reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Aneczek ja zamierzam testowac w srode,dzisiaj mam termin wiec jak do srody nie dostane@ to bede bardzo szczesliwa a jeszcze bardziej jak wynik bedzie dodatni.Zastanawia mnie tylko ten bialawy sluz od wczoraj,dziewczyny pomozcie co to moze oznaczac bo ja juz zaczynam wariowac?A u ciebie jak?

Ja też sporo czytałam o objawach i wiele dziewczyn pisało, że jednym z nich był właśnie taki śluz. A u mnie zaczął się póki co kolejny cykl (wczoraj @ przyszła :-(). Normalnie mam plamienia przed @ i dlatego dostałam od lekarza luteinę. Pomaga tak sobie. pierwszym cyklu brania były ciut mniejsze, teraz prawie ich nie było, ale zaraz po odstawieniu w 26dc się rozkręcają niestety. Ale pociesza mnie to, że może lekarz w takim razie dobrze trafił z tą luteiną na plamienia...?

reklama
I mam w takim razie Dziewczyny takie przemyślenie odnośnie luteiny. Może Wy wiecie coś więcej na ten temat. Skoro luteinę mam na plamienia przed @ czyli za niski progesteron, to jak odstawiam luteinę, to progesteron znów spada, bo ciałko żółte sobie nie radzi. To jak ma się zagnieździć jajeczko, jak w 26dc już nie biorę luteiny i progesteronu nie dostarczam??? Help, bo już się pogubiłam.

o Agnieszka, faktycznie, będziemy szły brzuch w brzuch :-D

To czekamy na Agacynde :-)

Aneczek1, ja też dostałam duphaston po owulce i miałam po 10 dniach nasikac na test i na szczęście wyszłam słaba druga kreska..więc łykam dalej. Wizytę mam w piątek zobaczymy co dalej lekarz zarządzi. I też miałam takie wątpliwości co Ty..może lepiej zrobić betę tego 10 dnia, ja nie miałam możliwości, bo w przychodni na osiedlu pobierają w poniedziałek i czwartek a musiałam wiedzieć w środę..

Ja właśnie poprzednio zrobiłam test od razu po odstawieniu luteiny. Teraz już nie, bo prawie się teraz nie staraliśmy i nie było prawie szans.
Agus, a to, że luteina blokuje owulację, to prawda? Bierzesz duphaston po potwierdzonej owulacji czy jak? Tzn. teraz już nie, bo się udało :-) A swoją drogą, to wielkie GRATULACJE :-)))))

Noelle a gdzież Ty się podziewałaś cały dzień? pewnie harowałaś ciężko i uczciwie ;) a swoją drogą nie masz znajomości w labie żeby Ci betę zrobili? albo jakiś zaprzyjaźniony doktorek ze szpitala nie da Ci skierowania? bo ta Twoja temp to piękna jest!!

Pianka Hej kochana!! Pracowałam uczciwie 12 godzin. Nawiasem mówiąc ledwo zyje:/ Roboty pełno...ja sie pytam:Gdzie ten niż demograficzny??????
Ledwo dzisiaj nogami powłóczyłam:/ Tak własnie sie czaje na ta bete,tylko sie boje:D bo tak mam jeszcze nadzieje..... hmm...kiedy byłby w miare wiarygodny dzien???eh....

Ja właśnie poprzednio zrobiłam test od razu po odstawieniu luteiny. Teraz już nie, bo prawie się teraz nie staraliśmy i nie było prawie szans.
Agus, a to, że luteina blokuje owulację, to prawda? Bierzesz duphaston po potwierdzonej owulacji czy jak? Tzn. teraz już nie, bo się udało :-) A swoją drogą, to wielkie GRATULACJE :-)))))

po skończeniu czekaj na @ po prostu, jeśli myślisz że nic z tego w tym cyklu. Ja luteiny nie brałam ale chyba też blokuje owulkę. Duphaston brałam w sumie przez 3 cykle bo miałam bez owulacji i to ponad 40 dniowe..a teraz też dostałam po stwierdzonej owulce (monitoring) i biorę dalej :)

Najbardziej wiarygodny byłby niestety w dniu spodziewanej @ :/ można próbować po tygodniu od zapłodnienia może być malutki wzrost jak się dzidzia szybko zagnieździ i jest czuły test ale wtedy nie masz pewności bo może być np w trakcie zagnieżdżania i wtedy beta jeszcze nie przyrośnie kurde fajnie by było gdyby po znajomości Ci zrobili żeby nie płacić i sobie posprawdzać ( oj na ile ja firmę naciągnęłam na takie testy po znajomości robione na nockach ;D tylko ciiiiiii ;) )

reklama
Pianka hehe;D no własnie,ponaciagam Ich jak juz bedzie blizej @.
Ale generalnie nie mam nawet najmniejszego objawu( wiem wczesnie-ale miloby bylo miec).

Do góry