reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej Dziewyczyny :)
witam niedzielnie...przez to przesunięcie czasu zupełnie pomieszał mi sie dzień...śniadanie jedlismy o 1 :)

Tośka w piuątek zrobiłam Twój dobry obiadek tą zapiekankę z pierożkami pycha

Agutka to ja na karkóweczkę wjadę

ja mam dzisiaj kotlety schabowe z pieczarkami, ziemniaczki i świeża suróweczka z pekińskiej, pomidorki i resztę co mój synuś tam wrzuci (bo surówki to jego działka)
ja też w piątek robiłam tą zapiekankę :)

Tośka ciesze się bardzo, ze się zabrałaś za badania, a hsg się nie przejmuj, do przezycia jest...mam nadzeije,z e już w tym cyklu zacodzisz :)

Asiucha też sie ciesze, że sie mobilizujesz :)

lopop ten lek ostatni, który wymieniałaś to na estogeny czyli wzrost endo :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam

Jak zawsze w niedzielę cisza. Ja siedzę w pracy, niemal zasypiam, pogoda deszczowa i jestem bez życia, zaałapałam dołek i nawet nie mam occhoty na poprawę nastroju, wszystko mnie przygnębia.
Będe tu zaglądać może ktoś się pojawi.
ja dzis tez mam dola i zero checi na cokolwiek
Nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy nagle skumulowały mi się moje wszystkie problemy ale nie mam na nic ochoty, nawet na dziecko a to już źle wrózy. Jest mi właściwie w tym momencie wszystko jedno czy będe je mieć czy też nie. Nawet nie chce mi się iść do gina a mam pojawić się po miesiączce, co prawda nie na HSG ale na jakieś usg z kontrastem skrót SIS. Pewnie wynik tego będzie zły i będą potrzebne dalsze zabiegi tak więc nawet nie chce mi się tam iść. Czuje się co najmniej jakbym miała dostać @ ale do niej jeszcze zostało trochę czasu.

Twoje badanko na pewno się powiedzie, życzę aby nic nie bolało i wszystko wyszło dobrze.
wiem co czujesz mam to samo wszystko na raz sie zwalilo :-( w dodatku ida swieta a ja nielubie swiat nienawidze a w tym domu to juz calkiem dla mnie jak jakas udawana szopka a nie swieta
witam serdecznie wszystkich,jestem przeziebiona mialam goraczke 39 ,6 przez 2 dni dzisiaj naszczescie tylko 37,1, mam straszny kaszel ze az brzuch mnie boli!juz nie moge,chcem sie was spytac jedna rzecz;dni plodne zaczely sie od dzisiaj 30stego ovulka,nie zaszkodzi to moje przeziebienie?czy moge sie starac?pomuscie mi dziewczyny doradzcie prosze...
ty lepeij idz do lekarza i po antybiotyk mnie tez podbrzusze od kaszlu boli ale do chorego organizmu fasolka niebedzie chciala zawitac
Tośka w piuątek zrobiłam Twój dobry obiadek tą zapiekankę z pierożkami pycha

Agutka to ja na karkóweczkę wjadę

ja mam dzisiaj kotlety schabowe z pieczarkami, ziemniaczki i świeża suróweczka z pekińskiej, pomidorki i resztę co mój synuś tam wrzuci (bo surówki to jego działka)
moge poprosic o ten przepis bo jak ostatnio mi sys=tem padl to ten przepis tez przepadl :-(
Kochana,ja mogę się tylko napić zielonej herbatki bądź wody czystej niegazowanej. :sorry2:
wode mozesz pic z sokiem z cytryny smaczniejsza wtedy jest

a ja kochane tez zlapalam dola i chce przestac z tymi starankami bo mysle ze w tym zyciu nic dobrego mnie juz niespotka caly tydzien mialam do bani juz mam dosc tych staranek picia ziolek liczenia dni mierzenia tempki wsluuchiwania sie w swoje cialo i wogole mam nadzieje ze jutro bedzie lepeiej

ejkobitki ja na chwilke si eprzywitac :)
uciekam konczyc porzadki bo dxisiaj kolega m ma spac u nas :) m obiecal ze si enie napije wiec looz trzymam go za slowo . a ja mam sluzik plondy dzisiaj wiec przed wyjsciem bedzi ebzyku bzyku jeszcze :D

buziaki imilego dzionka !!!

ja dzis tez mam dola i zero checi na cokolwiek

wiem co czujesz mam to samo wszystko na raz sie zwalilo :-( w dodatku ida swieta a ja nielubie swiat nienawidze a w tym domu to juz calkiem dla mnie jak jakas udawana szopka a nie swieta

a ja kochane tez zlapalam dola i chce przestac z tymi starankami bo mysle ze w tym zyciu nic dobrego mnie juz niespotka caly tydzien mialam do bani juz mam dosc tych staranek picia ziolek liczenia dni mierzenia tempki wsluuchiwania sie w swoje cialo i wogole mam nadzieje ze jutro bedzie lepeiej

Żabka jak mi się trochę poprawia to i tobie też na pewno humorek wróci.

Ja mam pytanko w sumie chyba do Lopop lub Tosi bo już nie wiem która to badanie spermy w invikcie robiła. M mnie zaskoczył i dzwoni do mnie i stwierdził ze skoro jutro jedzie do Gdańska to może to badanie zrobić, sceptycznie do tego podchodzę ale jak chce to niech jedzie tyle że nie wiem czy tak mu od razu zrobią skoro nie był zapisany. Pamiętacie może do której się robi to badanie bo chyba było w określonych godzinach i trzeba coś wziąść zee sobą, pojemniczek jakiś dają i ile to kosztowało bo z tego co pamiętam to 100 zł ale jeszcze było jakieś dodatkowe badanie bakteriologiczne za 50 zł czy to też jest potrzebne?

Żabka jak mi się trochę poprawia to i tobie też na pewno humorek wróci.

Ja mam pytanko w sumie chyba do Lopop lub Tosi bo już nie wiem która to badanie spermy w invikcie robiła. M mnie zaskoczył i dzwoni do mnie i stwierdził ze skoro jutro jedzie do Gdańska to może to badanie zrobić, sceptycznie do tego podchodzę ale jak chce to niech jedzie tyle że nie wiem czy tak mu od razu zrobią skoro nie był zapisany. Pamiętacie może do której się robi to badanie bo chyba było w określonych godzinach i trzeba coś wziąść zee sobą, pojemniczek jakiś dają i ile to kosztowało bo z tego co pamiętam to 100 zł ale jeszcze było jakieś dodatkowe badanie bakteriologiczne za 50 zł czy to też jest potrzebne?
wow to sie ciesz ze cie facet tak zaskoczyl i sam chce sie zbadac przynajmniej pozniej niebedziecie musieli robic tych badan a kto to badanie robil to niewiem pewnie wieczorem babki sie zleca na bb to wtedy ci odpisza ja to bym chciala zeby moj sobie zrobil badanie ale narazie niema powodow by to robic

My robilismy badanie zolnierzykow w Poznaniu. Placilismy 100 zl za podstawowe badanie. I z tego co wiem, dodatkowe zalecaja zrobic dopiero jesli podst wyjdzie nieciekawie. Nawet pani w recepcji tak stwierdzila (a byla to klinika prywatna). Pojemniczek dostaje sie na miejscu.:tak:
Fajnie, ze sie wybierze - tyle sie slyszy o parach, gdzie kobieta jest zdrowiutka i wychodzi, ze problem lezy po stronie faceta, a ten nie chce sie zgodzic na badanie, bo...nie:no:
wow to sie ciesz ze cie facet tak zaskoczyl i sam chce sie zbadac przynajmniej pozniej niebedziecie musieli robic tych badan a kto to badanie robil to niewiem pewnie wieczorem babki sie zleca na bb to wtedy ci odpisza ja to bym chciala zeby moj sobie zrobil badanie ale narazie niema powodow by to robic
A Wy w koncu byliscie na badaniac krwi, na ktore sie wybieralas?:confused:

reklama

Lekarz zalecił to badanie choć M ma już dziecko ale to nie ma wpływu.
Ja ostatnio zeszłam z tematu dziecka, powiedziałam M że już mi wszystko jedno to on chyba się przełamał i od tak stwierdził że pójdzie.

My robilismy badanie zolnierzykow w Poznaniu. Placilismy 100 zl za podstawowe badanie. I z tego co wiem, dodatkowe zalecaja zrobic dopiero jesli podst wyjdzie nieciekawie. Nawet pani w recepcji tak stwierdzila (a byla to klinika prywatna). Pojemniczek dostaje sie na miejscu.:tak:
Fajnie, ze sie wybierze - tyle sie slyszy o parach, gdzie kobieta jest zdrowiutka i wychodzi, ze problem lezy po stronie faceta, a ten nie chce sie zgodzic na badanie, bo...nie:no:

M mnie pyta ile ma tego być w pojemniczki, rozbawił mnie a skąd ja mam to wiedzieć. Pytał co będzie jak nie trafi z wszystkim bo on nigdy do pojemniczka tego nie robił. To może mi powiesz ile ma tego być?

Do góry