reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

jestem 14 dpo wiec tes powinien juz cos wykazac, a tu nic jedna krecha, a @ brak jan narazie. No nic poczekam jeszce 2 dni. Zobaczymy:eek:

Z testami to różnie bywa- wszystko zależy jakiego użyłaś!!!

Najczulszy na rynku to bobo-test strumieniowy, który wykrywa już od stężenia 10.

Zobacz na opakowaniu od jakiego stężenia odczytuje!

U jednych z nas szybciej rośnie stężenie a u innych wolniej!!!!!!

reklama
Z testami to różnie bywa- wszystko zależy jakiego użyłaś!!!

Najczulszy na rynku to bobo-test strumieniowy, który wykrywa już od stężenia 10.

Zobacz na opakowaniu od jakiego stężenia odczytuje!

U jednych z nas szybciej rośnie stężenie a u innych wolniej!!!!!!

a ja słyszałam że Quick View, czy jakoś tak...:shocked2:

I tej myśli się trzymam - przed chwilą znalazłam fajne normy na betę - liczoną od owulacji a nie od poprzedniej miesiączki - dla mnie te normy są lepsze bo mam długi cykl i w ten sposób mogę wiedzieć bardziej wiarygodnie Oto one gdyby któraś potrzebowała::-):-):-)

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO —- 5 - 50
12 DPO —- 10 - 100
14 DPO —- 20 - 200
16 DPO —- 40 - 400
18 DPO —- 70 - 800
20 DPO —- 140 - 1600
22 DPO —- 180 - 3200
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period)
3 LP — 5 - 50 mIU/ml
4 LP — 5 - 426 mIU/ml
5 LP — 18 - 7,340 mIU/ml
6 LP — 1,080 - 56,500 mIU/ml
7 - 8 LP — 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9 - 12 LP — 25,700 - 288,000 mIU/ml
13 - 16 LP — 13,300 - 254,000 mIU/ml
17 - 24 LP — 4,060 - 165,400 mIU/ml
25 - 40 LP — 3,640 - 117,000 mIU/ml
kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży,licząc tydzień ciąży od terminu owulacji mlU/ml
3 – 4 tydzień od owulacji—– 9 - 130
4 – 5 tydzień od owulacji—– 75 – 2600
5 – 6 tydzień od owulacji—– 850 - 20,800
6 – 7 tydzień od owulacji—- 4,000 - 100,200
7 – 12 tydzień od owulacji—- 11,500 - 289,000
12 – 16 tydzień od owulacji— 18,300 - 137,000
16 – 29 tydzień od owulacji—- 1,400 - 53,000
29 – 41 tydzień od owulacji— 940 - 60,000

Agniesiar, to chyba to nie... rewelka!!!;-)

a ja słyszałam że Quick View, czy jakoś tak...:shocked2:

Na 100% nie! Quick View z tego co pamiętam reaguje od stężenia 25. Owszem on jako jedyny nie pokazuje tego co nie ma - mi pokazał właśnie on Julcię, ale ta druga kreska prawie wcale nie była widoczna, dopiero po rozłożeniu go na części i pod światło, wię poszłam na betę z krwi i wyszło że mam stężenie 55- a ponoć wykrywa już 25:eek:

Na 100% nie! Quick View z tego co pamiętam reaguje od stężenia 25. Owszem on jako jedyny nie pokazuje tego co nie ma - mi pokazał właśnie on Julcię, ale ta druga kreska prawie wcale nie była widoczna, dopiero po rozłożeniu go na części i pod światło, wię poszłam na betę z krwi i wyszło że mam stężenie 55- a ponoć wykrywa już 25:eek:

Ja do tej pory robiłam bobo test, ale nie miał co pokazać, więc go znielubiłam...:-D

Ja kupilam taki co wykrywa od 25

Tak czy siak... to chyba lepiej jednak poczekać do tego okreslonego dnia @ i jak nie przyjdzie to wtedy się testować... bo tak to nie potrzebnie się człowiek denerwuje...:-(
Tak moralizuję choć sama jestem tak niecierpliwa, że stestowałabym się po każdym przytulaniu:-D:tak::szok:

Tak czy siak... to chyba lepiej jednak poczekać do tego okreslonego dnia @ i jak nie przyjdzie to wtedy się testować... bo tak to nie potrzebnie się człowiek denerwuje...:-(
Tak moralizuję choć sama jestem tak niecierpliwa, że stestowałabym się po każdym przytulaniu:-D:tak::szok:
Tak tylko ja nawet nie wiem kiedy ta planowana @ powinna przyjsc. Wczesniejszy cykl miał 29 dni a owu bylo 17 dc. Teraz owu mialam 18 dc, a obecnie mam 32 dc i nic nie wiem. Jestem skolowana. @ powinna juz byc!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Ja kupilam taki co wykrywa od 25

To uwierz mi, że mogło jeszcze nie pokazać kup bobo-test strunieniowy i powtóż jutro jak nie dostaniesz, bo te od 25 i tak pokazują jak jest wieksze stężenie- wiem to z doświadczenia!!!!

Miałam to czarno na białym z Julcią- prawie nie było widać a tu powyżej 50

reklama
Do góry