reklama
Przyznam się że nigdy nie jadłam szparagów...A jak to smakuje ?
cięzko smak szparagów do czegoś przyrównać. Ale są dość czasochłonne, bo każdego szparaga obieram obieraczką, a potem gotuję 20 min w osolonej wodzie pół na pół z mlekiem. PYCHOTA z jajkiem sadzonym i masełkiem czosnkowym. Ja już szparagi pod każda postacią w tym roku robiłam gotowane, smażone, pieczone, grillowane, na parze, krem ze szparagów. Szparagowe szaleństwo
Bliżniaki są jedne w rodzinie.
Ale podobno nie tylko ze względów genetycznych się pojawiają. Ale i po tabletkach- tak czytałam. Nie ma co sięmatwicna zapas.
A ja uwielbiam i fasolke i kalafior ryby ale za miesem mało przepadam musi byc wyjatkowo dobrze doprawione i wysmarone bez zadnych zylek i chrzastek.
Ale podobno nie tylko ze względów genetycznych się pojawiają. Ale i po tabletkach- tak czytałam. Nie ma co sięmatwicna zapas.
A ja uwielbiam i fasolke i kalafior ryby ale za miesem mało przepadam musi byc wyjatkowo dobrze doprawione i wysmarone bez zadnych zylek i chrzastek.
cięzko smak szparagów do czegoś przyrównać. Ale są dość czasochłonne, bo każdego szparaga obieram obieraczką, a potem gotuję 20 min w osolonej wodzie pół na pół z mlekiem. PYCHOTA z jajkiem sadzonym i masełkiem czosnkowym. Ja już szparagi pod każda postacią w tym roku robiłam gotowane, smażone, pieczone, grillowane, na parze, krem ze szparagów. Szparagowe szaleństwo
Może któregoś razu spróbuję
Pianka
Fanka BB :)
Aniulkas jasne że bliźniaki to nie tylko genetyka
ale jak były w rodzinie to pewnie szanse są większe
to dopiero byłoby wyróżnienie hehe pewnie ciężko ale na pewno dalibyście radę a ile radości x2
trzeba było sprawdzić w jakich skarpetkach boćki były - różowych czy niebieskich

Pianka
Fanka BB :)
No to może jeden dzidziuś teraz a drugi szybciutko zaraz po nim
może to wróżba na dwa dzidziusie ale niekoniecznie jednocześnie
z resztą dzieci znajduje się także w kapuście a teraz sezon typowo kapuściany także testujcie kobietki i liczymy kreseczki 
Też oglądałam super film, aczkolwiek najpierw czytałam książkę i podobała mi się jeszcze bardziej. Nie ma dużo takich miłych i pachnących jedzeniem filmów. Jeszcze moje ulubione "pod słońcem toskani"
Ja czytałam książkę po filmie i też bardziej mi się podobała
A z takich filmów "dla zmysłów" uwielbiam też "życie od kuchni" -ale tu to już poezja smaków góruje
A tak w ogóle to witam po pracy
za chwilę zbieram się jeszcze do fryzjera i w międzyczasie postanowiłam zaglądnąć
Widzę, że wyników testowanek jeszcze nie ma:/ ale nas trzymacie dziewczyny w napięciu
U mnie coś tempka nie może wspiąć się na wyżyny:/ pierwszy raz taki cykl mam - może jest bezowulacyjny?? ale kto to wie hehe
Zobaczymy co będzie jutro, choć teraz będę już mierzyć pod kątem @ bo na fasolkę nie liczę z takim wykresem hehe...
reklama
No to może jeden dzidziuś teraz a drugi szybciutko zaraz po nimmoże to wróżba na dwa dzidziusie ale niekoniecznie jednocześnie
z resztą dzieci znajduje się także w kapuście a teraz sezon typowo kapuściany także testujcie kobietki i liczymy kreseczki
![]()
Mam nadzieje. Ale mąż za jednym jest.
Mam nadzieje ze go jakoś jeszcze przekonam.