reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ja miałam dylemet co do tego kiedy testować bo jestem bardzo niecierpliwa, ale teraz wiem na 100% że zatestuje dopiero po terminie @. Nie pomyślałam o tym że czasami ciąża może się nie utrzymać:no:. Wole nie ryzykować:eek:. Został mi już tylko tydzień, to przecież wytrzymam:tak:;-):-D.

reklama
Ja miałam dylemet co do tego kiedy testować bo jestem bardzo niecierpliwa, ale teraz wiem na 100% że zatestuje dopiero po terminie @. Nie pomyślałam o tym że czasami ciąża może się nie utrzymać:no:. Wole nie ryzykować:eek:. Został mi już tylko tydzień, to przecież wytrzymam:tak:;-):-D.
Najgorszy tydzien nie?I albo wielka radocha albo znow doly.Nie wiem czemu ale wole(i ile moge powiedziec ze kiedykolwiek jest to latwiejsze) dowiadywac sie o tych nieprzyjemnych rzeczach jakim jest negatywny test w dzien w ktorym mam wolne.nie potrafie ukryc smutku i rozczarowania i potem jestem taka w pracy.ja probuje pierwszy raz w weekend chyba.przeczucia zadnego.ostatnio taka mialam nadzieje i "objawy".teraz niewiele.

ja tez miałam sporo tego bialego sluzu, teraz juz go troszke mniej jest, caly czas bylam przekonana ze to przez wiesiolka bo to pierwszy cykl byl jak go brałam, ale potem sie okazalo ze to jednak fasolka, ale wogole tego sluzu z fasolka nie skojarzylam, dopiero po wyniku testu sobie to poskładałam.
Powiedz cos wiecej o tym sluzie po zaplodnieniu.jak to wygladalo,ile,kiedy sie zaczal.i w ogole mialas jakies dziwne 'objawy" ktore dawaly ci do myslenia?Wiem ze co organizm to inna ciaza ale lubie o tym czytac:)

Eijf to wyczekiwanie to nic przyjemnego, już dzisiaj mni nosiło i miejsca sobie znaleźć nie umiałam. Na dodatek jeszcze ten brzuch mnie prawie cały dzień pobolewał tak dziwnie, dobrze że już się kończy ten dzień bo to jakaś masakra była:szok:. Oby ten tydzień szybko zleciał:baffled:. A w poniedziałek się okarze czy będzie radość czy nie:confused:.

Eijf to wyczekiwanie to nic przyjemnego, już dzisiaj mni nosiło i miejsca sobie znaleźć nie umiałam. Na dodatek jeszcze ten brzuch mnie prawie cały dzień pobolewał tak dziwnie, dobrze że już się kończy ten dzień bo to jakaś masakra była:szok:. Oby ten tydzień szybko zleciał:baffled:. A w poniedziałek się okarze czy będzie radość czy nie:confused:.
Widze ze nie jestem jedyna.do owulacje pelne nadzieji jakos sie trzymamy a im blizej @tym gorzej.po prostu boje sie kolejnej porazki.Na dodatek mam utrudnienia jesli musialabym sie starac w kolejnym cyklu bo jestem w takim miejscu gdzie ...po prostu nie tak latwo sie starac.(akurat w dni plodne).poza tym niedlugo jade odwiedzic rodzicow i choc pojecia najmniejszego nie maja ze sie zabralismy za staranie to pewnie by sie cieszyli.wiem to na pewno.
czlowiek czy chce czy nie chce to wypatruje znakow( z tym ze wiem ze ja co mc mialam cos innego,cos "dziwnego").teraz niby za wiele nie ma ale przy kazdym ukluciu w brzuchu przystaje i zastanawiam sie czy to to?
p.s.zielona gdzie jestes?wrocilas juz?

My w przyszłym miesiącu wyjeżdzamy na tydzień i wtedy akurat powinny mi wypaść dni płodne. Więc jeśli teraz się nie udało to może wyjazd będzie sprzyjał fasolince:-).
Eijf to fajną niespodzianke byście rodzicom zrobili:tak::tak:. Oby się udało;-).

mellisa temp.mi nie wzrosła ja od początku cyklu taką mam różnica to dwa dni temi 37,2 a dziś 37,3. ale za to test dziś po czterech dniach jest jest wreszcie negatywny.Dlatego myśle że bezowulacyjny
pragne cie pocieszyc.wlasnie ogladam przykladowe wykresy temperatury na ff kobiet ktore zaszly w ciaze .Przy okazji dodaja tam dodatkowe informacje m.in. o testach owulacyjnych i widze ze w najnowszym wykresie komus wyszedl 4 razy pozytywny a jest w ciazy.owulacje miala w ostatnim dniu pozytywnego testu.moze jest tak ze test wylapuje hormon ktory jest juz wysoki ale nie jest to jeszcze szczyt.

My w przyszłym miesiącu wyjeżdzamy na tydzień i wtedy akurat powinny mi wypaść dni płodne. Więc jeśli teraz się nie udało to może wyjazd będzie sprzyjał fasolince:-).
Eijf to fajną niespodzianke byście rodzicom zrobili:tak::tak:. Oby się udało;-).
My też wyjeżdżamy w sierpniu, na tydzień w góry i specjalnie taki termin wybrałam, żeby było największe prawdopodobieństwo dni płodnych :tak: Ja tam w nas wierzę dziewczynki, ten wątek jest szczęśliwy i koniec :-p i tego się trzymajmy :-D

Marlenka, zielona, mazia zaprosiłam Was do swoich przyjaciół w BB - hmm nie wiem na jakiej zasadzie to się odbywa, bo Eijf mnie już przyjęła a na Wasze odpowiedzi muszę poczekać - tak mi się pokazuje, może coś wcisnęłam co nie trzeba :-)

reklama
co do moich objawów to raczej nie różniły się one zbytnio od tych przed @
sluz tak moze tydzien po owu się pojawił było go dość sporo takiego budyniowatego (podbny w kolorze i konsystencji), nie wiem dokladnie kiedy to bylo ale moze jakis tydzien od owu kilka razy poczułam takie dziwne wiercenie w brzuchu, jakby mi ktos wiertłem dziure w srodku robil, no i oczywiscie ból piersi tym ze przed samym terminem @ troszke silniejszy niz zwykle, aha i w ubiegły weekend strasznie mi ogórki smakowały, ja wczesniej nigdy na raz tyle ogórków nie zjadłam, w niedziele najdłam sie mnóstwo takich surowych, a w poniedziałek zjadłam ponad pół słoika (litrowego) ogórków małosolnych

Do góry