reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Naskrobałyście tyle, że pewnie połowy nie doczytałam:szok:
Jesli chodzi o biuścik to ja mam z was najmniejszy :zawstydzona/y:Na szczęście mężulowi się podoba :-D Mówi, że idealnie pasuje mu do dłoni :tak::zawstydzona/y:Więc jest ok:-D
Co do tabsów, to mi ładnie wyregulowały cykl, bo odkąd nie biorę (2 lata) mam równo co 27 dni ( tylko ostatni miałam 30) i @ trwa 2 dni. Jestem więc zadowolona.
Mam nadzieję,że obecny cykl będzie trwał 9 miesięcy:-D
mgiełka2008 jestes cm wyższa ode mnie :-)

reklama
Mgiełko mnie głowa bolała w dzień kiedy wzięłam pierwszą tabletkę CLO i to bolała tak, że cały dzień i myślałam, że padnę. Na szczęście w kolejnych dniach było już dobrze.

Domickw mi gin przepisał CLO na 4 cykle, ale powiedział że jak po dwóch nie będzie dzidzi to mam przyjśc do niego.

MARGOTKA też bym chciała dostac coś na dzidzię:-D ale cos czuje, ze przy moim szcześciu i nieregularnych okresach to szybko w ciaże nie zajde:( pewnie nawet na 2013 sie nie zalapie. mówie Wam ja to mam takiego pecha w zyciu jak ****** przemilcze:p trzymam za Ciebie kciuki. uda się!!

Domickw ja się już nie zabezpieczam od jakichś dwóch lat... Ale dopiero od roku zaczęliśmy się starać tak wiesz z wyliczaniem itd i tak nic nie wychodzi, z medycznego pkt widzenia wszystko jest ok a dzidzi brak :( Ale mam nadzieję, że niedługo się to zmieni. To mój pierwszy cykl z CLO, wcześniej nic nie brałam więc zobaczymy :) Dziękuję za kciuki :) Za Ciebie również trzymam :)

Jezu dziewczyny! Tempo macie takie że człowiek nie nadąża za Wami ;-)

Wreszcie wróciłam z miasta. U gina siedziałam do 12.20 bo przysżło az 10 ciężarnych! Dostałam cytologię na sprawdzenie po leczeniu, usg piersi i narządów rodnych idę na nie za tydzień. Muszę takie badania (poza cyto, którą robię co pół roku) robić min. co 2 lata bo jestem w grupie ryzyka. Moja mama miała nowotór i ma usunięta pierś. Ja więc stwierdziłam, żę trzeba się pilnować bo im wcześniej zdiagnozowane ewentualne problemy zdrowotne, tym lepiej.

Powiem Wam, że straszna płaczliwość mnie dziś dopadł. Łatwo się irytuje i od razu łzy mi lecą... ach te hormony ;-)
Z moim mężusiem stwierdziliśmy, że w tym cyklu przytulamy się bez ciśnienia kompletnie. Jak zauwazymy że są dni płodne to może trochę częściej niż 2-3 dni ale na kompletnym luzie :tak:

u mnie to jest 4 cykl z clo, no ale jak sie ma męża na wekenedy to chyba wogóle bezsens zeby to brać, więc jak teraz nie wyjdzie to daje sobie spokój z clo, trudno będzie co ma byc i chyba zmienie lekarza, żadnych badań, nic tylko starać się ehhh

uff doczytalam wszytstko-powiem Wam ze jestescie PLODNE jak holera- teraz to sie musi przedlozyc z forum do sypialni!
jem chipsy i zagryzam czekolada....pms jak nic;/ do tego wszystkiego jak wrocilam ze sklepu przez ponad 15 minut szarpalam sie z kluczem - nie moglam tego ustrojstwa wyjac z drzwi!!! myslaqm ze sie rozbecze na tej klatce schodwej ;/ szarpala, ciagnelam, prosilam delikatnie zytby laskawie wyszedl z tych pie..olonych drzwi, nawet go kremem posmarowalam- a on nic! se mysle nie ma rady ide do sasiada-mamy w klatce obok takiego milego Pana- i o tej godzinie to tylko onj w domu jest- reszta w pracy- pognalam wiec do niego co tchu i mowie ze klucza wyjac nie moge ze cos sie stalo, cos popsulo i ze pomocy potzrebuje- Pan sasiad tak sie przejal ze polecial za mna bohatersko , wbiegl dziarsko mimo swych 70 lat na 3 pietro- po czym przekrecil klucz i go wyjal- infosmujac mnie z usmiechem ze klucza sie nie da wyjac jak jest w pionie- musi byc w poziomie....oblalam sie takim rumiencem ze masakra...ja tu mieszkam prawie 2 lata! codziennie zmaykam i otwieram te drzwi nascie razy!!! PMS jak nic!

reklama
dziewczyny
a może ja mam niedrożne jajowody? hmmm już chyba na głowę dostaje haha, no bo tak sobie myślę, że Oliwie mam, w ciąże zaszłam jesienią ( jedn cyklo z clo) jak tylko mąż wrócił z Afganistanu, niestety poronienie... potem od marca znowu mam clo.... i nic!!! a poza ostatnim cyklem co nie była na clo ale raczej staraliśmy się w te dni próbować .... no a na marginesie to ja wam powiem że ja jestem panikara, boję się strasznie bólu hmmm

Do góry