reklama
katarinka ja ten sluz mialam w raz ze sluzem płodnym.Poza tym mialam cos dziwnego.Jakos w 12 albo 14 dni.Wyleciała ze mnie kulka sluzu srednicy gdzies 2 cm,byl to sluz płodny.Zastanawiam sie czy to wlasnie nie przez wiesiolka.Bo podobno wiesiolek wspomaga ten sluz, i zatrzymuje sie on tam w szyjce gdzie jest najbardziej potrzebny.Ja ten sluz biały mam jakos od 12 dc.Zauwazałam przy nim również sluz płodny,ale nie duzo,podejrzewam ,ze wiekszosć go bylo w srodku.
Obserwacje robię i zapisuję (w zeszycikuO matko,tak dlugo juz stosujesz?ja dopiero od kilku dni wlasciwie,dlatego nie moglam wprawoadzic wszystkich danych.Mam po cichu nadzieje ze juz obserwacji pt."sluz,dni plodne" nie bede musiala prowadzic(przynajmniej na razie),ale nigdy nie wiadomo...
![język :-p :-p](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/p.gif)
![język :-p :-p](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/p.gif)
mazia ja właśnie wychodzę z podobnego założenia co Ty. Jeśli stosunkowo duży % wczesnych ciąż zostaje hmm usuniętych razem z @ to po co się nakręcać, cieszyć a potem płakać? Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie na ten temat, ja piszę o sobie - jeśli dzidziuś będzie miał być to dowiem się w dniu spodziewanej @ lub dzień po.pati ja do @ mam 2-3 dni i nie robię.Po co marnowac testy.Poza tym nigdy nie wiadomo co wyjdzie.Poza tym wiecie o tym,ze w wielu przypadkach jest tak,ze kobieta byla w ciazy a o tym nie wie,ciąża sie wydala i przychodzi @.Lepiej nie robić testów przed @ choćby z tego powodu.Zielona robiła testy przed @ i jej wyszly pozytywne a kilka dni potem @ przyszla.Tylko sobie nadziei nie potrzebnie narobisz.Zreszta kazdy robi jak uwaza.Ale ja bym wolala nie wiedzieć o tym,ze bylam a ciaza sie nie utrzymala.
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
eijf
Fanka BB :)
o ile pamietam starliscie sie tylko raz przed owulacja tak?wiesz,moze skoro nie jestes pewna jak dlugi jest cykl i powiedzmy ze sie nie uda to nastepnym razem zacznijcie szybciej i czesciej?No i na wszelki wypadek robilabym testy owulacyjne.pomoga ci wychwycic ten skok hormonu zwiastujacego owulacje.13X13 ale moja 2 faza jest dobra bo wyjdzie mi 14-15 dni po owulacji.Cociaż sluz płodny widziałam jakos w 12-14 dniu(było go mało i do tego był jeszcze ten biały śluz,nie wiem moze to przez wiesiolka tego bialego sluzu tyle mialam) więc mam nadziej),ze 11 dnia owulacji nie bylo(bo jakby była to dziś albo jutro @ przyjdzie).
eijf
jak widzisz zdania sa podzielone.jedni robia przed spodziewana @ inni wola czekac.ja naleze do tych pierwszych i doczekac sie nie moge.Mysle ze 6 dni przed data spodz.@ to jednak troszke za duzo.teoretycznie istnieja testy ktore powinny wykrywac(sama mialam takie m.in z clear blue) ale wiesz u kazdego trwa to roznie.tzn zagniezdzenie.Jesli chcesz testowac przed @ to na twoim miejscu poczekalabym jeszcze conajmniej 2 dni i wtedy sprobowala.takim bardziej czulszym testem(w polsce chyba bobo)Kiedy robilas test ciazowy?bo ja do @mam jeszcze 6 dni,moze tescik by juz wyszedl?
eijf
no w takim razie sila wyzsza.szkoda ale jeszcze nic straconego bo nawet nie wiesz jaki bedzie rezultat.to tylko kwestia paru dni.Eijf ja mialam zamiar sie starac co 2 dni.Ale niestety nam nie wyszlo,nie moglismy wtedy .Staralam się(okolice owu) w 6, 8 potem 12,14,15,
no ale okolice owulacji moga byc wystarczajace.wiesz w ktorym dniu mialas?kiedys pisalas ale trudno zpamietac kto gdzie i kiedy.latwiej jak sa suwaczki.
Eijf sluz plodny byl 12-14 dc.Sądze,ze trafilismy za starankami.ale pewnosci nie mozna mieć.Ja zbadałam sobie szyjkę narazie jest wysoko bo nie umiem jej dotknąć
wczesniej bez problemu dawałam radę.Oby tak zostało!.Jutro rano zbadam sobie tempke w pochwie.Będe wiedziała.Zwyczajnie mam 36.3.Czasami mierze,ale nie robie tego regularnie.
reklama
eijf
no to chyba trafilas w dni plodne.ciekawe co z tego wyszlo.na wlasnym przykladzie wiem ze to jeszcze niestety(!!) nie oznacza sukcesu inaczej juz 3 mc temu bylabym w ciazy:-(.co do szyjki to sie nie znam,ale masz racje zmierz po przebudzeniu temperature bo to w okolicach zblizejacego sie okresu tez o czyms mowi.dowiemy sie jutroEijf sluz plodny byl 12-14 dc.Sądze,ze trafilismy za starankami.ale pewnosci nie mozna mieć.Ja zbadałam sobie szyjkę narazie jest wysoko bo nie umiem jej dotknąćwczesniej bez problemu dawałam radę.Oby tak zostało!.Jutro rano zbadam sobie tempke w pochwie.Będe wiedziała.Zwyczajnie mam 36.3.Czasami mierze,ale nie robie tego regularnie.
Podziel się: