reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej dziewczyny
dzisiaj u mnie 3 dc poszłam zrobić badania które się robi w tym dniu z krwi. Ale zrobiłam wszystie które wyczytałam (pójde do ginka z gotowcem).dziś nie wiem czemu kupiłam test i chyba był wadliwy bo jak nachyli sie go pod kątem to jest taki cieniuteńki cień w miejscu T ale ja jestem w końcówce@ więc chyba jakiś wadliwy bądź zobaczyłam tą kreseczkę która powinna wychodzić tzn to miejsce które powinno byc wypełnione przez gruba czerwona a ta co widziałam to taki cień cienia ale tylko pod kątem.
tzn mialas juz @ i teraz ci sie konczy?A jak temperatura rano?moze nie jest wadliwy ale dla spokoju zrobilabym jeszcze jeden.Czasem wychodzi taki wlasnie cien cienia ale moze to oznaczac rowniez ze sie udalo.a masz zdjecie moze?

reklama
No a mnie jesli tym razem znow przyjdzie wredna :crazy: @ czeka kolejny cykl na monitoringu. No ale przynajmniej juz wiem że moje pecherzyki pekaja i że w drugiej fazie powstaje cialko żolte czyli generalnie jest ok.
No dobra zglodnialam pora na drugie sniadanie

Źle siędziś czuję:( W nocy pół godziny spędziłam w ubikacji bo miałam straszne rozwolnienie ( przepraszam za szczególy) Normalnie masakra:( A od rana męczy mnie katar:( Jakieś choróbsko mnie łapie:( Na szczęście od piątku mam 2 tygodnie urlopu:)

Co do testoania to zamierzam testować jutro. Chciałam dziś ale przez te nocne rewolucje jakoś rano zupełnie o tym zapomniałam... Jutro jest 13dpo wiec teoretycznie powinno wykazać. Robiłam juz 3 testy w 8,9 i 11dpo ale wszystkie wyszły negatywne... Jakoś nie wierzę w to, ze jestem w ciąży. Nic na to nie wskazuje.

A co do testów ja kupowałam na allegro ale nie wiem czy są dobre. Niby mają czułość 10 ale narazie nic nie wykazały. Nistety nie pamiętam u kogo kupowałam... Jak będepamietać to później sprawdzę. Wiem, żeza 10 testów + koszty presyłki łaciłam niecałe 30zł. To sa zwykłe pskowe testy.

Źle siędziś czuję:( W nocy pół godziny spędziłam w ubikacji bo miałam straszne rozwolnienie ( przepraszam za szczególy) Normalnie masakra:( A od rana męczy mnie katar:( Jakieś choróbsko mnie łapie:( Na szczęście od piątku mam 2 tygodnie urlopu:)

Co do testoania to zamierzam testować jutro. Chciałam dziś ale przez te nocne rewolucje jakoś rano zupełnie o tym zapomniałam... Jutro jest 13dpo wiec teoretycznie powinno wykazać. Robiłam juz 3 testy w 8,9 i 11dpo ale wszystkie wyszły negatywne... Jakoś nie wierzę w to, ze jestem w ciąży. Nic na to nie wskazuje.

A co do testów ja kupowałam na allegro ale nie wiem czy są dobre. Niby mają czułość 10 ale narazie nic nie wykazały. Nistety nie pamiętam u kogo kupowałam... Jak będepamietać to później sprawdzę. Wiem, żeza 10 testów + koszty presyłki łaciłam niecałe 30zł. To sa zwykłe pskowe testy.
Oj wisienko moja kolezanka miala takie objawy ciazy, najpierw zachorowala a potem sie okazalo ze to fasolka...zycze powodzenia w kolejnym testowaniu

wisienka wspolczucia.kiedy ostatnio bylam w pl to na okraglo slyszalm o wirusie.jedni wlasnie spedzali czas na wc ,inni (ale rzadziej) wymiotowali i ja rowniez.Do tego temperatura byla podwyzszona.Wlasciwie nic nie trzeba na to brac bo u wszystkich trwalo to dzien czy 1,5.w aptece powiedzieli tylko by pozniej jesc jogurt z kulturami bakterii bo na lekarstwa za pozno skoro wirus juz jest.no ale jak mowilam u nikogo nie trwalo to dluzej niz dzien,dwa.

Dziewczyny tak sobie mysle ze jestesmy i bedziemy najlepszymi mamami pod sloncem bo troszczymy sie o te malenstwa jeszcze nawet kiedy ich nie ma, pragnieniemy ich najbardziej na swiecie robimy setki badan szukamy dopytujemy sie i jakie to niesprawiedliwe jest wszystko:-( a w swiecie tyle kobiet nie ma o niczym zielonego pojecia i dostaja takie skarby ot tak:-:)-:)-(

wisienka wspolczucia.kiedy ostatnio bylam w pl to na okraglo slyszalm o wirusie.jedni wlasnie spedzali czas na wc ,inni (ale rzadziej) wymiotowali i ja rowniez.Do tego temperatura byla podwyzszona.Wlasciwie nic nie trzeba na to brac bo u wszystkich trwalo to dzien czy 1,5.w aptece powiedzieli tylko by pozniej jesc jogurt z kulturami bakterii bo na lekarstwa za pozno skoro wirus juz jest.no ale jak mowilam u nikogo nie trwalo to dluzej niz dzien,dwa.
eijf ma racje lyszalam ze w PL panuje grypa zoladkowa i ze latwo sie nia zarazic, oby wszytsko przeszlo szybko

reklama
Do góry