reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Gratuluję z całego serducha :)
wow gratulacjeeeeeeeeeeeeeeeee

Pajkaa super!!! no a jak szybko już wiadomo:tak:cieszę siębardzo i gratki.
Agutka......z tego co doczytałam to znowu nici:confused2::confused2::confused2: oj boshe ile to trzeba sięczasem naczekac. Ale urlopu od starnek chyba nie bierzesz co????
No i tak tylko wpadam z pozdrowieniami i wylukać czy jakieś fasolki są nowe:rofl2::-)
no a Malapralinka była u mnie na wrześniówkach.....no i niestety....dziś koniec. Czekamy a wieści po zabiegu. Przykre...
a ty kiedy usg jaka plec?

kurde szkoda malej pralinki ja prawde mowiac tez jestem po 1 stracie dzidxi ale to jeszcze przed moja corcia ale jak widac po 4 miesiacach wcale nie starn bo nawet niechcielismy jeszcze dzidzi pojawila sie druga ciaza i przebiegla idealnie i corcia zdrowa i urodzila sie nawet spora bo 4330 i 58 cm dluga wiec nadzieja dla wszystkich ze 1 poronienie nieswiadczy o tym ze one juz beda zawsze :tak:

tylko ciii bo o tym niewie nikt z mojej rodziny :/ tylko ja i moj maz
no widzisz nadziejka jest i bedzie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
PAJKA daj mi przepis jak ty chlopca zrobilas!!! ja chce syna !!!!!!!

kobietki a mam pytanie czy konsystencja spermy ma wplyw na zaplodnienie???:eek: bo jestem baardzo ciekawa bo moj mezul ma chyba jakas dziwna bo taka gesta ma a chyba powinna byc plynna zeby chlopaki dostaly sie do jajeczka w srodku:eek:

dobra zabieram sie za prace bo mam zamowienie ;-) robie na szydelku ciuszki dla dzidzi narazie opaski czapeczki i buciki fajna zabawa jesli ktos ma wolny czas to polecam ;-)
Fajnie - jak tez mysle, czym by sie tu zajac, aby nie myslec... Szydelko mnie jakos nie ciagnie. Wymyslilam kartki, ale wolalabym dla jakiejs firmy robic, tylko nie wiem, czy taka znajde...

Tosia, a miałaś te przeciwciała przeciwplemnikowe robione co wyszły u mnie? Może to to jest przyczyną

Lekarze niezbyt chętnie kierują na badanie, nie wiadomo czemu, a z tego co wyczytałam, to sporo dziewczyn ma z tym problem.

Czystość pochwy miałaś robioną? ( nie mam namyśli cytologii). Podobno to też może mieć wpływ na brak ciąży

P.S. Wiem co czujesz, gdy nie ma @, a test negatywny. To samo przeżywałam 2 cykle temu. @ spóźniła się 4 dni, a do tego była tak bolesna,że wylądowałam na pogotowiu

Trzymaj się wkońcu i nam się uda
Kurcze duzo tych badan do zrobienia... Jestem na samym poczatku...:-(
Moja @ spoznila sie wprawdze tylko 1 dzien, ale tez byla strasznie bolesna:wściekła/y: Moze jednak fasolka byla i sie zmyla? Bo jakis inny ten poprzedni cykl u mnie byl... A jak bylo u Ciebie?

Fajnie - jak tez mysle, czym by sie tu zajac, aby nie myslec... Szydelko mnie jakos nie ciagnie. Wymyslilam kartki, ale wolalabym dla jakiejs firmy robic, tylko nie wiem, czy taka znajde...

Kurcze duzo tych badan do zrobienia... Jestem na samym poczatku...:-(
Moja @ spoznila sie wprawdze tylko 1 dzien, ale tez byla strasznie bolesna:wściekła/y: Moze jednak fasolka byla i sie zmyla? Bo jakis inny ten poprzedni cykl u mnie byl... A jak bylo u Ciebie?

U mnie @ przyszła (niestety) czasowo... Ale jest u mnie coś dziwnego, tzn. okres trwa już 7 dzień i co gorsze - trwa w najlepsze... Cały czas kolor żywo czerwony. Zawsze 7 dnia @ już mijała, a teraz wręcz odwrotnie. :-( Zastanawiam się czy nie wybrać się do ginekologa.
Czy miałyście kiedyś taki przypadek dziewczyny? Jaka była przyczyna?

Witajcie Dziewczynki!
Jestem tu nowa, mam nadzieje, ze mnie przygarniecie:)...
Jest mi bardzo smutno i czuje, ze musze sie komus wygadac bo zwariuje!!!
Od sierpnia staramy sie (a wlasciwie staralismy sie) z mezem o dzidziusia az do stycznia kiedy maz zrobil badania nasienia i okazalo sie, ze ma za mala ruchliwosc plemnikow-chyba nie musze opisywac co sie dzialo? MASAKRA!!!Zawsze marzylam o dziecku, a tu nagle taka informacja. Szkoda, ze marzenia nie zawsze sie spelniaja:(!
Myslalam, ze z czasem zal mi przejdzie ale niestety... czasem sa lepsze dni a czasem gorsze (takie jak dzis)! Staram sie jakos trzymac i nie pokazywac mu, ze jest mi smutno ale jak nie moge sie nikomu wygadac i trzymam to w sobie to jest jeszcze gorzej! Bylam juz na jednym forum staraczek ale tam albo wszystkie w ciazy albo maja juz dzieciaczki i nikt nie ma takiego problemu jak ja, wiec oczywiscie olewka:(.

:-) witaj :-) łepek do góry :tak: nie wszystko stracone :tak: Pajka miała taki przypadak, że lekarze mówili iż tylko in vitro :tak: i co? nie poddała się, walczyła i nosi fasolinkę powstałą naturalnie :tak: zjęło to więcej czasu, ale jest :-)

u mnie w koncu zawitala @. tak jak przewidywalam.
wiec rozpoczynam 2 cykl staranek z optymistycznym nastawieniem, ktore mam nadzieje udzieli sie rowniez WAM :-)

:-) trzeba ją ładnie przyjąć :tak: a nóż ostatnia ;-)

Ogólnie to powiem wam że czuję się do dup* mdli mnie okropnie choć nie lece do kibelka a wolała bym bo strasznie się męcze ,a w niedziele jak teściowa smażyła kotlety to myślałam że się wykończe ,kurcze mam dośc tych moich humorów i tych mdłości.Dziś wyłam rano jak głupia bo stwierdziłam że nie dam sobie rady ....ech ta moja huśtawka nastroju .Dobrze że Daniel wziął sobie pare dni wolnego w pracy to trochę moge poleniuchować bo on z dzieciakami wojuje.

:-) super, że się odezwałaś :tak:

Dziewczyny chciałam was poinformować że MAŁAPRALINKA ma dziś zabieg ,niestety nie udało się jej tym razem.Była w szpitalu na badaniach ponieważ ciąża nie rosła a beta powoli rosła ,podejrzewali puste jajo ,narazie nie wiem jaka przyczyna tylko wiem że dziś ma zabieg.

:-:)-:)-:)-:)-:)-(

witam sie i ja chciałam sie tylko pochwalic , ze dzidzia zdrowa, no i , ze bedzie syn:-)

:-D:-D:-D ja też chcę syncia :tak:;-):-D super :-D:-D:-D

Już dopisuję. Jak jakaś aktualizacja,to sama możesz to zrobić. :-) :tak:

ZAFASOLKOWANE:

bakteria - 1 cykl
Nikiforka- 10 cykl
Sara211- 1 cykl
aisim- 3 cykl
eijf-7cykl
milusia83 -3 cykl
Pajka - 14 cykl
jagódka1231- 5 cykl
marulka – 4 cykl
msdracula – 3 cykl
aga26k -
kerna - 2 cykl
Loczek36 – 4 cykl (po roku) ???
asiaN – 1 cykl (3 z Luteiną)
malapralinka - 1 cykl
oliwka_11 - 1 cykl
ryba30 - 4 cykl

zielona.wampirzyca-9 cykl
Hope33-okolo 16 cykl
Martilla - 6 cykl
agniesiar - 12 cykl
mmm -6 cykl
Noukie - 5 cykl
Marzi55 - 4 cykl
emilchen-URLOPIK
toska32-URLOPIK
chup - 1 cykl
kinga85- 13 cykl iURLOPIK
rudka - 3 cykl- URLOPIK
maćku - 7 cykl z hakiem
Ren - 3 cykl
wisienka83-URLOPIK
&Ewcia - 8 cykl
agutkaZG- 7 cykl (test 12.03)
nanusia - około 18 cykl
chiara1 - 3 cykl
Maxymka - 4 cykl
Scully- 3 cykl
olcia23- 2 cykl
LauraOna- 3 cykl i URLOPIK
CameoURLOPIK (jednocyklowy)
SylwiaSz- 4 cykl
MALUTKA10234 cykl
skowronek - 5 cykl
myszka1987- 4 cykl
Stefanka83 - 2 cykl
lopop - 46 cykl
Lady_Marion – 6 cykl
asiucha-L- 8 cykl
Betusia– 6 cykl
Svensonka
missiiss1301 – 1 cykl
pok – 3 cykl
suzi1 – 8 cykl
biedroneczka1980URLOPIK
martuskaa 3 cykl
agnieszka.kk
agi79 2 cykl
bombelek8 11 cykl
Fleur 2 cykl
Chup
*Tośka* - 4 cykl
87zabka – 2 cykl
Robin 19 cykl
nereida
Antylopka niedługo „start” 0 cykl
Carolina -
kasica88
Sylvietta
olkale
Lena_R - 3 cykl
Batonik24 - 7 cykl
Myśa - ?

gufi- 1 cykl

Dziewczyny,
ja listę zapisuję u siebie na kompie -
gdyby któraś chciała,to pisać. :tak:

Cześć Kochane. wróciłam ze szkolenia i odpaliłam forum...mój B... nie było mnie 2 dni a Wy chyba z 30 stron zapisałyście nie ma szans na nadrobienie;-)

Ciekawa jestem jak tam fasolki, czy pojawiły się jakieś kreseczki? Tośka Lena?
U mnie na razie cisza, mam dziś 29 dc i małpa nie przyszła...? wiedziałam, ze ta będzie jak mi zalezy by była szybko to się guzdrze:-D

Agutka dopisz mnie do llisty proszę ...chyba może być 8 cykl staranek, bo PMS zwiększa siłe z godziny na godzinę;-)

PAJKA daj mi przepis jak ty chlopca zrobilas!!! ja chce syna !!!!!!!

kobietki a mam pytanie czy konsystencja spermy ma wplyw na zaplodnienie???:eek: bo jestem baardzo ciekawa bo moj mezul ma chyba jakas dziwna bo taka gesta ma a chyba powinna byc plynna zeby chlopaki dostaly sie do jajeczka w srodku:eek:

Zabka sama raczej nie ocenisz konsystencji spermy, badanie ocenia czas upłynnienia

maćku no to przerabane ze trzeba jezdzic i szukac ale dobrze z emozesz kogos poprosic :tak: ja juz wrocilam i mam wszystko ja bede pila od pierwszego dnia cyklu moze skroce sobie branie duphastonu :-p do 7 dni jak ostatnio a nie do 10 jak kazal i zaczne wczesniej ziolka pic ....
;-)
Ja dziś udałam się do najblizszej apteki, Pani mgr zadzwoniłą do hurtowni i jutro odbieram komplet - zaczynam z zestawem nr 1:tak:

witam sie i ja chciałam sie tylko pochwalic , ze dzidzia zdrowa, no i , ze bedzie syn:-)
Gratulacje

Dziewczyny chciałam was poinformować że MAŁAPRALINKA ma dziś zabieg ,niestety nie udało się jej tym razem.Była w szpitalu na badaniach ponieważ ciąża nie rosła a beta powoli rosła ,podejrzewali puste jajo ,narazie nie wiem jaka przyczyna tylko wiem że dziś ma zabieg.
Bardzo mi przykro:-(

u mnie dzisiaj test negatywny a @ nadal nie ma
hej słońce to niedobrze...wyczytałam, ze tak się czaiłaś z tym testem...no ale @ jeszcze nie ma...wszystko może sie zdarzyc:tak:
Nie wiem czy mogę, ale chciał Cię namawiać byś dała sobie jeszcze szanse w najbliszym cyklu...tyle pobadała, namęczyłaś sie moze jest coś co mozesz jeszcze sprawdzić? (np czystosć pochwy czy przeciwciała)
Chodzi mi o to, ze możesz mieć żal do siebie, ze przeciagnęło się jeszcze 2 czy 3 miesiace...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry