reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wczoraj miałam trzeci dzień pozytywnego testu owulacyjnego. Chciałam dziś tez sprawdzić z ciekawości i co też dwie wyraźne. Żeby choc malutka różnica a tu nic. Nie wiem co jest grane .:szok::szok::no:.
Ja mialam tak w ubieglym cyklu.tez mnie to wkorzalo bo chyba z tydzien mi pozytywne wychodzily(najpierw negatywne,potem wtedy kiedy trzeba pozytywne ale jak dluugo).do dzis nie wiem dlaczego.na szczescie w tym cylu wyszly tylko przez dwa dni co jest ok.wtedy probowalam szukac czegos na internecie ale niewiele znalazlam.pamietam ze ktos cos wspomnial o niepekajacych pecherzykach?musialabys sie poszukac.nie wiem jak ci pomoc.mialam ten sam problem

reklama
kochana jak cien cienia byl to ja mysle ze fasolinka jest tam :tak::tak::tak: trzymam kciuki... test moze nie pokazal dzisiaj bo z tymi testami to roznie bywa... kazdy inny.... testowalas takimi samymi czy innej marki??
niekoniecznie...w pierwszym cyklu tez mialam taki bladziusienki cien.mgielka:)i nic z tego.oczywiscie zycze ci jak najlepiej bo wiem jak bardzo chce sie zobaczyc te kreski ale lepiej sie nie rozczarowac tylko mile zaskoczyc.chociaz co ja mowie,rozczarowanie jest zawsze.powodzenia.
sprobuj test o duzej czulosci (10mlU) w polsce to chyba bobo taki czuly byl

Moniat oby @ nie przyszła, no i czekamy na testa z II krechami:tak:.

Nie wytrzymałam do jutra i teraz testowałam. Są dwie kreski, druga bledsza, ale jest:szok:. Nie mogę w to uwierzyć:laugh2:. W poniedziałek zrobie drugi a we wtorek idę do gina. Muszę zrobić cytologie. Nie wiem czy już gin stwierdzi ciążę:confused:.
Udało się za pierwszym razem:tak:
Wszystkim życzę zafasolkowania

Nie wytrzymałam do jutra i teraz testowałam. Są dwie kreski, druga bledsza, ale jest:szok:. Nie mogę w to uwierzyć:laugh2:. W poniedziałek zrobie drugi a we wtorek idę do gina. Muszę zrobić cytologie. Nie wiem czy już gin stwierdzi ciążę:confused:.
Gratuluje!i tym sposobem zaoszczedzasz sobie tych wszystkich obserwacji,obliczen itd.teraz czekaja cie inne obliczenia i obserwacje:)
zazdroszcze po cichu.tak bardzo chcialabym zobaczyc juz te dwie kreski.boli jak sie po raz ktorys nie udaje.
No a ty idz sie cieszyc.partner juz wie?

to podziel sie jeszcze z nami jak bylo?czulas cos od owulacji do okresu?czy komplentnie nic?

czy ktos mi moze powiedziec czy te moja temperature widac?czy to sie otwiera?
Przed przyjsciem do domu polazilam po sklepach.nie moglam sie oprzec jednemu...Moze to glupie ale od jakiegos czasu kupuje co fajniejsze (bardziej uniwersalne) mini ubranka:)Wkladam to do wielkiego pudla na lepsze czasy;)
moze i glupota bo nawet w ciazy nie jestem ale z drugiej strony mysle ze jak sie uda to bedzie mi kiedys potrzebna cala fura.Wlasciwie pewnie co mc trzeba bedzie kupowac nowe i zebym nie musiala robic tego na raz(bo i tak niezle wydatki dziecko za soba pociagnie) to je juz po prostu zbieram.No a poza tym na okolo rodzi sie mnostwo dzieci.jak sie nie przydadza co niektore to oddam.czy ja jedna tak mam?czy mnie jedna bawi kupowanie takich mini ubranek?
No a przychodzac do domu zauwazylam ze zalal mnie mleczny sluz.nie pamietam jak to bylo w ubieglym cyklu ale to chyba kolejna oznaka ze owulacja juz byla.

Eijf widać twój śliczny wykresik:tak:. A jeśli chodzi o ten mleczny śluz to ja mam taki pare dni po owulce, ale nie za wiele:-). Takie maleńkie ciuszki są tak słodkie że trudno się im oprzeć i nie kupić:-D, doskonale Cię rozumiem:tak:. I na pewno już niedługo Ci się przydadzą:tak:.

Gratuluje!i tym sposobem zaoszczedzasz sobie tych wszystkich obserwacji,obliczen itd.teraz czekaja cie inne obliczenia i obserwacje:)
zazdroszcze po cichu.tak bardzo chcialabym zobaczyc juz te dwie kreski.boli jak sie po raz ktorys nie udaje.
No a ty idz sie cieszyc.partner juz wie?

to podziel sie jeszcze z nami jak bylo?czulas cos od owulacji do okresu?czy komplentnie nic?

Mąż ze mną patrzył jak się druga krecha pojawia:-D.
Chyba nie wytrzymam i dziś powiem mamie i siostrze, straszna ze mnie papla:-)
Co do odczuć to bolą mne piersi i czasem podbrzusze tak jak przed@. Kilka razy mnie zemdliło ale podczas płynięcia statkiem na urlopie i sobie to tym tłumaczyłam. Tak poza tym zero innych objawów, chyba że jeszcze zmienne nastroje:baffled:.
Narazie jestem szczęśliwa:tak:

reklama
Eijf widać twój śliczny wykresik:tak:. A jeśli chodzi o ten mleczny śluz to ja mam taki pare dni po owulce, ale nie za wiele:-). Takie maleńkie ciuszki są tak słodkie że trudno się im oprzeć i nie kupić:-D, doskonale Cię rozumiem:tak:. I na pewno już niedługo Ci się przydadzą:tak:.
tak myslalam.to chyba dzialanie progesteronu?w kazdym razie wiem ze owulacja byla:)
ludzie ja dzis nie moge przestac jesc!!!Normalnie studnia bez dna od samego rana.Zjadlam teraz dwa talerze makaronu z warzywami i kusi mnie by wziac trzeci...
a co do ubranek to sobie tlumacze ze pozniej i tak wystarczajaco wydatkow bede miala...juz ogladalam wozki9wprawdzie tylko na internecie) i podgladam ludzi jakie maja ha ha.swirnieta!

Do góry