reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
przerażacie mnie, bo przy drugim, jak przy pierwszym do 12tc. chciałabym ukryć przed wszystkimi, a tu widzę, że się nie da:) przy pierwszym to zaczął mi się pojawiać ok. 14tc. dlatego nie mogę wyjść z podziwu, ze wasze takie duże już tak szybko!
Pianko: twój jest ładny, nie wymyślaj - każde dziecko sobie buduje co mu wygodniej;)

Kochane moje miałam taki zapieprz że nie dałam rady Was wczoraj nadrobić ale dziś nadrobiłam tak po łebkach i mniej więcej wiem co się dzieje:)
Noelle gratulacje:) ogromne:)
Witam nową staraczkę:)
Brzuszki wszystkie macie piękne:)
Margotko to wszystko zależny od śluzu ale patrząc na samą temperaturę to ja bym ustawiła granicę wyższych temperatur na 13 dc (bo granicę zaznaczamy w ostatnim dniu niższych temp.)
A u mnie właśnie idzie @:) i jak tu nei wierzyć w temperaturę:) Wczoraj wydawało mi się, że coś jest nie tak że tak szybko spadek bo zawsze druga faza trwała u mnie około 13 dni a tu 10 już spadek... a jednak:) Przed chwila byłam w łazience i już nieźle plamię więc na pewno jeszcze dziś się rozkręci na maksa. Tym, że faza lutealna krótsza nie martwię się za bardzo bo i tak będę brać luteinę od następnego cyklu więc mi wszystko ładnie ureguluje...

Agnieszko podobno w kolejnej ciąży wszystko szybciej idzie no i wiadomo czego się spodziewać bo w pierwszej ciąży to miałam problem czy to na pewno są ruchy dziecka czy mój przewód pokarmowy :D a ja bardzo szybko poczułam córcię pierwsza ciąża i też w 16 tyg już wierzgała tak że mąż pod ręką czuł :) ale z USG wychodziła na starszą także nie wiem czy nie była wcześniej zmajstrowana niż mi się wydawało może stąd tak szybko :)
domik na brzuchol nie narzekam tylko on tak śmiesznie wygląda, całkiem inaczej niż z małą :D a jak się wybieram na dłuższy spacer to też ciążowe zakładam co by kreski nie gnieść ale mam takie mniejsze od siostry także nie widać że ciążowe :D
margotko ja niestety dużo Ci nie pomogę w analizie wykresu ale za to kciuki zacisnę ;)
mój K to też chodzi za mną patrzy na brzuch i się głupol zaciesza...

witajcie
u mnie duzo pracy nadrabiam zaległości ;-)
byłam wczoraj u lekarza z tym pieczeniem w piersiach krtani i lekarz stwierdził że to nie infekcja tylko nerwica haha i dał mi jakieś tabletki ze po nich nie można prowadzić samochodu, cały czas mnie piecze aż do gardła, ale czuje jakby w przełyku aż do krtani jak podrażnione czy chore ja stawiam na infekcję bo oczy pieką katar mam i ogólnie jestem słaba, ehhh leków na nerwice oczywiście nie wziełam ;-)
a powiem wam że też pieką mnie piersi i sutki
@ nadal nie ma
szyjka dzisiaj była nisko i twarda
byłam dziś na badaniu krwi lekarz mnie wysłał morfologia plus żelazo
gratuluje dziewuszki brzuszków aż się popłakałam ehhh
kiedy ja.....
a tu nawet @ sie przesueła wiedziałam że tak będzie bez tego clo
nadęta jestem napuchnięta
szok Noelle super wieści gratuluje ci z całego serca

A jeszcze Wam powiem, że co do brzuszków to jak u Asity u mnie nawet w 9 mogłoby nie być widać że w ciąży jestem:) A jakbym Wam teraz wkleiła swój to byście myślały, że zaraz będę rodzić :p Ale... w ostatnim czasie schudłam już 4 kg więc liczę na doprowadzenie się choć troszkę do porządku zanim chłopaki mojego S dotrą do celu, jeden z nich wedrze się bezpardonowo w życie mojej komórki jajowej i od tej pory będą żyli długo i szczęśliwie aż w 9 miesiącu życia wydadzą pierwszy okrzyk a ja pewnie nie jeden razem z nimi :)

2012-08-17 11.57.05.jpg2012-08-17 11.57.12.jpg

Załączam swoje testy owulacyjne, w 15 i 16dc to chyba pozytywy, niestety w 14 zapomniałam o teście, a w 13 był jeszcze negatywny, nie było żadnej kreski. Sorki, że Was tak męczę ale się normalnie wkurzyłam po wczorajszej wizycie że niby owulacji nie było...

Ostatnia edycja:
reklama
też się nie mogę doczekac ruchów. jestem też na forum u lutówek i tam niektóre czuja ruchy już wcześniej. nawet w 13 tc. i wiedzą, że to to. najpierw miały takie''pekające bąbelki'' a teraz ruchy. ja tez bym chciała ale nic nie czuje. ide jeśc bo mnie muli.

MGIEŁKO zdrowiej tam kochana:*

Do góry