reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Oj Kochana odzywam sie pisze ostatnio kilka dni temu pisałam ale jestem tu i odzywam sie... ;p
teraz mniej sie odzywam bo sa dwa tygodnie do ślubu jeszcze nas ksiadz załamał bo w lutym ile to czasu przead ślubem bylismy ustalic termin i obiecywal ze papiery z mojej parafii on sam ściągnie do siebie i nie mamy sie o co martwic
aaaaa
jak poszlismy wczoraj to oniemiał dosłownie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
że jaki ślub ma być 16.06 ?????? no to ja na to że sory ale usiąść muszę bo zemdleje i sie zaczęło że tego nie ma że tego nie ma noi wczoraj specjalnie jechaliśmy do tomyśla po mój akt urodzenia 80km w jedną stronę mężulo po nockach dzsiiaj tez nie dopis bo musimy jechac znowu po zapowiedzi zeby od jutra byly po metryke chrztu i bierzmowania ....

ja nie mam siły :(
jedyne co to mdłości delikatnie puszczają
a!
wyniki badań nie są za ciekawe bo mam z morfologiii podwyższone niektóre co czynyki a jest ich 5 w moczu mam azotyny i liczne bakterie i pytam sie od czego jak ja dbam o siebie.
wszystko na ryj leci mówie wam.... ;(
i jak sie tu nie denerwować....
słaba jestem że szok....

teraz pytanie czy sie dogadamy z proboszczem z mojej parafii jak nie to kaplica po całości bo sala jest obrączki są i co ..... teraz tylko klecha czy bedzie ok .....

Grzaneczko jestem pewna,że uda wam się wszystko załatwić. Te klechy zawsze robią problemy ale potem popuszczają.

Kropeczko mam nadzieję,że szybko Ci minie ten czas mdłości bo potem to już łatwiej będzie :tak:

reklama
ja już wróciłam ze szkoły nie chciało mi się dłużnej siedzieć
@ nie mam ale nie wiem czy dobrze zbadałam szyjka mi sie przygotowuje do @ bo jest tak nie za wysoko nie za nisko i chyba sie otwiera

a co dzisiaj taka cisza

Czesc Kropkus :* u mnie wszystko w porzadku... Egzystuje sobie. Bylam w pracy do 13, niewyspana ze szok jestem bo zachcialo mi sie i A figli w srodku nocy...

Grzanka nic sie nie martw, napewno wszystko ogarniecie i slub sie odbedzie zgodnie z planem.

Myniu jak tam tempka u Ciebie?

Hejka. Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem zupełnie co robić. Nie odzywam się tu często z braku czasu, ale mam problem i potrzebuję rady. Z testów owulacyjnych wynikałoby (i z moich obliczeń) że dzisiaj powinnam mieć owulację. Tymczasem obudziłam się dziś rano z drażniącym pieczeniem-swędzeniem i białą serowatą wydzieliną:no::szok:. Masakra!!!! Boję się czy to nie jakaś infekcja. I co z owulacją w takim przypadku???? Była czy nie???? Nie wiem co robić :( Jak bym dziś miała owulację to mogę być w ciąży (na to liczyłam z nadzieją cały czas), ale teraz ta infekcja mnie dobiła. CO będzie jak się okaże, że jestem w ciąży - a to się okaże za 2 tygodnie nie wiem co mam zrobić w tym czasie... jakieś leki czy coś ?????? Jestem załamana :( Łzy mi się same cisną do oczu, bo się martwię czy ta infekcja nie zagrozi mojemu dzidzisiowi, gdyby się okazało że udało nam się... a z drugiej strony nie wiem czy gdy te bakterie jakieś czy coś już we mnie "działały" czy mogło dojść do zapłodnienia ....

ewitka serowata wydzielina to grzybica czy drozdzyca jak zwał tak zwał. Idź do lekarza powiedz,że się starasz. mOŻNA ZAJŚC W ciążę z grzybicą tylko jest trudniej gdyż te cholerstwo zmienia ph pochwy i pleniki szybciej giną. Miałam podobnie jak ty w zeszłym cyklu. Dostłam clotrimazol dopochwowo 2x1 przez 3 dni plus na zewnatrz clotrimazol do smarowania. Krem do smarowania jest bez recepty więc kup nieprzyjemne swędzenie czy szczypanie troszkę załagodzi, ale po czopki musisz iśc do lekarza. I kup lacibios femina lub coś innego z pałeczkami kwasu mlekowego.

Czasami dziewczyny całą ciążę walczą z grzybkami ale cóż zrobić tak to bywa. Ja wtedy brałam leki i teraz po okresie też dostałam coś na poprawienie flory bateryjnej pochwy oczywiście tej własciwej :tak: Agnieszko kiedy testujesz bo już nie mogę się doczekać :-D
Wypiłam sobie kieliszeczek wina czerwonego aby wspomóc endometrium :tak:

oj kochana zobaczymy jak jutro tempka będzie i pojutrze nie chce robic wczesniej bo czasami wyjdą II i później dostanę okres czasami
wolę zrobić po terminie
ale wydaje mi sie ze sie nie udało bo wydaje mi się ze szyja sie szykuje do @ ale pewna nie jestem bo żaden ze mnie ekspert ,cycki mnie nie bolą i nie urosły,chociaż jakiś promyczek nadziei jest ,mam nadzieje ze temp nie spadnie

ja też niestety w ciąży miałam i to wtedy kiedy poroniłam i zastanawiam sie czy to nie mało wpływu, chociaż ja nie miałam mocnej infekcji bo nawet jej nie czułam tylko lekarz przy badaniu zauważył

reklama
Agnieszko ja rozmawiałam o tym z lekarzem to mówił,że właśnie ciężej zajśc i jak mężczyzna ma już tam zaatakowane krocze to plemniczki mogą być niepełnowartościowe i puste jajo może być bo nie mają jakiś tam genetycznych danych te plemniki.
Mnie własnie wtedy o ciąży powiedziały cycki. Bo wielkie kamienie były i teraz jak przed @ takich nie mam to myślę,że się nie udało ale jest przeciez tyle dziewczyn, którym cycki nie urosły na początku i nie bolały...ciąża ciązy nierówna ale i tak człowiek porównuje...

co do szyjki nie pomogę nie umiem badac i tylko sobie infekcję tym załatwiłam. Nie będę już badać tylko tempka i sluz.

Do góry