reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Trzymam kciuki !! uda się !! twoja cierpliwośc zostanie doceniona :-)
Tośka tylko zapisał mi strasznie dużo tabletek bo clo, pegnyl, dupka i estrofem i właśnie zapomniałam się zapytać na co ten estrofem:(
a na to Twoje badanie to ci tylko powiem bierz się za nie jak najszybciej bo przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz, bo słuchaj ja ostatnio przeciez miałam tyle monitoringów i wszyscy do mnie że endo dobre a wczorajszy ginek że stroszkę mu sie nie podoba że nie jest źle niektórzy z takim świetnie utrzymują ciążę ale właśnie u mnie to może powodować że nie ma fasolki przez tyle lat a już przecież to jest już 5 ginek i co powiesz na to to równie dobrze juz mogłabym rodzić jak któryś by to szybciej wziął pod uwagę

Napiłabym się kawki... :sorry2:
mój M się śmieje że piję z wami przez monitor i takie aromaty lecę że hej aż mu ślinka cieknie bo on tak lubi zapach świeżo zaparzonej kawki a tak żeby wypić ją to nie koniecznie

hej :) a co na obiadek dzisiaj ?? ja dzisiaj nie mam weny na gotowanie ;/
Tośka w piuątek zrobiłam Twój dobry obiadek tą zapiekankę z pierożkami pycha
No ja mam chude grillowane mięsko. :sorry2:
A Dzieciątka me mają karkóweczkę ze sosikiem,ziemniaczki i mizerię. :-)
Agutka to ja na karkóweczkę wjadę

ja mam dzisiaj kotlety schabowe z pieczarkami, ziemniaczki i świeża suróweczka z pekińskiej, pomidorki i resztę co mój synuś tam wrzuci (bo surówki to jego działka)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
cześć aśka i tośka
wiem ja dzisiaj też jakoś tak nic z mojego optymizmu nie zostało a powiedzmy sobie że może jestem już o krok bliżej do fasolki niż byłam cykl temu

Lopop ja wierzę że tobie już wkrótce się uda, tobie ta fasolka się to po prostu należy.

Kochana wiem co czujesz ja czułam to samo jak odebrałam wynik bety - było mi wszystko jedno co się bedzie działo. poszłam do mojej lekarki z którą porozmawiałam ale chyba pierwszy raz tak z lekarzem udało mi się pogadać - pani dr powiedziała że pomoże mi i że da skierowania na wszystko możliwe badania które będę chciała musiała zrobić, rozpisałyśmy harmonogram badań i działania - pomogło mi to dostałam zastrzyk energii i teraz działam.

Nie martw się Asiu zły humor minie ale niestety nikt nie jest ci w stanie pomóc i pocieszyć. Sama musisz sobie z tym poradzić (mnie przynajmnie próby pocieszania cholernie drażnią :-()
:tak: bedzie dobrze i tak trzeba myśleć tulam cię mocno i trzymam kciuki za badanie !!! wszystko będzie oki

Wiem że odzyskam humorek choć chodzę taka skołowana już parę dni. W sumie od staranek gdzie zdałam sobie sprawę że robie dziecko na akord nie mając na to w tym momencie żadnej ochoty a to ma być dziecko miłości a nie jakaś wymuszona prokreacja. M żyje teraz pracą, otwarciem naszej małej działalności, jest pełen entuzjazmu i zamiast się z tego cieszyć to mnie to dobija jeszcze bardziej. Nie cieszą mnie święta ani to że jego syn je z nami spędzi. W sumie i tak w niedzielę mam na 12 do pracy więc co to za święta.
Oby mi to szybko mineło.

Aśka i Tośka jedne jest pewne y się tak nastrajay na fasolkę a ona i tak sama przyjdzie kiedy bedzie chciała i jeszcze kiedy za zbytnio nam to nie będzie pasowało
cóż zrobić mamy XXI wiek i niestety rozwój cywilizacji szkodzi najczęściej na to a u nas na fasolki

Zastanawiam się czy jabym teraz dowiedziała się że jestem w ciąży to bym się wogóle z tego cieszyła, kryzys mam na całego!

Tośka tylko zapisał mi strasznie dużo tabletek bo clo, pegnyl, dupka i estrofem i właśnie zapomniałam się zapytać na co ten estrofem:(
a na to Twoje badanie to ci tylko powiem bierz się za nie jak najszybciej bo przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz, bo słuchaj ja ostatnio przeciez miałam tyle monitoringów i wszyscy do mnie że endo dobre a wczorajszy ginek że stroszkę mu sie nie podoba że nie jest źle niektórzy z takim świetnie utrzymują ciążę ale właśnie u mnie to może powodować że nie ma fasolki przez tyle lat a już przecież to jest już 5 ginek i co powiesz na to to równie dobrze juz mogłabym rodzić jak któryś by to szybciej wziął pod uwagę

Skoro przepisał tyle to wie co robi estrofem bierze się przy niedoborze estrogenów tak mi się wydaje - w necie zobacz napewno sa info
Biorę się biorę za te badania - na niektore niestety muszę przyszykować kaskę - jak zliczyłam wszystko to na początek wyszło 300 zł bez monitoringu bo to zrobię sobię u mojej pani dr. Wszystko bez szaleństw na spokojnie :)

Lopop ja wierzę że tobie już wkrótce się uda, tobie ta fasolka się to po prostu należy.

Zastanawiam się czy jabym teraz dowiedziała się że jestem w ciąży to bym się wogóle z tego cieszyła, kryzys mam na całego!
dziękuję

a wiesz ja też tak sobie mówię że chyba by nie było takiej spontanicznej radości bo za długo już czekamy, ale mój m mówi że pierwsze co to bym odetchnęła z ulga że wreszcie i potem zacznę się cieszyć i chyba ma rację

Skoro przepisał tyle to wie co robi estrofem bierze się przy niedoborze estrogenów tak mi się wydaje - w necie zobacz napewno sa info
Biorę się biorę za te badania - na niektore niestety muszę przyszykować kaskę - jak zliczyłam wszystko to na początek wyszło 300 zł bez monitoringu bo to zrobię sobię u mojej pani dr. Wszystko bez szaleństw na spokojnie :)
mi też ta wizyta nie wyszła za tanio bo 150 złotych no ale wiem że w in vikcie zapłaciłabym dużo więcej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mi też ta wizyta nie wyszła za tanio bo 150 złotych no ale wiem że w in vikcie zapłaciłabym dużo więcej

ja właśnie badania będe robiła w invikcie
Test na wrogość śluzu 50 zł, test po stosunku 50 zł, przeciwciała przeciwplemnikowe 150 zł więc chyba nie jest jakoś specjalnie drogo tylko niestety do tych badań potrzebny jest monitoringu bo trzeba je robić w odpowiednim dniu cuklu.

W invikcie za samą wizytę 100 zł a usg już chyba kosztuje drugie tyle albo 80 zł, nie licze badań.

Kochana,ja mogę się tylko napić zielonej herbatki bądź wody czystej niegazowanej. :sorry2:

Zieloną herbatkę też mam więc nie ma problemu.

ja właśnie badania będe robiła w invikcie
Test na wrogość śluzu 50 zł, test po stosunku 50 zł, przeciwciała przeciwplemnikowe 150 zł więc chyba nie jest jakoś specjalnie drogo tylko niestety do tych badań potrzebny jest monitoringu bo trzeba je robić w odpowiednim dniu cuklu.

Też powinnam się tam wybrać.
A mam pytanie na te badanka typu wrogość śluzu to można się zarejstrować z dnia na dzień?

reklama
Do góry