reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Trzon macicy w przodozgięciu, o długości ok. 47 mm, grubości ok. 30 mm i szerokości ok. 40 mm.
Myometrium - bez widocznych zmian ogniskowych.
Endometrium o grubości ok 6 mm.
W kanale szyjki niewielka ilość treści płynowej o szerokości do ok 3,8 mm.
Jajnik prawy - o wym. ok. 15x24mm, z pęcherzykami do ok. 4mm.
Nie uwidoczniłam jajnika lewego, w jego polu bez widocznych zmian.
Bez cech wolnego płynu w zatoce Douglasa.

O tak mi napisała... ale ona nie rozmowna, dopiero we wtorek lekarz mój zobaczy ten wynik...
I czemu nie uwidoczniła jajnika lewego? Może przez moje brzuszysko wielkie...
Wy się lepiej znacie, to endometrium naprawdę dobre? A te pęcherzyki? No i ten płyn w kanale szyjki?

Zmeczenie i inne objawy chyba moge zwalić na tabsy zbijające prolaktynę. Obniżają cisnienie i dlatego czuje się zmęczona :-) szyjka nie fasolkowa bo nisko raczej i twarda. :-D

Myniu tylko ta szyjka nie fasolkowa chyba :-D raczej powinna byc wysoko a ja spokojnie siegam palcem do niej :-)
endometrium masz chyba kochana tak w okolicach przedowulacyjnych chyba

No ciekawe czemu nie uwidocznila,to takie jakby czesciowe badanie zrobiła. Hmmm tak mysle.
Pecherzyk 4 mm hmmm moze jestes dopiero przed owulacja?bo podczas owulacji dojrzaly pecherzyk ma z 1cm.
endometrium w czasie okołoowulacyjnym ma ok.8mm .
hmmm na moje oko to tak jakbys była przed owulacja...

A to jak przed owulacją to by się zgadzało z moimi obserwacjami... Ale to dlaczego ona mówi, że na ten dzień cyklu jest w normie? Lekarz kazał mi brać luteine od 16 do 25 dc a w tym cyklu już mam dziś 21 dzień ale wiecie co? chyba wezmę od dziś ta luteine podłą. Bo widać po tym USG, że znowu coś się opóźniło... jak myślicie?

Sailor, może masz długie palce i dlatego sięgasz do szyjki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry