reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Aniulkas a zdarzyły się u Was w rodzinie bliźniaki?
Szparagi to omijam z daleka tak samo z resztą jak fasolki, groszki itp ja znowu dla odmiany bez mięsa i ryb bym żyć nie potrafiła :)

reklama
Przyznam się że nigdy nie jadłam szparagów...A jak to smakuje ?

cięzko smak szparagów do czegoś przyrównać. Ale są dość czasochłonne, bo każdego szparaga obieram obieraczką, a potem gotuję 20 min w osolonej wodzie pół na pół z mlekiem. PYCHOTA z jajkiem sadzonym i masełkiem czosnkowym. Ja już szparagi pod każda postacią w tym roku robiłam gotowane, smażone, pieczone, grillowane, na parze, krem ze szparagów. Szparagowe szaleństwo

Bliżniaki są jedne w rodzinie.
Ale podobno nie tylko ze względów genetycznych się pojawiają. Ale i po tabletkach- tak czytałam. Nie ma co sięmatwicna zapas.
A ja uwielbiam i fasolke i kalafior ryby ale za miesem mało przepadam musi byc wyjatkowo dobrze doprawione i wysmarone bez zadnych zylek i chrzastek.

cięzko smak szparagów do czegoś przyrównać. Ale są dość czasochłonne, bo każdego szparaga obieram obieraczką, a potem gotuję 20 min w osolonej wodzie pół na pół z mlekiem. PYCHOTA z jajkiem sadzonym i masełkiem czosnkowym. Ja już szparagi pod każda postacią w tym roku robiłam gotowane, smażone, pieczone, grillowane, na parze, krem ze szparagów. Szparagowe szaleństwo

Może któregoś razu spróbuję :)

Aniulkas jasne że bliźniaki to nie tylko genetyka :) ale jak były w rodzinie to pewnie szanse są większe :) to dopiero byłoby wyróżnienie hehe pewnie ciężko ale na pewno dalibyście radę a ile radości x2 :D trzeba było sprawdzić w jakich skarpetkach boćki były - różowych czy niebieskich :p ;)

Co do skarpetek nie wiem ale chyba czerwone ;P
Mama mówiła ze długo chodziły po polu, pozniej jeden siedział w sadzie sama i za jakiś czas drugi wrócił, odleciały dopiero wieczorem.

No to może jeden dzidziuś teraz a drugi szybciutko zaraz po nim ;) może to wróżba na dwa dzidziusie ale niekoniecznie jednocześnie :) z resztą dzieci znajduje się także w kapuście a teraz sezon typowo kapuściany także testujcie kobietki i liczymy kreseczki :)

Też oglądałam super film, aczkolwiek najpierw czytałam książkę i podobała mi się jeszcze bardziej. Nie ma dużo takich miłych i pachnących jedzeniem filmów. Jeszcze moje ulubione "pod słońcem toskani"

Ja czytałam książkę po filmie i też bardziej mi się podobała:)
A z takich filmów "dla zmysłów" uwielbiam też "życie od kuchni" -ale tu to już poezja smaków góruje:) mniam!:)

A tak w ogóle to witam po pracy:)
za chwilę zbieram się jeszcze do fryzjera i w międzyczasie postanowiłam zaglądnąć:)
Widzę, że wyników testowanek jeszcze nie ma:/ ale nas trzymacie dziewczyny w napięciu :p
U mnie coś tempka nie może wspiąć się na wyżyny:/ pierwszy raz taki cykl mam - może jest bezowulacyjny?? ale kto to wie hehe:)
Zobaczymy co będzie jutro, choć teraz będę już mierzyć pod kątem @ bo na fasolkę nie liczę z takim wykresem hehe...

reklama
No to może jeden dzidziuś teraz a drugi szybciutko zaraz po nim ;) może to wróżba na dwa dzidziusie ale niekoniecznie jednocześnie :) z resztą dzieci znajduje się także w kapuście a teraz sezon typowo kapuściany także testujcie kobietki i liczymy kreseczki :)

Mam nadzieje. Ale mąż za jednym jest. :( Mówi zezobaczy jak bedzie namsie wiesc z jednym. Ale nie chce miec jedynaka :(
Mam nadzieje ze go jakoś jeszcze przekonam.:D

Do góry