reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
jak myślisz czy jak dzisiaj zacznę brać wiesiołka to jeszcze przed owu mi coś pomoże??

Witam z ranka:tak:

Mi sie wydaje zeby ten miesiac juz zostawic bo na ewentualne efekty trzeba i tak czekac 2/3 miesiace:sorry2:

U mnie nici z wczorajszych staran padlam i tyle:-( jak tak dalej pojdzie to przegapie wkoncu ten okres owulacyjny:-(

Zielona oby ta tempka skoczyla tak jak piszesz dopoki nie ma @ to wszystko mozliwe, trzymam kciuki dalej;-)

jak myślisz czy jak dzisiaj zacznę brać wiesiołka to jeszcze przed owu mi coś pomoże??
tutaj nawet pol roku staran ci nie pomoze.dla nich rok to norma.No ale nawet jak sie uda a hormony czy cos innego nie sa w porzadku to przeciez jest to zagrozenie dla dziecka ,dla jego zdrowia,dla ciazy!po co to przezywac?
nie mam pojecia z tym wiesiolkiem.ja biore od poczatku cyklu i cos pomogl ale moze i bez niego dasz rade?ja biore bo mam malo sluzu,poza tym przeczytalam ze lagodzi pms i teraz jescze pstatnio ze dobry na tarczyce.
pobede jeszcze tu z wami a potem ide wykorzystac pogode i zeglowac.

Witam z ranka:tak:

Mi sie wydaje zeby ten miesiac juz zostawic bo na ewentualne efekty trzeba i tak czekac 2/3 miesiace:sorry2:

U mnie nici z wczorajszych staran padlam i tyle:-( jak tak dalej pojdzie to przegapie wkoncu ten okres owulacyjny:-(

Zielona oby ta tempka skoczyla tak jak piszesz dopoki nie ma @ to wszystko mozliwe, trzymam kciuki dalej;-)
czasem po prostu tak jest.ja w ubieglym cyklu po prostu zla bylam w jakis dzien i tez sie nie dalo.no ale okres plodny trwa kilka dni na szczescie a nie jeden.

tutaj nawet pol roku staran ci nie pomoze.dla nich rok to norma.No ale nawet jak sie uda a hormony czy cos innego nie sa w porzadku to przeciez jest to zagrozenie dla dziecka ,dla jego zdrowia,dla ciazy!po co to przezywac?
nie mam pojecia z tym wiesiolkiem.ja biore od poczatku cyklu i cos pomogl ale moze i bez niego dasz rade?ja biore bo mam malo sluzu,poza tym przeczytalam ze lagodzi pms i teraz jescze pstatnio ze dobry na tarczyce.
zazdroszczę ci z tym żeglowaniem...
u mnie paskudna pogoda, leje a M siedzi w pracy :crazy:

Moze i ja zakupie tego wisiolka jak sie nie uda:baffled: od nastepnego cyklu:sorry2: Ja tez dzis obiecalam ze nie bede siedziec przy kompie:sorry2:, zaraz spadam cos z chlopakami musimy wymyslec;-)

czasem po prostu tak jest.ja w ubieglym cyklu po prostu zla bylam w jakis dzien i tez sie nie dalo.no ale okres plodny trwa kilka dni na szczescie a nie jeden.
a oglądałaś tem odcinek przyjaciół jak Monika się pokłóciła z Chandlerem a akurat miała dni płodne?

a oglądałaś tem odcinek przyjaciół jak Monika się pokłóciła z Chandlerem a akurat miała dni płodne?
ja wszystko z "przyjaciol" ogladalam bo mam cale pudlo dvd z tym serialem:)uwielbiam ich i nigdy mi sie nie nudzi.Oby tylko nie bylo tak jak u nich z tymi dziecmi...
co do zeglowania to my kupilismy lodz a jak dotad bylam tylko raz...bo albo w pracy,albo na wakacjach,albo pogoda do d...wiec dzis skoro pogoda dopisuje(sucho i slonecznie ale wiatru tez trzeba do zeglowania i mam nadz ze nie zawiedzie) to ide!Bo inaczej to tez tylko przed komputerem przesiaduje(stoi w pokoju wiecznie wlaczony).mam nadzieje troche sie opalic bo za mc zas czyjes wesele.a ogolnie to nie mam cierpliwosci siedziec na dworze w sloncu.tam czy chcesz czy nie chcesz

ja wszystko z "przyjaciol" ogladalam bo mam cale pudlo dvd z tym serialem:)uwielbiam ich i nigdy mi sie nie nudzi.Oby tylko nie bylo tak jak u nich z tymi dziecmi...
co do zeglowania to my kupilismy lodz a jak dotad bylam tylko raz...bo albo w pracy,albo na wakacjach,albo pogoda do d...wiec dzis skoro pogoda dopisuje(sucho i slonecznie ale wiatru tez trzeba do zeglowania i mam nadz ze nie zawiedzie) to ide!Bo inaczej to tez tylko przed komputerem przesiaduje(stoi w pokoju wiecznie wlaczony).mam nadzieje troche sie opalic bo za mc zas czyjes wesele.a ogolnie to nie mam cierpliwosci siedziec na dworze w sloncu.tam czy chcesz czy nie chcesz
idź idź takie siedzenie przy komputerze nie jest zdrowe dla jajeczek

reklama
hej, melduję się posłusznie ;-):-D

Zielona na razie spokojnie, niec straconego! Mamy ten sam moment cyklu. u mnie dzisiaj też trochę spadła tempka (znowu...) ale jednak trzymają się i u Ciebie i u mnie wysoko nad linią. Trochę się podłamałam na początku (a szczerze mówiąc już wieczorem, bo też mi wyszło 36,64 o 23.30 więc wiedziałam co się swięci) ale poogladalam sobie wykresy ciążowe na FF i tam wieku kobietom spada tempka w okolicach 11 dpo... Czasem nawet poniżej linii. Także nie ma innego wyjścia jak zekać cierpliwie i z nadzieją :tak:

Z drugiej strony wczoraj miałam takie przeczucie, że chyba jednak nie udało się mi w tym cyklu :-( no ale kobieca intuicja jest zawodna, będzie co ma być :tak:

mmm to dobrze, że w końcu spada, może się wszystko wyrówna. Dziwne tylko, że tak późno, ale lepiej późno niż wcale :tak:

właśnie ciekawe co z wisienka i jak tam się mazia czuje?? wisienka ma też dzisiaj 11 dpo, jak ja i Zielona i pati chyba jeszcze.

Do góry