reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Królewno zależy jak się włoży termometr czasem jest tak,że ja nie słyszę a małż słyszy bo dźwięk idzie w inną stronę. Jak włozysz spodem do dołu dźwięk idzie w prześcierdało, ja wkładam go np wyświetlaczem w strone lewej nogi i nie nakrywam kołdrą.
ALG ja sobie bardzo chwalę elektroniczny termometr. Nie ma żadnych przekłamań. Mierzy góra minute,wykres jest czytelny, nie trzeba go strzepywać i bac ,że się potłucze czy mierzyć ponad 5 min.:tak:

reklama
Witam :)
U mnie dzisiaj dalej leje ciekawe ile dni tak jeszcze będzie, mojej małej ta pogoda nie służy chodzi biedulka smutna bo ona chce iść na podwórko polatać a tu nie może

Królowo ja też widziałam ten wykres, ostatnio sie na niego natknęłam

Ineska uroki ciąży :) przejdzie po 3 miesiącu

Królewno zależy jak się włoży termometr czasem jest tak,że ja nie słyszę a małż słyszy bo dźwięk idzie w inną stronę. Jak włozysz spodem do dołu dźwięk idzie w prześcierdało, ja wkładam go np wyświetlaczem w strone lewej nogi i nie nakrywam kołdrą.
ALG ja sobie bardzo chwalę elektroniczny termometr. Nie ma żadnych przekłamań. Mierzy góra minute,wykres jest czytelny, nie trzeba go strzepywać i bac ,że się potłucze czy mierzyć ponad 5 min.:tak:

wiesz co ale ja juz różnie próbowałam wkładac i na 100% nie pika, chyba juz 3 dzien
u mnie rano jest cisza, mąż juz jest w pracy małą spi jeszcze jak mierze i jest tak cichutko ze na pewno bym nie przegapiła pikania, nawet wkładam i odchylam kołdre i nie pika, a pod pachą pika normalnie :| dziwne to :p a bateria przecież nowa ile ten termometr miesiąc moze mam ;p

jezu dziewczyny jeszcze musze sie do okulisty wybrac;/
nosi któras z was soczewki ?? bo sie tak zastanawiam własnie, bo w okularach to przy małej chodzic nie moge ;P z resztą ich nie nosze bo mi niewygodnie ;/

Agnieszka: moja tez sie nudzi ze hoho ;/
mam nadzieje ze weekend bedzie łądny bo idziemy na wesele ;d;d

jeszcze jestem taka zła bo młoda nie chce na nocnik robic :p tzn mamy taką nakładke bo na nocniku siedziała i sie bawiła :p na poczatku sikała a teraz jak sie ja posadzi to siedzi ale ją zdejme i ledwo pieluche załoze juz mokra, nie wiem jak mam ja do sikania do kibelka przekonac ;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiesz co ale ja juz różnie próbowałam wkładac i na 100% nie pika, chyba juz 3 dzien
u mnie rano jest cisza, mąż juz jest w pracy małą spi jeszcze jak mierze i jest tak cichutko ze na pewno bym nie przegapiła pikania, nawet wkładam i odchylam kołdre i nie pika, a pod pachą pika normalnie :| dziwne to :p a bateria przecież nowa ile ten termometr miesiąc moze mam ;p

jezu dziewczyny jeszcze musze sie do okulisty wybrac;/
nosi któras z was soczewki ?? bo sie tak zastanawiam własnie, bo w okularach to przy małej chodzic nie moge ;P z resztą ich nie nosze bo mi niewygodnie ;/

Agnieszka: moja tez sie nudzi ze hoho ;/
mam nadzieje ze weekend bedzie łądny bo idziemy na wesele ;d;d

jeszcze jestem taka zła bo młoda nie chce na nocnik robic :p tzn mamy taką nakładke bo na nocniku siedziała i sie bawiła :p na poczatku sikała a teraz jak sie ja posadzi to siedzi ale ją zdejme i ledwo pieluche załoze juz mokra, nie wiem jak mam ja do sikania do kibelka przekonac ;/

Ja noszę soczewki co chcesz wiedzieć :-)

ja też nosze soczewki - na zmianę z okularami:) ale soczewki z czystym sumieniem polecam:) ja używam jednodniowych, nie trzeba kombinować z myciem itd, tylko zakładasz, ściągasz, wyrzucasz i po sprawie:)

Ja noszę soczewki co chcesz wiedzieć :-)

a wszystko Sailor ;d czy trudno sie przyzwyczaic, czy to jakies badania okulista robi czy mozna te soczewki nosic? a dużą masz wade?

SIhaya a znasz jakiegoś fajnego okuliste co nie kasuje 200 zł za wizyte? :D:D

ja mam w sumie nieduża wade, ale jest coraz gorzej;/ oczy mnie bolą jak nie mam okularów musze sie wysilać zeby cos zobaczyc

Sailor a Ty testujesz 9 dni po owulacji ? czy jak ty to liczysz, bo ja wyliczyłam 9 dni po owu i ten sam dzien co tobie mi wyszedł :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
w krakowie niestety nie znam:(
a przed założeniem soczewek idź sobie może do jakiegoś "salonu" często są promocje, że przy zakupie pierwszych soczewek badanie gratis.. ja tak właśnie zrobiłam; zrobili mi badanie,od razu po badaniu gość dobrał mi soczewki, nauczył zakładać,zdejmować. Wszystko sprawnie i bezboleśnie. Ja od razu się przyzwyczaiłam i z zakładaniem/ściąganiem też nie miałam najmniejszych problemów - nawet za pierwszym razem. Jak je nosze to w ogóle nie czuję, że je mam założone.
Ale z tym to wiem jest różnie, moja siora np kompletnie sobie z soczewkami nie radzi.
A czy możesz nosić czy nie to zależy jaką masz wadę - z tego co wiem to przy jednym rodzaju astygmatyzmu nie wolno soczewek.

Królewno trzeba iśc do okulisty bo soczewki mają różną średnicę i on Ci zmierzy. Ja uzywam miesięcznych opakowanie kosztuje 22 zł w rossmanie. Ja się przyzwyczaiłam w ciągu 3 dni :-) na początku zakładnie powoli idzie ale człowiek się szybko uczy.
Testować zaczynam od 9 dpo. Kropeczce wyszedł teścior właśnie tego dnia i sporo wykressów takich znalazłam więc tak sobie postanowiłam :-D
Wada -4

reklama
w krakowie niestety nie znam:(
a przed założeniem soczewek idź sobie może do jakiegoś "salonu" często są promocje, że przy zakupie pierwszych soczewek badanie gratis.. ja tak właśnie zrobiłam; zrobili mi badanie,od razu po badaniu gość dobrał mi soczewki, nauczył zakładać,zdejmować. Wszystko sprawnie i bezboleśnie. Ja od razu się przyzwyczaiłam i z zakładaniem/ściąganiem też nie miałam najmniejszych problemów - nawet za pierwszym razem. Jak je nosze to w ogóle nie czuję, że je mam założone.
Ale z tym to wiem jest różnie, moja siora np kompletnie sobie z soczewkami nie radzi.
A czy możesz nosić czy nie to zależy jaką masz wadę - z tego co wiem to przy jednym rodzaju astygmatyzmu nie wolno soczewek.

a no spoko moze poszukam gdzies w jakims vision salonie ;p moze cos sie znajdzie ;d
ja miałam ostatnie badanie 3 lata temu i mi wyszło -0.25 na obu oczach, niby wada mała i nie wiem czy teraz jest większa, ale ogólnie mam problem z tym, bo kurcze mruze oczy zeby cos zobaczyc i az czasami mnie od tego wysiłu głowa boli yhhh, nie widze numeru tramwaju jak jedzie haha ;p

Sailo a ty masz -4 na obu oczach? bo jak np. jest astygmatyzm to tez mozna kupić tak normalie soczewki czy tylko na zamówienie wtedy?

Do góry