reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Margotka to masz podobnie jak ja, tylko ,że ostatnio cykl mi się pokręcił i raz mam 30 a raz nawet 38 :wściekła/y:
i tez mnie kusi żeby już zrobić a mam 4 testy ciążowe bo dostałam razem z testami owulacyjnymi ;-)
tylko podejrzewam, że nie jestem w ciąży i boję się zrobić :-(

reklama
To endometrium fakt po clo może być za cienkie dlatego wcinam orzechy itd a w tym cyklu ide na monitoring i jesli będzie za cienkie to lek mówił że się wspomożemy :tak:

Zonqa podziwiam Cię, że możesz wytrzymać :) Ja w zeszłym mcu w ogóle nie testowałam i specjalnie nie kupowałam testów, żeby mnie nie kusiły a teraz kupiłam i one mnie normalnie wołają z tej torebki :)

Asita ja mam w miarę regularne cykle ostatnio, co 28 dni ale teraz nie wiem czy mi się przez CLO nie poprzestawiało. A co do testowania to ja też się zawsze boję, że będzie jedna krecha jak zawsze, bo objawów żadnych nie mam.

czesc dziewczyny- chwilowo mnie nie bylo- bo @ bez tabletek antykoncepzyjnych to istne pieklo:( zwijam sie cala z bolu:(

Myniu- co do malowania mieszkania - w niemczech jest to norma- wprowadzasz sie zawsze do swiezo pomalowanego na bialo- mozesz sobie tam zrobic potem co Ci sie zywcem podoba- dac tapety, pomalowac sciany na dowolne kolory itp itd. ale jesli opuszczasz mieszkanie- tzreba je pomalowac znowu na bialo- chyba za- Ci ktorzy chca je wynajmowac po tobie- zgadzaja sie na takie sciany jak mialas Ty :) takze- byc moze w polsce jest to nietypowe-alew niemczech jest standardem.

dziewczyny. wedle moich obliczen to najwieksza plodnosc jest kilka dni po miesiaczce tak? 4-5 dni po miesiaczce nastepuja dni plodne , a owulacja jakies 7 dni po miesiaczce? nie wiem zabradzo czy kupic sobie jakis test owulacyjny- czy narazie dac sobie spokoj z pomiarami wszelakimi i zwyczajnie sie "bzykac" :p

die_perle ja w zeszłym cyklu miałam owulacyjne pokazały owu ale chyba za bardzo się przy nich nakręcałam a i tak najbardziej mnie ucieszył śluz białko jajka który wspomagałam więc sobie w tym cyklu odpuszczę i poczekam na śluz.

Margotka ja jakoś nie wierze że się udało znowu w pierwszym cyklu siedząc tu na forum to bym była chyba wielkim fenomenem zachodząc dwukrotnie w ciąże za pierwszym razem.

A po drugie nie wiem czy w ogóle coś będzie bo przytulanko było dwa dni przed owu

witam:)
u mnie dzisiaj taka straszna pogoda nic będziemy siedzieć z niunią w domu i się nudzić w koncu nie ma jak to jesień w ciągu lata
ta pogoda chyba na mnie działa teżcbo chodzę wściekła jak osa najlepiej jak by domownicy dzisiaj zachodzili mi z drogi
i jeszcze do tego wszystkiego mój żałosny wykres na którego w ogóle nie chce mi się patrzeć temp trochę do góry mam nadzieje że już będzie rosnąc a nie jutro znowu spadnie

reklama
Margotka ja jakoś nie wierze że się udało znowu w pierwszym cyklu siedząc tu na forum to bym była chyba wielkim fenomenem zachodząc dwukrotnie w ciąże za pierwszym razem.

A po drugie nie wiem czy w ogóle coś będzie bo przytulanko było dwa dni przed owu

Zonqa dwa dni przed owu to jak najbardziej wystarczy :) Czytałam, że jak się chce dziewczynkę to żeby się starać właśnie 2-3 dni przed owulką. A co do zachodzenia w ciążę to jedne są bardziej a drugie mniej płodne i może Ty właśnie należysz do grona tych pierwszych :) Trzymam kciuki!

Do góry