reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

a ja wlasnie zaznajamialam sie z "fertilityfriend".szkoda ze nie znalam tego wczesniej!Polecam wszystkim (szczegolnie jesli znacie angielski).Ja zaczelam od wpisywania temperatur (przez co wszystko jest przejzyste i zrozumiale),ale mozna o wiele wiecej.Mozna wpisywac kiedy sie przytulalo,jaki sluz,ogolnie wszystko co zwiazane z naszym organizmem i ten program to analizuje doradza,mowi kiedy testowac itd.swietne ale jestem akurat za pozno na wpisywanie wszystkiego co zaobserwuje bo juz nie pamietam.wpisalam tylko niektore rzeczy.do dzis pluje sobie w brode ze nie robilismy tego w dniu owulacji.moze zwiekszylabym swoje szanse.
w kazdym razie mozna tez porownac te swoje dane z tysiacami innych dziewczyn.Bo ich wykresy i notatki tez mozna poprzegladac(i przekonac sie ze co osoba to inny wykres i ze temperatura po owulacji wcale nie musi byc baardzo wysoka,wazne by nie spadla pod linie ktora zaznacza program).fajna zabawka

reklama
no wlaśnie dziewczyny, popieram, pisząc i doradzając tutaj na forum już wielokrotnie odwoływałam się do programu FF, jest naprawdę fajny - ja wcale tak dobrze nie znam angielskiego a mimo to korzystam juz od dawna. Można się dokształcić, jak nie znałam jakiegoś słowa to sprawdzałam sobie w słowniku.
Tylko ja nie mam tej płatnej wersji, czyli niektóre funkcje mi odpadają. Mam tylko te podstawowe - wpisuję tempki, śluz, serduszkowanie... Nie pokazuje mi czy jest faza płodna (zielone lub czerwone światło), jakie są szanse na ciążę, ale to sobie potrafię mniej więcej sama określic. Wyznacza owulację, dokonuje podsumowań w jakim dniu średnio mam owulację przez te ponad dwa lata, ile średnio wynosi faza lutealna itp.
Podobno lepszy jeszcze jest wykresik na 28 dni. tylko też pierwszy miesiąc jest bezpłatny a kolejne trzeba wykupić abonament...

no wlaśnie dziewczyny, popieram, pisząc i doradzając tutaj na forum już wielokrotnie odwoływałam się do programu FF, jest naprawdę fajny - ja wcale tak dobrze nie znam angielskiego a mimo to korzystam juz od dawna. Można się dokształcić, jak nie znałam jakiegoś słowa to sprawdzałam sobie w słowniku.
Tylko ja nie mam tej płatnej wersji, czyli niektóre funkcje mi odpadają. Mam tylko te podstawowe - wpisuję tempki, śluz, serduszkowanie... Nie pokazuje mi czy jest faza płodna (zielone lub czerwone światło), jakie są szanse na ciążę, ale to sobie potrafię mniej więcej sama określic. Wyznacza owulację, dokonuje podsumowań w jakim dniu średnio mam owulację przez te ponad dwa lata, ile średnio wynosi faza lutealna itp.
Podobno lepszy jeszcze jest wykresik na 28 dni. tylko też pierwszy miesiąc jest bezpłatny a kolejne trzeba wykupić abonament...
O matko,tak dlugo juz stosujesz?ja dopiero od kilku dni wlasciwie,dlatego nie moglam wprawoadzic wszystkich danych.Mam po cichu nadzieje ze juz obserwacji pt."sluz,dni plodne" nie bede musiala prowadzic(przynajmniej na razie),ale nigdy nie wiadomo...

a ja sie czuje jakby @ miała zaraz przyjsc;/ jesli przyjdzie dzis albo jutro to sie wkurze bo oznacza to ,ze 2 cykl pod rzad mam krótki.A zawsze mam naprzemian raz dlugi raz krótki.I okaze sie ze,staralismy sie za pozno.Tak jak w zeszłym cyklu.

Mazia89 witaj. A sprawdzałaś u gina kiedy jest owulacja? bo za krótka druga faza cyklu nie jest dobra... jeśli sprawadzałas i wiesz że owulacja jest wcześniej niż w 14 dniu to ok, jeśli druga faza jest za krótka zarodek nie zdąży się zagnieździć. Nie chcę straszyć kochana tylko piszę to co przeczytałam na stronie duphastonu...

13X13 ale moja 2 faza jest dobra bo wyjdzie mi 14-15 dni po owulacji.Cociaż sluz płodny widziałam jakos w 12-14 dniu(było go mało i do tego był jeszcze ten biały śluz,nie wiem moze to przez wiesiolka tego bialego sluzu tyle mialam) więc mam nadziej),ze 11 dnia owulacji nie bylo(bo jakby była to dziś albo jutro @ przyjdzie).

Witam, w niedzielny poranek to raczej pustki na forum :)
@ brak i bardzo dobrze :) bo bałam sie ze testy wszystkie pozytywny a tu @ przylezie. Chyba powinna sie na betke wybrac w tym tygodniu.

Zastanawiam sie jak to jest z piciem kawy w ciąży, bo ja zawsze sporo ich wypijałam i wcale mnie od kawy nie odrzuciło. Z rozsądku postanowiłam ograniczyc ilosc wsypywanej kawy z 1 łyżeczki rozpuszczalnej na pół łyżeczki, no i mniej ich pije zawsze to gdzies 3-5, a teraz maksymalnie 3 takie lurki, i oczywiscie pół szklanki w kawie to mleko. Mam nadzieję ze taka ilosc kofeiny nie zaszkodzi mojemu maleństwu. Co wy o tym myślicie?
Pozdrawiam i przesyłam ciążowe fluidki dla wszystkich staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kiedy robilas test ciazowy?bo ja do @mam jeszcze 6 dni,moze tescik by juz wyszedl?

pati ja do @ mam 2-3 dni i nie robię.Po co marnowac testy.Poza tym nigdy nie wiadomo co wyjdzie.Poza tym wiecie o tym,ze w wielu przypadkach jest tak,ze kobieta byla w ciazy a o tym nie wie,ciąża sie wydala i przychodzi @.Lepiej nie robić testów przed @ choćby z tego powodu.Zielona robiła testy przed @ i jej wyszly pozytywne a kilka dni potem @ przyszla.Tylko sobie nadziei nie potrzebnie narobisz.Zreszta kazdy robi jak uwaza.Ale ja bym wolala nie wiedzieć o tym,ze bylam a ciaza sie nie utrzymala.

reklama
13X13 ale moja 2 faza jest dobra bo wyjdzie mi 14-15 dni po owulacji.Cociaż sluz płodny widziałam jakos w 12-14 dniu(było go mało i do tego był jeszcze ten biały śluz,nie wiem moze to przez wiesiolka tego bialego sluzu tyle mialam) więc mam nadziej),ze 11 dnia owulacji nie bylo(bo jakby była to dziś albo jutro @ przyjdzie).
ja tez miałam sporo tego bialego sluzu, teraz juz go troszke mniej jest, caly czas bylam przekonana ze to przez wiesiolka bo to pierwszy cykl byl jak go brałam, ale potem sie okazalo ze to jednak fasolka, ale wogole tego sluzu z fasolka nie skojarzylam, dopiero po wyniku testu sobie to poskładałam.

Do góry