reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Dziewczyny, podczas dzisiejszego badania usg okazalo sie ze w 15dc mam endo 4,5 cm... coś mi się wydaje, że to trochę malo skoro ok 17/18 dc powinnam mieć owu...
Czy widziałyście gdzieś normy dla endo dzien po dniu ?

reklama
ALG mam nadzieję, że się pomyliłaś i miałaś na myśli 4,5 mm nie cm

Jeśli się pomyliłaś to rzeczywiście 4,5 mm to mało, znalazłam coś takiego:

"Endometrium, a wiek: U dziewcząt przed okresem dojrzewania endometrium ma grubość od 0,3 do 0,5 mm. U płodnych kobiet w pierwszej fazie cyklu zazwyczaj ok. 8 mm (nie mniej), a w drugiej jest grubsza."
i coś takiego:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,191,19343223,,POMOCY_cienkie_endometrium.html?v=2
Dziewczyny biorące clo też tam zajrzyjcie

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki

witam nowe staraczki

mnie dziś dwa razy złamało w pół takiego skurczu macicy dostałam. A do małpy 4 dni ehh pewnie nie wyszło :-(

Agatka ładne masz teraz mieszkanko

Ania ty się pakuj i urządzaj wasze wspólne gniazdko

Mgiełka trzymam kciuki by pęcherzyk wytrzymał do jutra lub zadziałały skutecznie niedzielne żołnierzyki

Myniu tak pomyliłam się :) chodziło o mm....
wychodzi więc na to, że jeżeli wszystko zdrowe (badania ok) to winą moze być to moje endo...
Eh... w tym miesiącu też na pewno się nie uda ....

Witam Was dziewczyny :-)
Ja juz w pracy walczę i niestety nie tylko z pracą ale też z okropnym bólem głowy, który się trzyma już od 2 dni :wściekła/y:
coś czuje, że @ się zbliża :wściekła/y: przeważnie przed @ boli mnie głowa :wściekła/y:
Myniu kotek słodziak :tak: ja też jestem z tych psiarów a nie z kociarzy, chociaż do mojej babci przykulała się koteczka taka fajna, mała i musiałam ja wywieź do teściowej z uwagi, że moje pisaki (2 suczki shar pei - zdjęcia u mnie w albumie na bb) zabija bez oporów takie kociątka :-(
a moja kochana teściowa z uwagi, że ma gospodarstwo i już kilka kotów to wydała moją Kicię sąsiadom bo przyszło 2 chłopców i powiedzieli, że oni ją chcą a to taka przytulanka ta Kicia była no i poszła :-( ale ma tam lepiej bo śpi razem z dziećmi w domu :tak:

Hej :)

Powiem Wam tylko, że zakupiłam w Tesco testy o czułości 20ml/u;, wzięłam trzy bo są za 5 zł więc idzie przeżyć :) Tylko nie wiem kiedy testować, bo strasznie już kuszą w tej torebce :)

Hej :)

Powiem Wam tylko, że zakupiłam w Tesco testy o czułości 20ml/u;, wzięłam trzy bo są za 5 zł więc idzie przeżyć :) Tylko nie wiem kiedy testować, bo strasznie już kuszą w tej torebce :)

Rozumiem, że są to testy ciążowe :-D a kiedy masz termin @ jak dzisiaj to bym zrobiła :-) i trzymam kciuki za pozytywny wynik :tak:

Rozumiem, że są to testy ciążowe :-D a kiedy masz termin @ jak dzisiaj to bym zrobiła :-) i trzymam kciuki za pozytywny wynik :tak:

Asita tak tak, ciążowe :) Termin @ mam na 1-2 lipca, dziś 24dc. Chyba jutro zatestuję, bo w razie czego będę miała jeszcze dwa w zapasie :)

reklama
Do góry