reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Kochane z tym łozyskiem to jest tak ,ze ono podlega procesom starzenia.Sa różne skale 1) 4 stopnie dojrzalosci 0,1,2,3 lub 1,2,3 stopien dojrzalosci.I tu nie chce straszyc:Im mniejsza dojrzałość tym łożysko jest takim lepszym przekaźnikiem mikro-makroelementow i dziecko jest lepiej dożywione im starsze tym ta przepuszczalność jest mniejsza i grozi to przedwczesnym porodem,niedozywieniem dzieciatka=hypotrofia płodu itd. Poprostu z czasem ono sie starzeje i jego funkcje sa uposledzone.To tak po krotce,mam nadzieje ze w miare zrozumiale bo ja o tej porze to juz kontakt ze światem mam średni...

reklama
Noelle ty niezła skarbnica wiedzy jesteś :))))
Będziesz tu jeszcze zaglądać jak urodzisz? Bo kogo ja się będę pytać o wszystko? :-) Mam nadzieje, że będę miała o co, bo na temat staranek to coś tam wiem, ale jak przyjdzie co do czego to będzie tragedia :)))

rozniczko hehehe..dzieki...no wiesz moj zawod w koncu powiazany z tym wszystkim,wkladali mi to do glowy dlugie lata ...hehe... kochana zagladac na pewno bede bo sie tu z wami zwiazalam wszystkimi tak ze nie wyobrazam sobie nie zagladac tutaj!!! jak dzisiaj temp.??kciuki kciuki kciuki!! nastroj lepszy dzisiaj kochana?? juz lepiej po tej wizycie u tego lekarzyny???

zbieram sie na wizyte.znowu sie boje.Prosze o kciuki co by wyszlo ze wszystko jest pk

To bardzo się cieszę, bo ja będę pytać :)))
Już lepiej trochę :)
kciuki się przydadzą, temp. nadal wysoko, ale zobaczymy co tam będzie później ;) Na razie nie testuję - za dużo się naoglądałam tych I kresek. Poczekam aż @ będzie się spóźniać
Kciuki zaciśnięte :* Pokaż zdjęcia jak dostaniesz

Ostatnia edycja:
Hej kobietki :)

Domi Na naukach było wesoło, fajny ksiądz prowadzi te nauki. Termin porodu mam z Om na 18.04 a z USG na 12 i tak cos mi się wydaje że tego 12 urodzę :) przynajmniej bardzo chcę

Noelle dzięki za wyjaśnienie :)

Ciężarne czy was też zalewa biały śluz bo ja mam go mnóstwo od kilku dni

Różniczko kciuki zaciśnięte

witajcie
u mnie nie ma białego śluzu,

mialam bardzo złą noc, obudziłam się w nocy z uciskiem w mostku jakby mi ktos siedzial na piersiach az mnie kłuło nie mogłam oddychać, mąż się przestraszył, poza tym byłam nadęta że szok chyba sie objadłam przed snem, wziełam espumisan, wypiłam herbate poszłam spać, ale nadal jestem obolała... musze koniecznie pójśc do apteki po ten syrop dla cięzarnych na problemy z trawienie, bo nie chodzę do toalety po kilka dni, a jak idę do krew i ból szkoda słów, a waga dramatycznie idzie do góry już 3 kilo na plusie....i to w tępie 2 tygodni masakra jakas, dziś bede sie ograniczac z jedzeniem

hej Dziewoje,

Mgielko moze zadzwon do lekarza i zapytaj o co chodzi... zebys sie nie denerwowala.

Myniu jesli chodzi o mieszkanie to znalezlismy!! 3 pokojowe, tylko za dwa tygodnie bedzie skonczone, bo teraz trwa remont. bedziemy pierwszymi lokatorami. i nawet pokoj dla dzidziola sie znajdzie :)) mysle, ze z rok tam pomieszkamy i pojdziemy na swoje. trwaja negocjacje odnosnie kamienicy ktora moj tata chce kupic, ale narazie facet sobie zazyczyl bardzo duze pieniadze...

Noelle koniecznie napisz jak po wizycie!

Domik wyloguj juz Lene z siebie :) wyciagnij ja za nogi hehe
moja kuzynka lezy w szpitalu i dalej nic...

Asitko tak strasznie mi przykro, wyobrazam sobie co musisz przezywac. trzymaj sie Kochana!! tule Cie bardzo mocno!!

a ja dalej nie dostalam wynikow egzaminu. zejde zaraz... a tak mnie kregoslup boli, ze oszaleje. jutro mam wizyte i badanie kosci nosowej Dzidziola itp... a wczoraj chcialam Wam zroboc zdjecie jak wygladam najedzona, ale bylam tak padnieta ze polazlam spac. moj A powiedzial, ze juz sie brzuszkiem przytulam :) ale to tylko najedzona...bo rano dalej ciezko stwierdzic czy ja w ciazy jestem..

czy was też tak męczy ta pogoda? bo mnie strasznie śniegu napadało tyle ze z domu wyjść nie można he ja dostałam zakaz od męża bo ślisko jest, jeszcze do tego mała chora i brzusio pobolewa :( muszę nospę wciągnąć albo apap jakiś zobaczę co mam w domu

NOELLE czekamy na info po wizycie:) będzie dobrze.
ROŻNICZKA kciuki zaciśniete za tempke:) niech ładnie się utrzymuje.
AGNIESZKA no to bedziesz Antosia wyciągac z brzucha jak ja moja:p napewno nie przenosisz. dobrze, że ksiadz Wam się fajny trefił, bo czasem aż głowa boli od ich bezsensownego gadania na różne tematy
AGACYNDA gratuluje mieszkanka:) chciałabym Lene wyciągnąc, ale widocznie nie pisane mi urodzic przed czwartkiem... a buuu

moja mała sobie pływalnie zrobiła w brzuchu!!! ale się wije!!!!

reklama
ja coś czuje
kobietki moje ze ja pojadę szybciej na porodówkę, bo mnie ten brzusio zaczyna boleć częściej tzn to są takie skurcze delikatne modle się żeby wytrzymać do tego 37tc jeszcze trochę i chyba muszę zacząć sie oszczędzać trochę bo sama po sobie widzę ze za dużo na siebie obowiązków nałożyłam

Do góry