reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka od stycznia 2012.

No właśnie mnie też mimo to, że mieszczę się w normie wydaje się, że jest to za dużo. Nie wiem co ten mój lekarz. Dokładnie rozmowa wyglądała z nim tak, że zadzwoniłami i podałam normę i wynik i powiedziałam, że moa internistka powiedziała mi, że mimo, że mieszcze się w normie to jest za wysoki ten wynik. Mój lekarz zaczął się śmiać i powiedział żeby się schowała za poradniom i jak będzie wychodzić, to żebym to ja ją nastraszyła robiąć hohoho:-) Powiedział, że nie mam się czym marwtić :eek: Dopytam szczegółowo na wizycie- do wtorku już mało zostało. Może mnie nie nie chiał straszyć, a na wizycie powie, że może lepiej trochę zbić tą prolaktyne i jakiegoś bronka mi przepisze. Jeśli tak, to ja bronka nie chcę, niech mi przepisze ten nor coś tam prolak jak się nazywa ten lek dokładnie?

Sama nie wiem co mam o tym myśleć... Powiem, mu że wiele koleżanek ja starało się o dziecko i maiło górną granice normy, to i tak lekarz im mówił, że za dużo... echhhh

Myślę, że powiedział prawdę... bo norma jest do 4 tzn, że się mieścimy w niej. Jakby była za wysoka to by napisali normę mniejszą :)

reklama
Edytko wydaje mi się, że to nie jest problem takiego kalibru, żebym musiała wydać 150 zł na ginka :D Poczekam na @ i zobaczymy... Do gina będę szła w marcu dopiero.

ja już wyliczam kiedy będą dni płodne :-p choć teraz po tym opóźnieniu @ to już sama nie wiem jak to mam liczyć :-( ale póki co nastawiam się na 11 marca :tak: choć zaczniemy już od 8 - w końcu to będzie mój dzień :-D:-D:-D:-D

Agacynda to ty chodzisz prywatnie // ja myslalam ze panstwowo...no to w takim wypadku troche szkoda kasy :zawstydzona/y:

Malena przy cyklach nieregularnych bardzo trudno wyliczyc owulke ,ja tez mam z tym problem bo czasami mam cykle 27 dniowe a czasami 32 ...takze ciezko z tym jest, w tym miesiacu sluz plodny pojawil sie u mnie 15-tego lutego wiec stad wiem ze cykl nie bedzie krotszy niz 31 dni ,bynajmniej nie powinien :sorry:

Matyjasowa faktycznie odkąd mam urlop chodzę spać późnoo bardzo ale i późnooo bardzo wstaje. Najlepiej mi się uczy w nocy.... mam cisze i spokój. Wczoraj położyłam się o 4:20 , a wstałam 11:30

karola2097 i sailor ja mam jeszcze problem tego typu, że od roku przetłuszczają mi sie strasznie włosy i już z 1/3 wypadła, chodziłam do dermatologa wcierki, witaminy, ampułki, cuda wianki pomogło na chwilę. Nikt jednak nie wpadł na pomysł żeby zrobić badania hormonow. Teraz czytając o tej prolaktynie dowiedziałam się, że jej podwyższenie powododuje wypadanie włosów, wypryski etc. A za niskiej je nie mam, a powinna w ogóle to być niska.

Co do owulki to ją mam, tylko, że mam długie cykle 32-34 jakoś gin powiedzial, że to zadługo, a owulacje wcale nie mam w srodku cyklu, tylko albo zaraz po okresie albo przed następnym. dlatego biore clostillbegyt i luteine.

Moje TSH to 2,36 uIU/ml [0.27-4,2]
ft4 15,32 pmol/I [12-22]
ft3 5,21 pmol/I [3.1-6.8]
antyTPO <5 IU/ml [0-34]

Pogadam z mim ginem zapytam jakie jeszcze homony ewentulnie zrobić i wybiore się najwyżej do endo... tzn zapisze się.

Dziewczyny jakie jeszcze w ogole hormony powinno się robić? Chodzi nietylko o ciąże ale o kondycje organizmu?
Tarczycowe mam za sobą i prolaktyne.

Matyjasowa faktycznie odkąd mam urlop chodzę spać późnoo bardzo ale i późnooo bardzo wstaje. Najlepiej mi się uczy w nocy.... mam cisze i spokój. Wczoraj położyłam się o 4:20 , a wstałam 11:30

karola2097 i sailor ja mam jeszcze problem tego typu, że od roku przetłuszczają mi sie strasznie włosy i już z 1/3 wypadła, chodziłam do dermatologa wcierki, witaminy, ampułki, cuda wianki pomogło na chwilę. Nikt jednak nie wpadł na pomysł żeby zrobić badania hormonow. Teraz czytając o tej prolaktynie dowiedziałam się, że jej podwyższenie powododuje wypadanie włosów, wypryski etc. A za niskiej je nie mam, a powinna w ogóle to być niska.

Co do owulki to ją mam, tylko, że mam długie cykle 32-34 jakoś gin powiedzial, że to zadługo, a owulacje wcale nie mam w srodku cyklu, tylko albo zaraz po okresie albo przed następnym. dlatego biore clostillbegyt i luteine.

Moje TSH to 2,36 uIU/ml [0.27-4,2]
ft4 15,32 pmol/I [12-22]
ft3 5,21 pmol/I [3.1-6.8]
antyTPO <5 IU/ml [0-34]

Pogadam z mim ginem zapytam jakie jeszcze homony ewentulnie zrobić i wybiore się najwyżej do endo... tzn zapisze się.

Dziewczyny jakie jeszcze w ogole hormony powinno się robić? Chodzi nietylko o ciąże ale o kondycje organizmu?
Tarczycowe mam za sobą i prolaktyne.

No ja dałam skierowanie żeby mnie po znajomości zapisali i czekam na termin bo długi czas oczekiwania na endokrynologa a tak może się szybciej dostanę.

Ponoć w miesiąc można obniżyć ładnie ten TSH, ale i tak mam nadzieję, że jest w normie.

Mi włoski też się przetłuszczają ale to odkąd tylko pamiętam ale nie wypadają uff, wręcz mi ich przybyło:)

Hey, dziewczyny. Nadrobiłam waśnie zaległości w temacie. NIe mam niestety ostatnio za dużo czasu na forumowanie.
Witam nowe dziewczyny. Miłego forumowania i starania :)
Agacynda, jak tam dzisiaj u Ciebie? Jest@ czy czekasz cały czas na rozwój wypadków?

U mnie dużo pracy i nauki jak zawsze. Aż w ten weekend z tego wszystkiego musieliśmy sie trochę odstresować ;) Byliśmy na kręglach, a dzisiaj w zoo :) Ten tydzień znow pełen emocji...ja mam egz, mąż dostał propozycje nowej pracy i czekamy z niecierpliwością na to czy się uda, no i owu, ktora też jednak wiąże się z odpowiedzialnymi decyzjami ;)) I tym sposobem ciągle coś :p

Agacynda to ty chodzisz prywatnie // ja myslalam ze panstwowo...no to w takim wypadku troche szkoda kasy :zawstydzona/y:

Malena przy cyklach nieregularnych bardzo trudno wyliczyc owulke ,ja tez mam z tym problem bo czasami mam cykle 27 dniowe a czasami 32 ...takze ciezko z tym jest, w tym miesiacu sluz plodny pojawil sie u mnie 15-tego lutego wiec stad wiem ze cykl nie bedzie krotszy niz 31 dni ,bynajmniej nie powinien :sorry:

powiem Ci, że jeszcze do stycznia tego roku z moją @ było wszystko ok, tzn. przychodziła regularnie średnio co 30-32 dni. później podejrzewałam ciążę - może i faktycznie była, później opóźnienie i stąd ta luteina. więc teraz faktycznie ciężko wyliczyć kiedy będą te "płodne dni" :-) pożyjemy zobaczymy :-)

reklama
powiem Ci, że jeszcze do stycznia tego roku z moją @ było wszystko ok, tzn. przychodziła regularnie średnio co 30-32 dni. później podejrzewałam ciążę - może i faktycznie była, później opóźnienie i stąd ta luteina. więc teraz faktycznie ciężko wyliczyć kiedy będą te "płodne dni" :-) pożyjemy zobaczymy :-)

U mnie tez byla regularna co 30-32 dni ale jak sie nie staralismy.... mialam plamienia miedzymiesiaczkowe i nie bardzo chcialam zaczynac staranka a w poprzednim cyklu plamienia mialam minimalne i dlatego postanowilismy rozpoczac przytulaski z tym ze zeszly cykl byl 27-dniowy :zawstydzona/y: Takze wszystko o kant dooopki potluc :crazy:

Do góry