eijf
Fanka BB :)
hej,witaj!Cze Dziewczynki,
Przyjmiecie mnie do Waszego grona?
Ja jestem aniolkowa mamusia. Staramy sie z M juz od 3 lat jednak z marnymi skutkami ...:-( Do tej pory siedzialam na ,,ciaza po poronieniu,, ale u Was jest tak milo :-) (przyznaje sie podczytywalam Was troszke) Po ostatniej porazce mialam przerwe od BB.
Teraz jestem w 17 dniu cyklu i dopiero dzis rano wyszedl mi test owu pozytywny, mam sluzik i bol jajnika. Musze zadzialac cos z moim MDziewczynki jak to jest z tymi testami owu na niektorych jest napisane, ze owu moze wystapic po 12h od zrobienia testu, a na innych, ze do 48h....
![]()
Na wiekszosci testow ktore ja mialam jest napisane ze owulacja wystapi w przeciagu 24-48godz.jakby nie bylo dzialaj od dnia w ktorym wyjdzie pozytywny(przed nim oczywiscie tez nie zaszkodzi).test pokazuje wzrost hormonu a nie jego szczyt.Jesli mierzysz temperature ( rano po przebudzeniu) to bedziesz wiedziala czy owulacja juz byla czy nie.Temperatura po owulacji znacznie wzrasta i utrzymuje sie az do okresu (wtedy na dzien przed spada).jesli jestes w ciazy to oczywiscie sie utrzyma.powodzenia