaminami zelazem itd. Za 2tygodnie kontrolne usg.I jak nie bedzie poprawy to czeka nas szpital i szczegolowa diagnostyka.Poki co lozysko wyglada na ok.Ale sprzetu tez tam za dobrego nie maja.
lykne garsc witaminek i doczytam was

hej dziewczyny ja was od czasu do czasu podczytuje bo tez przez pewien czas sie staralismy dzis juz jestem szczesliwa mama;) Pisze tu glownie do
Noelle odkada dowiedzialam sie o ciazy oszczedzalam sie lykalam wszelkie witaminki zeby wszystko bylo oki w 22 tyg moja kruszynka byla na granicy normy jednak w 29i2 dniu ciazy na usg rownierz wyszedl brzuszek 2 tyg mlodszy a mala wazyla zaledwie 1188 g wiec jeszcze mniej jak twoja cora. nastepne usg mialam w 34i2 dniu ciazy gdzie brzuszek byl juz mniejszy o 4 tyg a mala wazyla 1936g ale przybierala na wadze. Jednak ja przez cala ciaze sie stresowalam i na nastepne usg poszlam 37i4 dniu ciazy gdzie wazyla niecale 2500 i brzuszek wciaz mniejszy o 4 tyg. wtedy pani doktor sprawdzila lozysko przeplywy i brzuszek czy aby wszystko na swoim miejscu. Mala urodzila sie 8 dni po terminie z waga 2950 cala zdrowa i miala 10/10 pkt Apgar.
teraz ladnie je i robi sie papusna a apetyt ma bardzo duzy! Nie martw sie na zapas bo w ciazy to najgorsze co mozesz zrobic. Dziewczynki zazwyczaj sa mniejsze wiec glowa do gory! Pozdrawiam wszystkie panie z tego watku zycze dwoch kreseczek zdrowych dzieciaczkow i szybkich porodow! ;)*

Noellku a to mała waga? bo wydaje mi się bardzo ok, a jak z ciekawości weszłam na kilka przypadkowych tabel z wagą płodu w poszczególnych tygodniach to dla Nataszki wychodzi jak najbardziej ok :eek: hmm może mała się tak ułożyła że mały brzucholek wyszedł? mi ostatnio jak doktorek mierzył to główka wyszła ze 2 tyg większa ale stuknął małego żeby się przesunął zmierzył jeszcze raz i wszystko wyszło w normie:tak:ale Ty kochana leż i pakuj w siebie witaminki i może słodkości - podobno dzieci lubią słodkie to może będzie szamać i zrobi się okrąglutka ;-)głowa do góry!! na bank za dwa tyg pomiary będą w normie!!
domik na opuchnięte nogi to może mi zalecić leżenie z nimi w górze bo ciśnienie mam bardzo niskie, białka w moczu też brak czyli po prostu zmiana krążenia i gospodarki wodnej tak się odbija, z córą też to przerabiałam tyle że lato było i miałam nadzieję że teraz mnie to ominie :baffled: a magnez łykam codziennie głównie na ból brzucha więc zapasy powinny być

pianko ja juz sama nie wiem.lekarz sie przyczepil i wagi i brzuszka.Wiec ja tez juz panika na calego....eh........sama nie wiem co myslec

reklama
Noelle mi również się wydaje ze mała waży ok, u nas też wychodzi brzuszek o tydzień do tyłu a główka tydzień do przodu ale lekarz mówi ze nie mam się martwić bo jest wszystko ok a takie lekkie odchylenia to może być wina aparatu

Pianeczko dzięki za pocieszenie :) mnie też łapą straszne skurcze w łydki ale ostatnio sie uspokoiło i odpukać na razie ich nie ma, kostki na razie mi nie puchną, ale pewnie niedługo zaczną

Ostatnia edycja:
Do góry