reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Eijf niestety jestem po stracie maleństwa i badania progesteronu wyszły źle -zbyt niski progesteron w 21 dniu cyklu nie pozwoli się zagnieździć kruszynce. Muszę powtórzyć badania w tym cyklu i cierpliwie czekać. Na szczęście mam za sobą badania tarczycy, toksoplazmozy i cytomegalii przez którą dzieją się okropne rzeczy -były ok. Ale na maleństwo muszę cierpliwie poczekać
to przykre,a czekanie jest najgorsze.ja staram sie juz 4 raz.wszystko niby ok,regularne cykle,owulacje,temperatury takie jakie powinny byc i nadal nic!Osttanio bylam niemal pewna ze sie udalo.M.in.przez to ze w 9dniu od owulacji zauwazylam doslownie dwie kropelki krwi i troche zabarwionego sluzu(myslalam ze to zagniezdzanie) a potem nic...az do okresu (ktory tez dziwny byl.bardziej brazowy niz czerwony...).teraz tez mysle ze to moze cos z hormonami i progesteronem wlasnie.jesli mi znow nie wyjdzie wybiore sie na jakies badania...

reklama
w 9dniu od owulacji zauwazylam doslownie dwie kropelki krwi i troche zabarwionego sluzu(myslalam ze to zagniezdzanie) .

miałam to samo i też tak myślałam ale poczytałam i okazało się że to progesteron... badania trzeba zrobić w 21-24 dniu cyklu i zrobiłam. Za niski progesteron. Można podać sztucznie od 14 dnia cyklu ale mój gin się uparł żeby poczekać bo może się unormuje więc czekam... Przed pierwszą ciążą nie myślałam o badaniach -teraz jestem przebadana jak nigdy!!! ale może u Ciebie to nic złego? może tym razem się uda???Ja trzymam kciuki!!!:tak:

miałam to samo i też tak myślałam ale poczytałam i okazało się że to progesteron... badania trzeba zrobić w 21-24 dniu cyklu i zrobiłam. Za niski progesteron. Można podać sztucznie od 14 dnia cyklu ale mój gin się uparł żeby poczekać bo może się unormuje więc czekam... Przed pierwszą ciążą nie myślałam o badaniach -teraz jestem przebadana jak nigdy!!! ale może u Ciebie to nic złego? może tym razem się uda???Ja trzymam kciuki!!!:tak:
tez mam nadzieje ze moje cialo wraca do rownowagi po zazywaniu tabletek:)Znam wiele osob ktorym udalo sie za pierwszym lub drugim razem a sa tez takie ktorym wyszlo w 6 czy 10 cyklu.zobaczymy.do lekarza chcialm sie wybrac na wszelki wypadek ale skoro mowisz ze w 21-24 dniu cyklu to nie wiem czy trafie.mnie mieszkam w pl i nie lubie tu chodzic do lekarzy.9idzie sie najpierw do domowego)wole prywatnie w pl.

Eijf ja na te badania poszłam prywatnie i sama na to wpadłam bo lekarz nie widział potrzeby!!! choć po tym co się stało jestem w stanie zrobić wszystkie badania jakie trzeba i nie byle wiedzieć że jest wszystko ok! ja po tabletkach zaszłam po drugiej @ ale co z tego... nie ma co liczyć na lekarzy. Same musimy o wszystko zadbać. Ja zegnam się na dziś i nic się nie martw -będzie dobrze:tak:
Dobranoc

moniat serdecznie gratuluję!!! Ale super wiadomość:-) też mam nadzieję, że ten temat forumkowy jest szczęśliwy i reszta dziewczyn też zobaczy dwie kreseczki za kilka dni ;-) ehhh, ja tam nic dziewczyny nie czuję, żadnych objawów jak u Was typu ciepłe podbrzusze itp. nie wiem jak to będzie, ale zrobiliśmy wszystko co trzeba było i teraz pozostaje oczekiwać na wynik...
spokojnej nocki

dziewczynki pisalam w poludnie a tu az 3 stronki zabazgrane,szok:szok:ale to nic nie moge spac wiec mam lekture i to w dodatku na moj ulubiony temat.moniatgratulacje z zafasolkowania i to za pierwszym razem;-):tak::-):-D:tak:.za ktorym raze Ci sie udalo buziaki dla wszystkich

dziewczynki pisalam w poludnie a tu az 3 stronki zabazgrane,szok:szok:ale to nic nie moge spac wiec mam lekture i to w dodatku na moj ulubiony temat.moniatgratulacje z zafasolkowania i to za pierwszym razem;-):-):-D:tak:.za ktorym raze Ci sie udalo buziaki dla wszystkich
:-):-)widze ze nie tylko ja cierpie na bezsennosc :-):-):-) hihihihih

moniat serdecznie gratuluję!!! Ale super wiadomość:-) też mam nadzieję, że ten temat forumkowy jest szczęśliwy i reszta dziewczyn też zobaczy dwie kreseczki za kilka dni ;-) ehhh, ja tam nic dziewczyny nie czuję, żadnych objawów jak u Was typu ciepłe podbrzusze itp. nie wiem jak to będzie, ale zrobiliśmy wszystko co trzeba było i teraz pozostaje oczekiwać na wynik...
spokojnej nocki
ja tez nic nie czuje:(czasem cos zaklujea jajniku ale i tak bez przesady.a cieplejsze to w drugiej fazie mam wszystko bo i temperatura wyzsza:)(choc spodziewalam sie jeszcze jej wzrostu.dzis znow 36,7).FFwyznaczyl mi owulacje.Wszystko przewidzialam,wszystko jak z ksiazce,pokrywa sie tez z testami owulacyjnymi.sama nie wiem czemu sie nie udaje.zaluje ze nie wykorzystalam do przytulania dnia owulacji...bo bylam wkorzona.No ale zobaczymy.Nie ma mnie dzis do wieczora ale potem na pewno poczytam!

DZIEWCZYNY
Czy jeśli jest cykl bezowulacyjny (bo 4 dni miałam testy owul pozytywne , dzis sprawdzę o 13) to będzie jakiś skok temperatury ?
POMOCY (Bo były taie fajne przytulanka a bezowulacyjny sie zapowiada.
Powiem wam że mam już 10 letniego synka próbuję juz 4 cykl i chyba z niego nici więc chyba odpuszczę.
:zawstydzona/y::-:)no:

reklama
DZIEWCZYNY
Czy jeśli jest cykl bezowulacyjny (bo 4 dni miałam testy owul pozytywne , dzis sprawdzę o 13) to będzie jakiś skok temperatury ?
POMOCY (Bo były taie fajne przytulanka a bezowulacyjny sie zapowiada.
Powiem wam że mam już 10 letniego synka próbuję juz 4 cykl i chyba z niego nici więc chyba odpuszczę.
:zawstydzona/y::-:)no:

Kochana nie trać nadzieji. Nie odpuszczaj. W końcu na pewno sie uda. Trzeba być cierpliwym:tak:

Według obliczeń powinnam mieć dziś owulację. Wczoraj z przytulanek nici:-( Te upały strasznie mnie męczą. Całymi dniami boli mnie głowa, jest mi słabo itd. Byłam zła na siebie, że nie amm siły na przytulanki:wściekła/y::angry: Mąż mnie namawiał ale nie mogłam się zmusić:zawstydzona/y: I ku mojemu zaskoczeniu temperatura dziś wzrosła do 36,34 i FF wyznaczył, ze owulację na 14 dc czyli 3 dni temu:szok:

karinka7 i moniat84 serdecznie gratulacje:-) Super, ze Wam się udało:-)

Co do kupowania ciuszków dla maleństwa to ja wszystko co dotyczy niemowlaków omijam szerokim łukiem... Od razu chce mi sie ryczeć jak patrzę na te malusieńkie skarpetki, śpioszki itd.:-( Wolę poczekać aż będę miała w brzuszku fasolkę. Za bardzo by mnie bolało gdybym miała w domu ciuszki dla dzieciątka a dzieciątka brak... Ale każdy podchodzi do tego inaczej...

Skoro owulacja była to teraz pozostaje mi tylko czekać czy coś z tego wyszło... Mam przeczucie, ze w tym cyklu sie udało... Ale na razie postaram się o tym nie myśleć. Może uda mi sie wytrzymać do końca cyklu bez robienia testów...

Miłego dnia wszystkim życzę:-)

Do góry