reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

tempka teraz nadal 37.19...
w wieczór, kiedy dostałam @ spadła mi do 36,72...boże, żeby to się te moje plamienia nie zaczynały, bo ja chyba już do producentów testów bede pisała..przeciez sobie nie wymyśliłam tej kreski......
nie wymyslilas jej sobie bo na wlasne oczy widzialysmy!I w ubieglym mc tez mialas jeden pozytywny.Ja sie narobilam tysiace tych testow (no moze troche przesadzam)ale mnie nie wychodzily.(poza jednym eksperymentalnym i takim naprawde cieniu cienia).Nie wiem co ci powiedziec.Z jednej strony wierze ze bedzie dobrze a lekkie krwawienia sie zdarzaja i nie tylko przy zagniezdzeniu.Przeciez niektore maja je przez 3 mc...Z drugiej troszeczke przypominaja mi sie moje odczucia z ostatnich 3 mc.W tym mialam naprawde duzo bialego sluzu.po raz pierwszy.czasem tak duzo.wodnisty i bialy.No i te odrobinki krwi...Moja temperatura w dniu @,tzn kiedy zaczely sie plamienia wynosila 37 (wiecejniz zazwyczaj w II fazie).dopiero kiedy na dobre sie rozkrecilo to spadla.(po raz pierwszy bo jak dotad to najpierw spadala).no koszmarna sytuacja i nic juz nie poradzisz.dlatego jestem zwolenniczka bety i szkoda ze nie moge jej co mc robic bo ja w tym cyklu po raz pierwszy nie gdybalam do konca i nie musialam sie ludzic a potem plakac.Gdzies tam jakas czesc liczyla oczywiscie na cud ale ogolnie to bylam psychicznie przygotowana na to co nadeszlo.
trzymaj sie jeszcze.Nie jest powiedziane ze troche krwi o czyms przesadza.choc ja z wlasnego doswiadczenia wole jej juz nie widziec.Wole miec takie zagniezdzanie by tego nie widziec!tylko ze u mnie kurcze cos nie rozpoznaje zarodka i skutecznie go zwalcza:(((
p.s.a co do temp.to zmierz ale po 23...
a jaki test robilas/wiesz o jakiej czulosci?bo jak 25 to niemozliwe by tyle tego hormonu bylo w organizmie kobiety bez ciazy! 10 tak (to max co moze miec kobieta nie bedaca w ciazy) ale nie wiecej!

Ostatnia edycja:
reklama
Zielona ale ja sobie na Twoj wykres popatrzylam i chyba jeszcze za wczesnie na @:confused:, owulacje mialas w 17 dniu teraz jest 10dpo, to moze byc zagniezdzenie:sorry2:

co do dlugosci cyklu sie nie wypowiadam bo ja w tym mc zamiast 27-28 mialam 24...jednak rzeczywiscie zielona,to dopiero twoj 10 dpo wiec chyba za wczesnie na @?to co innego.

siemka :)
Przeczytalam tylko czesc bo juz ledwo zyje. Posprzatalam w domku a pozniej pojechalam na dzialke w pobliskiej miejscowosci, duzo swiezego powietrza spokoj i slonko :-) nabralam enegii na staranka tylko niech ta @ juz znika.

Zielona, mmm -trzymam kciuki ;-)
mmm jeszcze jest szansa, prosze sie nie stresowac, napewno sie uda

A co do objawow ciazy to na przyklad siostra inaczej miala za 1 razem i teraz przy drugiej tez zupelnie inaczej. Wtedy bardzo dobrze sie czula i malo objawow miala. Obecnie to pierwsze 3 miesiace byly trudne. Jazda samochodem niemozliwa wrecz ;-), a dzidzia strasznie ruchliwa.

zmykam do spania, zycze owocnej nocki :-)

siemka :)
Przeczytalam tylko czesc bo juz ledwo zyje. Posprzatalam w domku a pozniej pojechalam na dzialke w pobliskiej miejscowosci, duzo swiezego powietrza spokoj i slonko :-) nabralam enegii na staranka tylko niech ta @ juz znika.

Zielona, mmm -trzymam kciuki ;-)
mmm jeszcze jest szansa, prosze sie nie stresowac, napewno sie uda

A co do objawow ciazy to na przyklad siostra inaczej miala za 1 razem i teraz przy drugiej tez zupelnie inaczej. Wtedy bardzo dobrze sie czula i malo objawow miala. Obecnie to pierwsze 3 miesiace byly trudne. Jazda samochodem niemozliwa wrecz ;-), a dzidzia strasznie ruchliwa.

zmykam do spania, zycze owocnej nocki :-)
ja dosyc czesto slysze ze kobiety inaczej znoasza druga ciaze ale nie wiem czy to prawda.tzn one tak twierdza.ja jeszcze niestety nie mialam okazji nawet jednej czuc...:(

co do dlugosci cyklu sie nie wypowiadam bo ja w tym mc zamiast 27-28 mialam 24...jednak rzeczywiscie zielona,to dopiero twoj 10 dpo wiec chyba za wczesnie na @?to co innego.

Tak ale owu mialas tez wczesniej;-) a Zielona miala w 17 dc:dry: nie mowie ze to fasola ale no troche za krotka ta faza 10 dni tylko:confused:

Juz tak mam zawsze wszedzie doszukuje sie jakis pozytywnych znakow:tak:

reklama
witam:) u mnie paskudny dzień, cała noc lało i nie zapowiada sie poprawa

zielona, ja w środę miałam identyczną sytuacje, ale do tej pory @ brak, tempka utrzymuje sie wysoko, więc nie trac nadzieji !

Ostatnia edycja:
Do góry