reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Noelle jak tam po rozmowie z szefostwem? Wszystko dobrze?
Pianka a co u Ciebie? Jak się czujesz?
Isis działajcie skoro jest owu
Anade temp. jest ważna ale śluz też, no i czasem dziewczyny badają też szyjkę, ale ja chyba nadal jestem w tym zielona:-D
Dominikcw a co u Ciebie?
Agnieszka119 świetne te dwa dzieciaczki, słodziutkie

Resztę dziewczyn pozdrawiam, bo coś dziś nie ogarniam co u kogo się dzieje...:-)

reklama
Hehe to faktycznie niezły:-D trzymam kciuki, żeby się udało, bo jakoś tak myślę, że to będzie ten cykl u Ciebie kochana!

Hej!!!
To ja znowu o jedzeniu pogadam:)
Pisałam w dzień że decyzja obiadowa zapadła i będzie zupa gulaszowa ale, ale ....
okazało się że i ja i G jesteśmy potwornie głodni a na zupę gulaszową to co najmniej 1,5 h potrzeba więc musiałam znaleźć coś szybszego, a że w lodówce miałam cukinię, i tu coś specjalnie dla Myni zrobiłam placki, wczoraj mi przypomniałaś o ziemniaczanych, no więc starłam 5 ziemniaków i dwie cukinie, przyprawiłam ziołami prowansalskimi solą, pieprzem i pikantnymi przyprawami, 2 jajka, mąka i usmażyłam jak ziemniaczane, na każdego placuszka pół plasterka sera, no i się zajadaliśmy:) I znowu mogę polecić!!!

A zaraz idę zrobić zupę gulaszową na jutro i pojutrze.
Ja również takich testów nie widziałam nigdzie w polsce.

Margotko to fajnie masz, że mąż Ci coś przy samochodzie robi bo u mnie w domu to ja jestem od samochodów, jak się mojemu G coś z samochodem dzieje to mi mówi weź się przejedź i coś wymyśl, ale ja od dziecka lubię samochody i lubię przy nich dłubać, chociaż czasem moja wiedza nie wystarcza. Ale ostatnio zaoszczędziłam 2 tys. zł bo mechanik chciał mi pompę wspomagania wymyślić, a ja znalazłam wyciek i naprawić się dało za 6 zł.

No to dziewczyny wykorzystujcie owulkę, sama przyjemność.

Hej dziewczyny !
Różniczka - wiem co czujesz, mój były niedoszły ma syna niedawno narodzonego, jakoś tak ciężko z zazdrości... :nerd:
Goniap2 -ja również nie widziałam takich testów - może mają większą czułość ...?
Bzibziok - super, że masz zainteresowania motoryzacyjne :) Robi wrażenie:tak::tak::tak:

Ja dziś tak na próbę dokonałam rano pierwszego pomiaru tempki :) Tak na próbę, bo czekam na @ (choć bym się nie pogniewała, jakby nie przyszła:-)) Z tego przejęcia ciągle się budziłam, że to już za chwilę budzik zadzwoni hihihi
Placuszki cukiniowe brzmią przepysznie - ja dziś szybki obiad - kasza jęczmienna z duszonym mięskiem i surówka z kapusty kiszonej.
A tak z innej beczki - czy odczuwacie czasem ślinotok ? bo mi już ślinianki nie nadążają - myślę , że to przez odmawianie sobie czekolady ! :) Dobrego wieczoru:-D

Hej Palma, to zależy jak długie masz cykle. Niektórym wychodzi wcześniej ale ogólnie powinno się testować w dniu spodziewanej @ bo bo co się nie potrzebie wcześniej denerwować jak wyjdzie I kreska??

Różniczka WoooWW!! Kochana cóz za cudowna temperaturka!!! :D Jestem zauroczona wykresem:D Kiedy ponownie testujesz???? Aaaa.juz sie nie moge doczekac,cos czuje ze wypatrzymy te dwie kreseczki wrescie u Ciebie!!:-)

palma
nie wiem:d Ja juz testowalam na tym etapie cyklu,aczkolwiek im dluzej poczekasz tym wieksza szansa na zobaczenia dwoch kreseczek Kwestia gustu:D Ja testowac luilam:D

A u mnie kochane Sukces na całego:D Szefostwo przyjelo to zaskakujaco miło:D Bylo przytulanie i gratulowanie i zyczenia spokojnej ciązy. Nawet uslyszałam ze najwazniejsza jestem teraz ja i ciąza a oni jakos sobie poradzą z obsada personelu wiec jakbym sie zle czuła to smialo moge na zwolnienie isc:szok: no mowie Wam szok:D

Agnieszka116
w cięzkim szoku jestem czytajac o opiece w Angli. U Nas nigdy by po odplywie wód nie odesłali do domu,nie mowiac juz o tym,ze gdy 12 godzin trwa odplyw plynu owodniowego i jest brak postepu porodu to jest do wskaanie do ciecia cesarskiego.Tam to jest jakas rzeź:/

Bzibziok dzięki za rade, uważam podobnie - ale to czekanie too.. eh.. A co do cykli to kiedyś miałam jak w zegarku co 28 dni, później ogromny stres sprawił, że zaczęły się odchyły od normy o około 2 dni. w Tym cyklu biorąc pod uwagę, że owulacja prawdopodobnie (bo z moich laicznych obserwacji ;-)) jest dość późno i licząc okres drugiej fazy 14 dniowy. @ wyliczyłam na około 2 - 3 wrzesień.
Wstrzymam się zatem z testowaniem, z reszta w aptece obok mnie nie sądzę żeby mieli ten czuły bobo test niebieski
Trzymajcie kciuki kochanieńkie :-)
Pozdrowienia dla każdej z osobna:tak:

reklama
No super Noell, że tak miło to przyjęli. U mnie w pracy też z tym nie ma problemu, tylko z nami jest problem.
a u mnie śmiesznie z cyklem wychodzi bo z obserwacji wynika, że mam 3 cykle po 28 dni, później taki koło 32-33, a następnie 25-26. I znowu trzy cykle po 28 dni.... Taką prawidłowość zauważyłam.

No to zupa gulaszowa ugotowana, wyszła solidnie pikantna!!paznokcie pomalowane i można iść spać:)chociaż troszkę za wcześnie jest.

Ostatnia edycja:
Do góry