reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ja musze wam powiedzieć,że im więcej czytam czy słyszę,to bardziej przekonuje sie,że ci lekarze prawie nic nie wiedzą-no może przesadziłam,ale zobaczcie każda z nas ma inną wiedzę,a w sumie każdy lekarz powinien wiedzieć to samo....albo powinni znać w swojej dziedzinie jakiegoś specjalistę....a tu proszę jeden lekarz mówi to iinny co innego....jedem stwierdzi,że takie badania są potrzebne a inny ze wcale nie trzeba ich robić :szok: ja nie wiem.....czy nie może byc gdzieś jakiejś spójnej informacji????

Fakt- czasem mam wrażenie, że chodzą po omacku tu spróbują, tam spróbują są- :eek:.

Wyślą na badania potem przerwa tak jakby musieli pomyśleć przez jakieś dwa miesiące!!!

Wolałabym, skoro i tak płacę - to niech mnie położy w szpitalu - mogę zapłacić- niech zrobią komplet badań w ciagu miesiaca powiedzą co i jak- ile człowiek możne się motać i walczyć??

Potem dochodzi psychika i wszystko sie blokuje i rzeczywiście zaczynają sie problemy - ale nie najlepiej poczekać - wtedy może połowa zajdzie a lekarz rośnie w piórka(nic nie zrobił) a przecież pomógł!!!!!!!!!!!1

Ostatnia edycja:
reklama
Fakt- czasem mam wrażenie, że chodzą po omacku tu spróbują, tam spróbują są- :eek:.

Wyślą na badania potem przerwa tak jakby musieli pomyśleć przez jakieś dwa miesiące!!!

Wolałabym, skoro i tak płacę - to niech mnie położy w szpitalu - mogę zapłacić- niech zrobią komplet badań w ciagu miesiaca powiedzą co i jak- ile człowiek możne się motać i walczyć??

Potem dochodzi psychika i wszystko sie blokuje i rzeczywiście zaczynają sie problemy - ale nie najlepiej poczekać - wtedy może połowa zajdzie a lekarz rośnie w piórka(nic nie zrobił) a przecież pomógł!!!!!!!!!!!1

Słuchajcie,ja miałam taki przypadek wczoraj,poszłam do gina,ale innego niż zwykle(bo od ręki) bo przyplątało mi się jakieś zapalenie i facet zapisał mi leki a ja go pytam, czy mogę je stososwać wiedząc,że mogę być w ciąży,bo w końcu licze na to i tego nie mogę wykluczyć,a co on mi powiedział???????:wściekła/y:
To pozostawiam do Pani oceny,bo wiadomo,że każdy lek w pierwszym trymestrze wszystkie leki mogą oddziaływać,więc to już Pani sprawa co Pani zrobi????????:szok::szok::szok::szok:

ja byłam zdruzgotana,to po co oni są??? po to zeby tylko przepisywac leki? czy również doradzać i informować a czasem jednak wybierać za nas,bo to oni w koncu się na tym znają czyż nie?????:eek:

masz rację,a najgorsze jest to że wysyłają na badania po 6-12 nieudanych cyklach, skoro i tak chodzę do lekarza prywatnie, takie badania powinna zlecić jak powiedziałam że chcemy się starać o dziecko, zaoszczędziłoby to i czasu i stresu

Słuchajcie,ja miałam taki przypadek wczoraj,poszłam do gina,ale innego niż zwykle(bo od ręki) bo przyplątało mi się jakieś zapalenie i facet zapisał mi leki a ja go pytam, czy mogę je stososwać wiedząc,że mogę być w ciąży,bo w końcu licze na to i tego nie mogę wykluczyć,a co on mi powiedział???????:wściekła/y:
To pozostawiam do Pani oceny,bo wiadomo,że każdy lek w pierwszym trymestrze wszystkie leki mogą oddziaływać,więc to już Pani sprawa co Pani zrobi????????:szok::szok::szok::szok:

ja byłam zdruzgotana,to po co oni są??? po to zeby tylko przepisywac leki? czy również doradzać i informować a czasem jednak wybierać za nas,bo to oni w koncu się na tym znają czyż nie?????:eek:

Mówią w ten sposób co byś w razie czego go nie ciągała po sądach- zawsze lepiej umyć raczki!!!!

A ja już postanowiłam - w środę biorę oszczędności i nie wyjdę z gabinetu puki mi wszystkich badań nie zrobi włacznie z tym cholernym kształtem mojej szyjki- potem ma mi wyznaczyć termin owulacji i leki na podtrzymanie w razie co. Nie odpuszczę - inaczej nie zapłace za wizytę - dość wyciągania kasy i przeciągania wszystkiego.

Niech ktoś sie w końcu mną zajmie, a nie mnie gania jak młodego i każe czekać - tylko pytam na co aż dobiję do 40-stki:szok::szok::szok:

Mówią w ten sposób co byś w razie czego go nie ciągała po sądach- zawsze lepiej umyć raczki!!!!

A ja już postanowiłam - w środę biorę oszczędności i nie wyjdę z gabinetu puki mi wszystkich badań nie zrobi włacznie z tym cholernym kształtem mojej szyjki- potem ma mi wyznaczyć termin owulacji i leki na podtrzymanie w razie co. Nie odpuszczę - inaczej nie zapłace za wizytę - dość wyciągania kasy i przeciągania wszystkiego.

Niech ktoś sie w końcu mną zajmie, a nie mnie gania jak młodego i każe czekać - tylko pytam na co aż dobiję do 40-stki:szok::szok::szok:

Nie dajmy się!!! trzeba walczyć o swoje!:tak:

Nie ukrywam może i mi odbija - ale na kogoś trzeba skierować swój żal - dlaczego nie na lekarzy?!

Przecież są od tego by nam pomagać!

Czy wszystkie badania trzeba odkładać na później- tego nie potrafię zrozumieć - DLACZEGO!!!

Albo ja mam takiego pecha do lekarzy - ale chyba nie jak was tu słucham, rzadko która chwali opiekę jaką jest otoczona!!!

A tak z innej beczki to mnie dziś brzuch tak napitala, że szok!

Do staranak mam jeszcze prawie 2 tygodnie - OJ wtedy to mi znów zacznie odbijać - znów sie pojawią pytania: udało sie , czy sie nie udało!!!

Ha, ha

reklama
Do góry