reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Królewno, mam koleżankę, która zawsze mówi "brzuchy są fajne" wypina swój jeszcze bardziej i głaszcze go z miłością:) Jest szczuplutka i może nie ma brzucha ogromnego ale taki... no taki, że go widać, że to kawał brzuszka:) No i nie jest to brzuch ciążowy. Ona też mówi, że nie wyobraża sobie faceta bez brzucha:)
co do kotka to wiem, że to dla jego dobra i dla mojego i dla dobra ogółu :) hihi tylko mi po prostu tak szkoda, że on taki bezbronny będzie i taki pijany po tej narkozie i wiem, że mnie ten widok rozczuli (bo mnie przecież nawet byle co rozczula) i będę płakać :)

reklama
wiecie co....ja w ciazy w 9 miesiacu-zwazona do porodu wazylam 61 kg...mam 170 cm wzrostu....cala ciaze do 8 miesiaca bylam plaska jak deska- no nic widac nie bylo, w 8 wyskoczyla piczeka - brzusio- ale w zasadzie dalje maly, do 9 sie troszke powiekszyl, wygladalam jak ciezarowka ale w jakiejs mlodej ciazy conajwyzej...
teraz waze 70 kg- i sobie mysle jakim cudem bedac w 9 miesiacu ciazy wazylam 10 kg mniej?????

Ja do 6 miesiaca brzucha nie miałam :) Nawet do porodu jechałam z niewielkim bebzonkiem - ale dziciolek malutki był 2500g -więc pewnie dlatego. Przytyłam książkowo 12 kg. Teraz jednak jestem troszkę grubsza niz wtedy i starsza...więc mysle ,że te 15 kg. jak nic przytyję...
Mynia_82 ja tez nie mogę patrzęc na takie sytuacje. Gdy mój spaniel miał zabieg, to też z trudem łykałam łzy. Potem takiego na półprzytomnego niosłam (15 kg!) do samochodu i normalnie łzy mi leciały...

Ostatnia edycja:
Czarnooka nie przejmuj się ta głupią p...! :wściekła/y: Poprostu nie ma co zwracać na takie osoby chociaż mnie osobiście też to strasznie wkurza, że takie osoby to mają dzieci i nie mają problemów z zajściem w ciążę... nie wiem gdzie ta sprawiedliwość na tym świecie.

Królewno Twoja tempka jest bardzo obiecująca ;) No i ten teścik... Zrób dziś lub jutro teścik świeży bo chcę zobaczyć te Twoje II kreseczki :)

Moja Balerina sie urodzila calkiem spora - 3300 wagi i 60 cm dlugosci- wygladala jak czupa czups- i tak na nia mowilam albo lollipop :)
do tej pory fizjonomia jej zostala dluga i chuda- 9 lat 150 cm wzrostu - nogi do samej podlogi, i 33 kg wagi:p

wiecie co....ja w ciazy w 9 miesiacu-zwazona do porodu wazylam 61 kg...mam 170 cm wzrostu....cala ciaze do 8 miesiaca bylam plaska jak deska- no nic widac nie bylo, w 8 wyskoczyla piczeka - brzusio- ale w zasadzie dalje maly, do 9 sie troszke powiekszyl, wygladalam jak ciezarowka ale w jakiejs mlodej ciazy conajwyzej...
teraz waze 70 kg- i sobie mysle jakim cudem bedac w 9 miesiacu ciazy wazylam 10 kg mniej?????

no niestety z wiekiem raczej przybieramy na wadze ;d chyba ze ktos sie bardzo stara zeby tak nie było ;d;d
ja przed ciążą ważyłam 49 kg, w ciąży ważyłam 54, po porodzie waga w szpitalu pokazała 49 kg ;d hehe :p
a teraz waże 50/51 w zależnosci od dnia :p

Mynia ja własnie jestem w miare chuda tzn. moze nie chuda ale jestem drobna ogólnie i brzucha mi po ciąży troche widać, nawet nie z faktu ze mam jakoś strasznie tłusty czy cos, tylko po prostu po ciąży taki mi odstający został ;p

Julianka: mnie bolały jajniki np w piątek i sobote a w niedziele lub pon była owulacja nie wiem dokładnie bo lekarz sie nie okreslił :p

Moja Balerina sie urodzila calkiem spora - 3300 wagi i 60 cm dlugosci- wygladala jak czupa czups- i tak na nia mowilam albo lollipop :)
do tej pory fizjonomia jej zostala dluga i chuda- 9 lat 150 cm wzrostu - nogi do samej podlogi, i 33 kg wagi:p

oooo to całkiem spora sie urodziła !! :)
moja miała 2350 i 47 cm :p pływała w ubraniach ;d
a teraz ma prawie 2 lata i wazy niewiele ponad 9 kg
a jak słysze ze np. dziecko ma 8 czy 9 miesięcy i waży więcej niz moja mała to az mi sie słabo robi ;p czy ona jest jakas wychudzona czy to dziecko jest zapasione ;d hahahaha :p

a ja nawet nie mam teraz jak po test leciec bo leje, nie ide w taką pogode z małą;/
potem musze po soczewki skoczyć to wejde do apteki ale jutro pewnie dopiero zrobie test jak @ nie bedzie

a pytałam sie wczesniej ale nikt nie odpisał, ile po odstawieniu duphastonu powinna byc @ ??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Królewna to nie kwesta zapasienia dziecka tylko jego budowy. Widocznie twoja córeczka jest drobna że tyle waży bo mój syn ma 17 miesięcy i waży 16 kg ale wcale nie uważam że jest zapasiony. On jest po prostu duży, ubranka kupuję mu na wzrost 98 cm czyli na 3 latka.

Ja aktualnie czekam aż się pojawi owulka, codziennie robie testu owu ale jakoś nic się nie pokazuke :baffled: Mam nadzieję że przyjdzie w weekend bo w przyszłym tyg znów będzie mi ciężko dopaść męża

Witam :)
ale ze mnie śpioch się ostatnio zrobił ja z córcią dopiero wstałyśmy

Królowo trzymam kciuki &&&& bardzo ładny wykresik

a mnie szlak trafia jak patrze na swój bo wygląda tak jak by małe dziecko kredką malowało

ja w pierwszej ciąży nie miałam brzucha do 6mc,ale przytyłam 20 kg prawie a mój brzusio miał 103 w obwodzie na porodówce także nie był duży
a w drugiej to juz w 10 tc było widać brzusio taki maluśki :-(

reklama
Do góry