reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Mam dobre wieści- chyba!

Zadzwoniłam do pani gin., która prowadziła moją pierwszą ciąże, nie jest co prawda dodatkowo endokrynologiem, ale jest ciepła i jak ma sie problem to zawsze znajdzie czas, dziś powiedziała, że zostanie dla mnie dłużej, żebym przyjechała i zaczniemy radzić, myśleć i walczyć (oczywiście się rozryczałam jak z nia gadałam) ale ja mam tym razem odjazd - takiej histerii to jeszcze nigdy nie uskuteczniałam.

Mam nadzieję, ze da mi coś na wyrównanie cykli i zapewnienie owulacji mi i mojemu M nie będzie przeszkadzało jak się walną bliźniaki zawsze o tym marzyliśmy!!
no więc życzę wam powodzenia:)) dobre takie wiadomości są:tak: na pewno wam się w koncu uda!

Pozytywnego dzionka życzę wam dziewczyny :happy:

reklama
No i klops wizytę właśnie przełożyłam na środę - Przyszedł @ i z badania nici wiec dopiero w środę będę wiedziała coś więcej!!!

Ale i tak się cieszę - bo przynajmniej skoro wiem, że nic z tego miesiąca to szybciej się zaczął nowy cykl.

Jak ja mam wiedzieć kiedy się starać skoro moje cykle mają czasem 28dni, a innym razem 34!!!!

Ja już nic nie rozumiem o co chodzi temu mojemu organizmowi.

Wszystko by było ok. gdyby mój M mógł się starać przez dłuższy czas, ale skoro on ma problem to musimy wiedzieć kiedy!!!!

No i klops wizytę właśnie przełożyłam na środę - Przyszedł @ i z badania nici wiec dopiero w środę będę wiedziała coś więcej!!!

Ale i tak się cieszę - bo przynajmniej skoro wiem, że nic z tego miesiąca to szybciej się zaczął nowy cykl.

Jak ja mam wiedzieć kiedy się starać skoro moje cykle mają czasem 28dni, a innym razem 34!!!!

Wszystko by było ok. gdyby mój M mógł się starać przez dłuższy czas, ale skoro on ma problem to musimy wiedzieć kiedy!!!!

I właśnie dlatego musisz zapytac panią doktor czy jest możliwe abyś mogła przejść ocenę cyklu,wtedy co kilka dni chodzisz na usg i jest ona wtedy w stanie okreslić twoje dni płodne czy nawet owulację. przydałoby ci się,zapytaj ją o to!?:sorry:

Dziękuję- ale myślałam o tym jak będe w środę to chcę ją poprosić o monitoring, a jeśli dojdzie do pęknięcia to o luteinę - tak na wszelki wypadek, zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może

Przepraszam was wszystkie za moją dzisiejszą histerię, ale ta zbliżająca się @ jest tego choć lekkim usprawiedliwieniem.

Już wiem, ze sie nie poddam - będę walczyć - bo muszę!!!!!!!!!!!1

masz z tymi cyklami podobnie jak ja, nieregularne strasznie.... :-(
też ciekawe jak to u nas bedzie podczas starań...
teraz wybieram sie w tym mies na monitoring rowniez:)

powodzenia zyczę! oby ci ginka pomogła

masz z tymi cyklami podobnie jak ja, nieregularne strasznie.... :-(
też ciekawe jak to u nas bedzie podczas starań...
teraz wybieram sie w tym mies na monitoring rowniez:)

powodzenia zyczę! oby ci ginka pomogła

Też na to liczę- wierzę w nią może ten monitoring załatwi sprawę, a tak dla pewności dziś ide kupić termometr i zacznę jeszcze tak walczyć!!:eek:

Przepraszam was wszystkie za moją dzisiejszą histerię, ale ta zbliżająca się @ jest tego choć lekkim usprawiedliwieniem.

Już wiem, ze sie nie poddam - będę walczyć - bo muszę!!!!!!!!!!!1

spoko spoko,przecież my wiemy dobrze jak można się czuć przy takich zawirowaniach :tak:,a może popros ją o tabletki które uregulują ci cykl. ja biore cyclo-progynova i moja gin powiedziała,że to są tabletki na których rewelacyjnie kobiety zachodzą w ciążę? pomysl zanim pójdziesz do lekarza i poproś koniecznie o monitoring-ocenę cyklu :-D

reklama
spoko spoko,przecież my wiemy dobrze jak można się czuć przy takich zawirowaniach :tak:,a może popros ją o tabletki które uregulują ci cykl. ja biore cyclo-progynova i moja gin powiedziała,że to są tabletki na których rewelacyjnie kobiety zachodzą w ciążę? pomysl zanim pójdziesz do lekarza i poproś koniecznie o monitoring-ocenę cyklu :-D

Powiedz mi tylko czy z tymi tabletkami to nie jest tak, że będę musiała znów czekać do następnego cyklu (chodzi mi o to czy nie bierze się ich od 1 dnia cyklu):confused:

Do góry