reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ja robilam mnostwo badan a ich liste gdzies juz tu pisalam.chyba ponad 20 roznych.wsztystko wyszlo ok ale anty tpo wyszlo za wysokie (reszta hormonow tarczycy jak tsh fh3 i fh4 wyszly ok).to moze byc przyczyna tych moich niepowodzen wiec mam nadzieje ze uda mi sie tu w nl do jakiegos konkretnego lekarza isc ,najlepiej ginekologa-endokrynologa ale nie wiem czy bedzie taka mozliwosc.ide dzisiaj do ogolnego(ktory pojecia nie mial co to anty tpo...) i zobaczymy co powie.mam nadzieje ze mnie skieruje tam gdzie trzeba.a jak nie to znow do pl musze jechac.
poza tym robilam taki ogolny na przeciwciala jadrowe i cytoplazmatyczne i to tez wyszlo dodatnio ale zeby wiedziec cos wiecej trzeba bardziej szczegolowe zrobic w tym kierunku.jakby nie bylo cos mi tam maci i np te anty tpo moze nie rozpoznawac zarodka i go zwalczac wiec sie nie moze zagniezdzic.Do tego potrzebne sa leki na wyregulowanie ktore mam nadzieje dostane./problem w tym ze tu dosyc dlugo czeka sie na wizyty ale zobaczymy...
Rozumiem a jaki wyszedl ci wynik dla anty tpo?

reklama
Rozumiem a jaki wyszedl ci wynik dla anty tpo?
baardzo wysoki.z 1000 (nie maja juz potem dokladnie ile to bo chyba nie ma znaczenia.po prostu jest tak wysoki).czytalam na forum o dziewczynach ktore tak maja i nalezy to kontrolowac oraz regulowac (niby da sie odpowiednimi lekami) bo bardzo utrudnia to zajscie w ciaze.nie uniemozliwia ale utrudnia ;poza tym jest ryzyko poronien.ciesze sie ze zdecydowalam sie na badania na wlasna reke bo inaczej bym tego nie wykryla.w nl wysylaja na jakies badania ludzi ktorzy staraja sie conajmniej rok a w pl tez te badania ktore zlecil mi gin wyszly super wiec gdybym nie szukala to dalej staralabym sie nie wiedzac ze cos mi tam maci.Wg gina i usg wszystko bylo super..

Witam Dziewczynki!
Dzis wstalam jak ranny ptaszek ale moj facet wyjechal na 2 tygodnie w delegacje. Wczoraj wieczorem przed snem mi powiedzial ze on czuje ze jest fasolka :tak: no ale poczekam tak do czwartku lub piatku zanim bede testowac.
Pozatym mam dzis rozmowe o prace wiec trzymajcie kciuki :happy2: Musze sie jeszcze do niej przygotowac no ale pierw sniadanko

hej trzymamy kciuki za fasolke jak i za rozmowe o prace :-D

baardzo wysoki.z 1000 (nie maja juz potem dokladnie ile to bo chyba nie ma znaczenia.po prostu jest tak wysoki).czytalam na forum o dziewczynach ktore tak maja i nalezy to kontrolowac oraz regulowac (niby da sie odpowiednimi lekami) bo bardzo utrudnia to zajscie w ciaze.nie uniemozliwia ale utrudnia ;poza tym jest ryzyko poronien.ciesze sie ze zdecydowalam sie na badania na wlasna reke bo inaczej bym tego nie wykryla.w nl wysylaja na jakies badania ludzi ktorzy staraja sie conajmniej rok a w pl tez te badania ktore zlecil mi gin wyszly super wiec gdybym nie szukala to dalej staralabym sie nie wiedzac ze cos mi tam maci.Wg gina i usg wszystko bylo super..
a USG tarczycy robilas?? bo anty TPO to przeciwciala przeciwtaczycowe, wykrywane przy chorobach tarczycy, szczegolnie niedoczynności

a USG tarczycy robilas?? bo anty TPO to przeciwciala przeciwtaczycowe, wykrywane przy chorobach tarczycy, szczegolnie niedoczynności
na razie wstepne badania na wlasna reke robilam.to byly rozne badania krwi w pl i hormony tarczycy,jak mowilam wyszly dobre.a teraz ide do lekarza by dal skierowanie do endokrynologa ktory sie tym zajmuje.no i zobaczymy.wysokie anty tpo jest przy chorobie hashimoto i tego sie podobno nie leczy a reguluje.
swoja droga to ja sie zastanawialam jak te wszystkie kobiety w ciaze zachodza.przeciez nie kazda robi wszystkie badania a nie sadze zeby wszystkie kobiety stuprocentowo zdrowe byly.ja ide dalej szukac bo chce tez uniknac w ewentualnej ciazy poronien.wiele znajomych poronilo bo nawet nie wiedzialo ze cos u nich nie tak.jedna na chlamydie,druga bo toksoplazmoza...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki:) Nie było mnie cały weekend i muszę nadrobić te wszystkie strony które zapisałyście. A jest tego chyba z 30 stron :szok:

U mnie nic nowego. @ powinna pojawić sie za 3 dni. Tempka nadal w górze. 3 noce pod rząd wstawałam w nocy do ubikacji bo mi sie tak strasznie siku chciało. W sobote zauważyłam na majtkach trochę serowatego biłego śluzu a wczoraj miałam takie żóltawo-brazowe upławy... Poza tym jak narazie żadnych objawów na ciążę ani na @...
Zobaczymy co z tego wyniknie...
Dobra idę czytać co naskrobałyscie przez ten weekend:)

No calkiem niezle to wyglada, kiedy testujesz??
Ja to kurcze nawet nie wiem kiedy @ przylezie :dry:
boli mnie wszystko okropnie, brzuch calu napiety, cycuchy i czuje ze jednak @ bedzie a nie fasolka, w sumie troche nie fajnie ze akurat bede miec @ na wakacjach ale u mnie to baly problem tylko zeby przylazla przed piatkiem zebym przemeczyla ten pierwszy dzien tutaj:baffled: najlepiej oczywiscie zeby wogole nie przylazla...

A te anty TPO nie utrudniaja zajscia a jedynie sa przyczyna poronien, tak tlumaczyla mi endokrynolog bo ja tez mam je podwyzszone. Zreszta jak powiedziala wile ludzi ma je podwyzszone, a n ie wskazuja na rzadne nieprawidlowosci wiec nie ma co sie na zapas martwic:tak:

reklama
A te anty TPO nie utrudniaja zajscia a jedynie sa przyczyna poronien, tak tlumaczyla mi endokrynolog bo ja tez mam je podwyzszone. Zreszta jak powiedziala wile ludzi ma je podwyzszone, a n ie wskazuja na rzadne nieprawidlowosci wiec nie ma co sie na zapas martwic:tak:
mnie mowili i slyszalam ze utrudniaja bo te przeciwciala nie rozpoznaja zarodka i probuja go zwalczyc.nie pozwalaja albo utrudniaja mu sie zagniezdzic.tak slyszalam w laboratorium i tak wyczytalam u pary na forum holenderskim.oni byli u lekarza i dostali na to leki.tak tez czytalam u nas .jedna z dziewczyn na watku o hormonach napisala ze tez tak miala i starala sie rok.dopiero jak dostala leki na wyregulowanie to zaszla w 2 cyklu.ja nie zamierzam tego lekcewazyc

Do góry