reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Królewno zależy jak się włoży termometr czasem jest tak,że ja nie słyszę a małż słyszy bo dźwięk idzie w inną stronę. Jak włozysz spodem do dołu dźwięk idzie w prześcierdało, ja wkładam go np wyświetlaczem w strone lewej nogi i nie nakrywam kołdrą.
ALG ja sobie bardzo chwalę elektroniczny termometr. Nie ma żadnych przekłamań. Mierzy góra minute,wykres jest czytelny, nie trzeba go strzepywać i bac ,że się potłucze czy mierzyć ponad 5 min.:tak:

reklama
Witam :)
U mnie dzisiaj dalej leje ciekawe ile dni tak jeszcze będzie, mojej małej ta pogoda nie służy chodzi biedulka smutna bo ona chce iść na podwórko polatać a tu nie może

Królowo ja też widziałam ten wykres, ostatnio sie na niego natknęłam

Ineska uroki ciąży :) przejdzie po 3 miesiącu

Królewno zależy jak się włoży termometr czasem jest tak,że ja nie słyszę a małż słyszy bo dźwięk idzie w inną stronę. Jak włozysz spodem do dołu dźwięk idzie w prześcierdało, ja wkładam go np wyświetlaczem w strone lewej nogi i nie nakrywam kołdrą.
ALG ja sobie bardzo chwalę elektroniczny termometr. Nie ma żadnych przekłamań. Mierzy góra minute,wykres jest czytelny, nie trzeba go strzepywać i bac ,że się potłucze czy mierzyć ponad 5 min.:tak:

wiesz co ale ja juz różnie próbowałam wkładac i na 100% nie pika, chyba juz 3 dzien
u mnie rano jest cisza, mąż juz jest w pracy małą spi jeszcze jak mierze i jest tak cichutko ze na pewno bym nie przegapiła pikania, nawet wkładam i odchylam kołdre i nie pika, a pod pachą pika normalnie :| dziwne to :p a bateria przecież nowa ile ten termometr miesiąc moze mam ;p

jezu dziewczyny jeszcze musze sie do okulisty wybrac;/
nosi któras z was soczewki ?? bo sie tak zastanawiam własnie, bo w okularach to przy małej chodzic nie moge ;P z resztą ich nie nosze bo mi niewygodnie ;/

Agnieszka: moja tez sie nudzi ze hoho ;/
mam nadzieje ze weekend bedzie łądny bo idziemy na wesele ;d;d

jeszcze jestem taka zła bo młoda nie chce na nocnik robic :p tzn mamy taką nakładke bo na nocniku siedziała i sie bawiła :p na poczatku sikała a teraz jak sie ja posadzi to siedzi ale ją zdejme i ledwo pieluche załoze juz mokra, nie wiem jak mam ja do sikania do kibelka przekonac ;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiesz co ale ja juz różnie próbowałam wkładac i na 100% nie pika, chyba juz 3 dzien
u mnie rano jest cisza, mąż juz jest w pracy małą spi jeszcze jak mierze i jest tak cichutko ze na pewno bym nie przegapiła pikania, nawet wkładam i odchylam kołdre i nie pika, a pod pachą pika normalnie :| dziwne to :p a bateria przecież nowa ile ten termometr miesiąc moze mam ;p

jezu dziewczyny jeszcze musze sie do okulisty wybrac;/
nosi któras z was soczewki ?? bo sie tak zastanawiam własnie, bo w okularach to przy małej chodzic nie moge ;P z resztą ich nie nosze bo mi niewygodnie ;/

Agnieszka: moja tez sie nudzi ze hoho ;/
mam nadzieje ze weekend bedzie łądny bo idziemy na wesele ;d;d

jeszcze jestem taka zła bo młoda nie chce na nocnik robic :p tzn mamy taką nakładke bo na nocniku siedziała i sie bawiła :p na poczatku sikała a teraz jak sie ja posadzi to siedzi ale ją zdejme i ledwo pieluche załoze juz mokra, nie wiem jak mam ja do sikania do kibelka przekonac ;/

Ja noszę soczewki co chcesz wiedzieć :-)

ja też nosze soczewki - na zmianę z okularami:) ale soczewki z czystym sumieniem polecam:) ja używam jednodniowych, nie trzeba kombinować z myciem itd, tylko zakładasz, ściągasz, wyrzucasz i po sprawie:)

Ja noszę soczewki co chcesz wiedzieć :-)

a wszystko Sailor ;d czy trudno sie przyzwyczaic, czy to jakies badania okulista robi czy mozna te soczewki nosic? a dużą masz wade?

SIhaya a znasz jakiegoś fajnego okuliste co nie kasuje 200 zł za wizyte? :D:D

ja mam w sumie nieduża wade, ale jest coraz gorzej;/ oczy mnie bolą jak nie mam okularów musze sie wysilać zeby cos zobaczyc

Sailor a Ty testujesz 9 dni po owulacji ? czy jak ty to liczysz, bo ja wyliczyłam 9 dni po owu i ten sam dzien co tobie mi wyszedł :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
w krakowie niestety nie znam:(
a przed założeniem soczewek idź sobie może do jakiegoś "salonu" często są promocje, że przy zakupie pierwszych soczewek badanie gratis.. ja tak właśnie zrobiłam; zrobili mi badanie,od razu po badaniu gość dobrał mi soczewki, nauczył zakładać,zdejmować. Wszystko sprawnie i bezboleśnie. Ja od razu się przyzwyczaiłam i z zakładaniem/ściąganiem też nie miałam najmniejszych problemów - nawet za pierwszym razem. Jak je nosze to w ogóle nie czuję, że je mam założone.
Ale z tym to wiem jest różnie, moja siora np kompletnie sobie z soczewkami nie radzi.
A czy możesz nosić czy nie to zależy jaką masz wadę - z tego co wiem to przy jednym rodzaju astygmatyzmu nie wolno soczewek.

Królewno trzeba iśc do okulisty bo soczewki mają różną średnicę i on Ci zmierzy. Ja uzywam miesięcznych opakowanie kosztuje 22 zł w rossmanie. Ja się przyzwyczaiłam w ciągu 3 dni :-) na początku zakładnie powoli idzie ale człowiek się szybko uczy.
Testować zaczynam od 9 dpo. Kropeczce wyszedł teścior właśnie tego dnia i sporo wykressów takich znalazłam więc tak sobie postanowiłam :-D
Wada -4

reklama
w krakowie niestety nie znam:(
a przed założeniem soczewek idź sobie może do jakiegoś "salonu" często są promocje, że przy zakupie pierwszych soczewek badanie gratis.. ja tak właśnie zrobiłam; zrobili mi badanie,od razu po badaniu gość dobrał mi soczewki, nauczył zakładać,zdejmować. Wszystko sprawnie i bezboleśnie. Ja od razu się przyzwyczaiłam i z zakładaniem/ściąganiem też nie miałam najmniejszych problemów - nawet za pierwszym razem. Jak je nosze to w ogóle nie czuję, że je mam założone.
Ale z tym to wiem jest różnie, moja siora np kompletnie sobie z soczewkami nie radzi.
A czy możesz nosić czy nie to zależy jaką masz wadę - z tego co wiem to przy jednym rodzaju astygmatyzmu nie wolno soczewek.

a no spoko moze poszukam gdzies w jakims vision salonie ;p moze cos sie znajdzie ;d
ja miałam ostatnie badanie 3 lata temu i mi wyszło -0.25 na obu oczach, niby wada mała i nie wiem czy teraz jest większa, ale ogólnie mam problem z tym, bo kurcze mruze oczy zeby cos zobaczyc i az czasami mnie od tego wysiłu głowa boli yhhh, nie widze numeru tramwaju jak jedzie haha ;p

Sailo a ty masz -4 na obu oczach? bo jak np. jest astygmatyzm to tez mozna kupić tak normalie soczewki czy tylko na zamówienie wtedy?

Do góry