reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
witajcie
ja mało teraz piszę bo zaganiana jestem i jakoś dałam sobie na luz, u mnie raczej cięzko z owulacją bez clo, a już drugi cykl mam bez, więc szanse niewielkie, jesienią pomyślę o lekarzu i znowu o clo, ale to jak męża będe już mieć na miejscu, bo pare razy było że owulacja po clo była piękna a jego akurat nie było to mam w nosie takie faszerowanie sie lekami na darmo,
poza tym walczę z najprawdopodobniej z refluksem, pieczenie w piersiach i takie tam, zmieniam dietę pilnuje tabletek biorę rano na czczo, nie popalam nie pije piwa a w stanach podbramkowych ssę Renni,
naprawdę się przestraszyłam nie na żarty więc zmieniam tryb życia, a w poniedziałek jak nadal nie przejdzie idę do lekarza
bo wraca po urlopie a na dyżurze był pediatra i takie dziwi wymyślał że szok co to mi nie jest....
poza tym to mąż jutro przyjeżdża i nie mogę sie doczekać potem zobacze go dopiero pod koniec września ehhh więc ten cykl sobie odpuszczam

Margotko przykro że przyszła
Agnieszka116 hormony szaleją ja w ciąży z 10 razy sie wyprowadzałam ;-)
Myniu łazienka piękna
Agacynda to super że zakupy się udały kurcze poszłabym na sushi ( nigdy nie byłam....)
może wyciągnę męża na 5 rocznicę ślubu ;-)

cmoki dziewuszki i trzymam kciuki za staranka

Cześć kochanieńkie ;)
goniap2 ja test Clearblue kupiłam w aptece ale to było jeszcze przed pierwszą ciążą także dobrze ponad 2 lata temu niestety nie pamiętam już jaki był konkretnie i jaka czułość ale na pewno Clearblue i nie był chyba zbyt drogi a czy skuteczny to nie podpowiem bo test zrobiłam ale ciąży wtedy nie było :)
zonqa super wiadomości po wizycie! :) trzymajcie się cieplutko z maleństwem i dbaj o siebie!
Bzibzioku to byś się z moim K dogadała on też najlepiej to by tylko przy aucie siedział i tvn turbo mnie katuje :wściekła/y:
Noelle bardzo się cieszę że tak miło przyjęli wiadomość :) idziesz na zwolnienie?
agacynda a powiedz mi czy Ty stosujesz te chińskie bajery? może to miało jakiś wpływ na takie wydłużenie cyklu? kurcze bo to faktycznie dziwna sprawa u Ciebie:confused:
Margotko :* ja też myślę że jak masz możliwość to wstrzymaj się z laparo ten miesiąc, oby nie było potrzebne!
Asitka jeden dzień bez nic nie zaszkodzi, posiedzą sobie z wcześniejszego seksiku i spokojnie poczekają na niczego nieświadome jajeczko i hyc je zza rogu ;) moja wyobraźnia zaczęła działać :-D
Agnieszka bidulko pomyśl że to wszystko dobrze świadczy o ciąży ;) powodzenia na egzaminie chociaż nie kojarzę co to za egzamin :/
rożniczka to czekamy dalej na kolejny test-temp się ładnie trzyma!
A ja rano byłam badanka porobić a od wczoraj wieczór jestem rzygająco-śpiąca...bleee

agnieszka116

hej,kochana a z czego dzisiaj zdajesz egzamin? trzymam mocno kciuki!! Co do ryczenia,kochana ja wstałam godzine temu i zdążyłam sie powyc dwa razy:/ powodu nie potrafie znalezc:baffled:

Asita no i widzisz kochana temperaturka w końcu sie wzbiła:D Poprostu masz cykl z rodzaju tych dłuższych,zycze zeby potrwał z 9 miesiecy:-D
margotka86 miłas racje,wszystko pieknie sie ułozylo. Wczesnie powiedziec musiałam,wiece jak to w pracy u mnie...krew i inne potencjalnie zakazne materialy biologiczne:szok: co prawda dalej narazie pracowac bede na dyzury 12 godzinne/dzien-noc/ poki nie dam zaswiadczenia od gina. ale w zupelnosci mi to pasuje:D Nie dałabym raczej rady codziennie do pracy wstawac <leń> ;D

Bzibziok witaj:D

Różniczko pieknie temperaturka sie utrzymuje!!! kochana ja juz rezerwuje dla Ciebie miejsce w majówkach:-) te dwie kreseczki to tylko kwestia czasu ,oczywiscie czas ograniczony do tego cyklu!! Tak patrze i analizuje i ja juz tam fasolke widze:D kochana a na kiedy ty masz termin @?? jak długie masz cykle itp???

Pianka na zwolnienie nie ide.Poki co;D Czuje sie w zupelnosci dobrze (pomijajac ataki płaczu ).We wrzesniu chce pracowac normalnie na zmiany.A potem zobaczymy :dry: Mdłosci potrwały z 3dni i slad po nich zaginął,nie spie juz wszędzie gdzie popadnie. Wiec poki co jest dobrze. Kto wie moze wrocą dolegliwosci z podwojona sila,ale poki co nie jest zle:D Ale widze ze ciebie dopadły dolegliwosci ciązowe na całej lini.

Ostatnia edycja:
Margotko:) udała się, udała:)
Wczoraj był powtórka:) bo przed wczoraj obchodziliśmy miesięcznicę :) a wczoraj urodziny Figielka świętowaliśmy... najgorsze, że S powiedział kolegom jak pytali co tak ze mną pije do kamerki, że to z okazji urodzin mojego kota... no jak to brzmi:) słyszałam jak się zanoszą ze śmiechu :) Aż Figiel przyszedł zajrzeć w monitor co się dzieje:) i im się pokazał jak na zawołanie, że to rzeczywiście jego święto :)
Isis ja chyba na prawdę jestem chora... wy ciągle piszecie że ciepło a mi od trzech dni pioruńsko zimno jest. Normalnie tak zimno, że w rajstopach i w kurtce chodzę...

Dziewczyny co dzisiaj gotujecie? Mnie wzięło na risotto. Tak dawno już nie jadłam...:-D zakupy zrobiłam więc teraz czekam na odpowiednią godzinę.

Myniu ale się uśmiałam z twojej opowieści kochana. Masz dar opowiadania :tak:

No i pamiętajcie, ze tym razem to Wy zaczęłyście rozmowę o jedzeniu!!!
Ja mam zupę gulaszową ze wszystkimi możliwymi warzywkami, które miałam pod ręką:)

reklama
Pianko uwielbiam KOPEREK!!! :-)
Bzibzioczku ja też zazwyczaj o jedzeniu będziemy się zmieniać :-D
Noelle a dobrze gotuje twój małżonek? :-) bo mój tylko parówki i napoje :-D
Ale jak go poproszę to pomaga w gotowaniu tylko trzeba mu mówić co ma robić

Do góry