reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wiecie na tym szkoleniu to sporo moich koleżanek ma problem z zajście, jak się okazał;-) no wiadomo w firmie niepewnie to kobietki próbują jakieś wyjście z sytuacji i dowiedziałąm siię kolejnej rzeczy, właściewie podstawowej jakiej moja była gin mi nie zrobiła...to prolaktyna z obciazeniem, czyli w reakcji na stres...ja żyję w takim stresie, ze niemozliwe by to badanie wyszło dobrze...!!!!

A jak u Was?

reklama
hej słońce to niedobrze...wyczytałam, ze tak się czaiłaś z tym testem...no ale @ jeszcze nie ma...wszystko może sie zdarzyc:tak:
Nie wiem czy mogę, ale chciał Cię namawiać byś dała sobie jeszcze szanse w najbliszym cyklu...tyle pobadała, namęczyłaś sie moze jest coś co mozesz jeszcze sprawdzić? (np czystosć pochwy czy przeciwciała)
Chodzi mi o to, ze możesz mieć żal do siebie, ze przeciagnęło się jeszcze 2 czy 3 miesiace...

no spróbuje dostać się do lekarza wcześniej i zrobić dodatkowe badania :-(
chociaż już jestem mega zmęczona tym lataniem po lekarzach- kupie sobie ziółka i będę pić ale nie chce miec już tego ciśnienia z czekaniem i testowaniem dzisiaj spałam z 3 godziny cały czas mi się 2 kreski śniły :zawstydzona/y:

Lena_R a ty jak długo starasz się o maluszka?
3 cykl
z tego wszystkiego nie wyslalam wam zdjecia testu.
piękne potwierdzenie ciąży:tak:

ja to wakacje w lipcu planuje ale nic specjalnego bo z kasiorką krucho w tym roku będzie :-) i wtedy mam zamiar zaciążyć już na 100% :-D:-D
wakacje to taki piękny,ciepły czas,w sam raz na zachodzenie w ciążę;-)
po co ci kasa wez namiot spiwory wsiadaj do pociagu i jedz gdzie chcesz. Kup kielbaski grila jednorazowego grzane wino i bedzie super
Ja sie z mezulem do wenecji wybieram na 5 dni w majuz bo ma 30 he he
Wenecja...super sprawa,też bym się chętnie wybrała.
Witajcie Dziewczynki!
Jestem tu nowa, mam nadzieje, ze mnie przygarniecie:)...
Jest mi bardzo smutno i czuje, ze musze sie komus wygadac bo zwariuje!!!
Od sierpnia staramy sie (a wlasciwie staralismy sie) z mezem o dzidziusia az do stycznia kiedy maz zrobil badania nasienia i okazalo sie, ze ma za mala ruchliwosc plemnikow-chyba nie musze opisywac co sie dzialo? MASAKRA!!!Zawsze marzylam o dziecku, a tu nagle taka informacja. Szkoda, ze marzenia nie zawsze sie spelniaja:(!
Myslalam, ze z czasem zal mi przejdzie ale niestety... czasem sa lepsze dni a czasem gorsze (takie jak dzis)! Staram sie jakos trzymac i nie pokazywac mu, ze jest mi smutno ale jak nie moge sie nikomu wygadac i trzymam to w sobie to jest jeszcze gorzej! Bylam juz na jednym forum staraczek ale tam albo wszystkie w ciazy albo maja juz dzieciaczki i nikt nie ma takiego problemu jak ja, wiec oczywiscie olewka:(.
witaj:-) nie trać nadziei.widzisz że dzieją się takie cuda,których czasem nikt nie jest w stanie wytłumaczyć.najważniejsze że Armia jest żywa:tak:

Witam :-) ZADNA Z WAS PEWNIE MNIE NIE PAMIETA,OTSATNIO ZAGLADALAM TUTAJ CHYBA Z ROK TEMU :tak: ALE POMIMO TEGO LICZE NA TO,ZE POMOZECIE:-)
WIEC SYTUACJA JEST NASTEPUJACA.STARAMY SIE O MALENSTWO JUZ GRUBO PONAD ROK,JA MIALAM BARDZO NIEREGULARNE MIESIACZKI DLATEGO PRZEZ 3CYKLE BRALAM DUPHASTON,KTORY JE UREGULOWAL,TEN CYKL BYL PIERWSZY BEZ TABL,DZIS POWINNAM DOSTAC @ A TU NIC,NIE WIEM CO MYSLEC,ZDROWY ROZUM PODPOWIADA ZE TO Z BRAKU TABL A NADZIEJA MOWI CO INNEGO:zawstydzona/y:
Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC DZIEWCZYNKI:-)POZDRAWIAM
witaj.na razie póki nie ma @ nie możesz nic wykluczyć.jak się dalej będzie spóźniała to zrób test.
Ta kolejny 14 cykl przede mną - i jak zwykle ma się udać :sorry:
Mi sie juz nie chce jakoś narazie ...

PRZEBADANA JESTEM W 100% MÓJ w. TEZ I WSZYSTKO JEST OKI
MOZE ZA SŁABO SIĘ STARAMY :-(
słabo się staracie Tosiu? a jak to jest bardziej się starać?;-) przebadaliście się,imprezowaliście sporo,jesteś naprawdę dla siebie niesprawiedliwa kochana.wiem że Ci ciężko ale to nie Twoja wina i nie wmawiaj sobie tego.@ jeszcze nie ma.więc spokojnie.tulam mocno.
:-) @ pewnie nie ma? :tak:;-)

:-)witaj:-)

piękny :tak:

u mnie test też taki był a potem wyszedł taki jak twój drugi i teraz jestem w 8 tyg ciąży więc napewno to jest ciąża nie ma wątpliwośći.

TOŚKA kurcze test negatywny a może jest jeszcze nadzieja jak nie ma @

Ogólnie to powiem wam że czuję się do dup* mdli mnie okropnie choć nie lece do kibelka a wolała bym bo strasznie się męcze ,a w niedziele jak teściowa smażyła kotlety to myślałam że się wykończe ,kurcze mam dośc tych moich humorów i tych mdłości.Dziś wyłam rano jak głupia bo stwierdziłam że nie dam sobie rady ....ech ta moja huśtawka nastroju .Dobrze że Daniel wziął sobie pare dni wolnego w pracy to trochę moge poleniuchować bo on z dzieciakami wojuje.
@...mojej @ nie ma..nie wiem jak to inaczej określić...

Dziewczyny chciałam was poinformować że MAŁAPRALINKA ma dziś zabieg ,niestety nie udało się jej tym razem.Była w szpitalu na badaniach ponieważ ciąża nie rosła a beta powoli rosła ,podejrzewali puste jajo ,narazie nie wiem jaka przyczyna tylko wiem że dziś ma zabieg.
witaj oliwka.fajnie że zaglądasz do nas.a MAŁAPRALINKA...to jest naprawdę niesprawiedliwe...straszne:-:)-:)-(
witam sie i ja chciałam sie tylko pochwalic , ze dzidzia zdrowa, no i , ze bedzie syn:-)
gratulacje kochana!!!

Tosiu nie chce cie nakręcać ale do póki @nie ma to szansa jest, wczoraj z koleżanką gadałam i mi mówiła że test ciązowy jej wyszedl dopiero pozytywny tydzień po @, juz myślała że ciąży nie ma i ma zaburzenia miesiączkowania:tak:

ja dziś miałam taką myśl ;-) ze jak nie przyjdzie @ do końca tygodnia to zrobię test:tak: i tak to jest mimo słąbego wyniku progesteronu i tak mam nadzieje;-)
Tośka też bęedziesz liczyłą w tych cyklach przerwy, ze może się udało... tak mi się wydaje...???

wiecie na tym szkoleniu to sporo moich koleżanek ma problem z zajście, jak się okazał;-) no wiadomo w firmie niepewnie to kobietki próbują jakieś wyjście z sytuacji i dowiedziałąm siię kolejnej rzeczy, właściewie podstawowej jakiej moja była gin mi nie zrobiła...to prolaktyna z obciazeniem, czyli w reakcji na stres...ja żyję w takim stresie, ze niemozliwe by to badanie wyszło dobrze...!!!!

A jak u Was?

u mnie prolaktyna i inne badania oki progesteron słabo ale lutką podreperowałam

ja dziś miałam taką myśl ;-) ze jak nie przyjdzie @ do końca tygodnia to zrobię test:tak: i tak to jest mimo słąbego wyniku progesteronu i tak mam nadzieje;-)
Tośka też bęedziesz liczyłą w tych cyklach przerwy, ze może się udało... tak mi się wydaje...???

A kiedy @ ma sie u Ciebie pojawić?

a ja wczoraj oglądałam swoj test który robiłam w niedziele i zauważyłam że jest druga kreska, ale tak słabo widoczna że zauwazyłam dopiero pod światłem, więc rozbroiłam cały teścior żeby z bliska zobaczyć kreske, kogel mogel w głowie chyba mam ale momentami nie daje rady

reklama
a ja wczoraj oglądałam swoj test który robiłam w niedziele i zauważyłam że jest druga kreska, ale tak słabo widoczna że zauwazyłam dopiero pod światłem, więc rozbroiłam cały teścior żeby z bliska zobaczyć kreske, kogel mogel w głowie chyba mam ale momentami nie daje rady

test powinno sie odczytać tylko do 5 minut, potym czasie może być "zakłamany".

A może warto zrobić kolejny test by sprawdzić co tym razem pokarze?

Do góry