reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Cze Dziewczynki,

Przyjmiecie mnie do Waszego grona?

Ja jestem aniolkowa mamusia. Staramy sie z M juz od 3 lat jednak z marnymi skutkami ...:-( Do tej pory siedzialam na ,,ciaza po poronieniu,, ale u Was jest tak milo :-) (przyznaje sie podczytywalam Was troszke :)) Po ostatniej porazce mialam przerwe od BB.

Teraz jestem w 17 dniu cyklu i dopiero dzis rano wyszedl mi test owu pozytywny, mam sluzik i bol jajnika. Musze zadzialac cos z moim M :-p Dziewczynki jak to jest z tymi testami owu na niektorych jest napisane, ze owu moze wystapic po 12h od zrobienia testu, a na innych, ze do 48h....:baffled:
hej,witaj!
Na wiekszosci testow ktore ja mialam jest napisane ze owulacja wystapi w przeciagu 24-48godz.jakby nie bylo dzialaj od dnia w ktorym wyjdzie pozytywny(przed nim oczywiscie tez nie zaszkodzi).test pokazuje wzrost hormonu a nie jego szczyt.Jesli mierzysz temperature ( rano po przebudzeniu) to bedziesz wiedziala czy owulacja juz byla czy nie.Temperatura po owulacji znacznie wzrasta i utrzymuje sie az do okresu (wtedy na dzien przed spada).jesli jestes w ciazy to oczywiscie sie utrzyma.powodzenia

reklama
eijf, ja też czekam na skok :tak:
Dzisiaj trzeci dzień ładnego, płodnego śluzu. Jeszcze cały czas mam niskie temperatury. I od paru dni też pobolewa mnie podbrzusze, ale dzisiaj to już w ogóle dało czadu, bo mocno kłuje (właściwie nie tylko kłuje, po prostu boli) lewy jajnik - tzn. mam nadzieję, że to jest jajnik i że to oznaka owulacji (zbliżającej się). Okres powinnam dostać najpóźniej 30 lipca. Dzisiaj 17 dc a skok miałam dotychczas różnie, ale nawet i 20-22 dc... Tylko, ze ja mam często dosyć krótkie fazy lutealne (wiem, to chyba niezbyt dobrze:-(), więc max. moje cykle trwają 32 dni. Zielona pisała coś o owulacji kilka dni przed skokiem - u mnie zazwyczaj jest podobnie, objawy owulacji (śluz...) są kilka dni, potem śluz staje się gorszej jakości i dopiero skok.
eijf a napisz moze o co chodzi z tym dojrzewaniem plemników??
Witam nowe Kobietki - macie rację, tutaj jesteśmy dość optymistycznie nastawione, niech ta atmosfera nam wszystkim sprzyja! (a właściwie naszym potencjalnym Fasolinkom:-D)

witam wszystkie forumowiczki .
Jestem tu nowa i jest to nasz 4 cykl starań. dziś wyszły na teście owul. dwie krechy mocne więc wieczorem przytulanka z Moim misiem. W ostatnim cyklu było okropnie bowiem miałam wszystkie objawy, że @ nieprzyjdzie ,kiedy sie spóźniała 1 dzień byłam wniebowzieta , a tu ..... no cóż znów się @ pojawiła (było rozczarowanie ,rozgoryczenie i płacz ).tak bywa.
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
witam wszystkie forumowiczki .
Jestem tu nowa i jest to nasz 4 cykl starań. dziś wyszły na teście owul. dwie krechy mocne więc wieczorem przytulanka z Moim misiem. W ostatnim cyklu było okropnie bowiem miałam wszystkie objawy, że @ nieprzyjdzie ,kiedy sie spóźniała 1 dzień byłam wniebowzieta , a tu ..... no cóż znów się @ pojawiła (było rozczarowanie ,rozgoryczenie i płacz ).tak bywa.
pozdrawiam
u mnie niemal dokladnie to samo.to tez moja 4 proba...tez wyszedl mi pozytywny test owulacyjny (wczoraj) i tez bylam przekonana ze sie udalo a ryczalam juz kiedy na dzien przed okresem(czy dwa dni przed) spadla temperatura...

eijf, ja też czekam na skok :tak:
Dzisiaj trzeci dzień ładnego, płodnego śluzu. Jeszcze cały czas mam niskie temperatury. I od paru dni też pobolewa mnie podbrzusze, ale dzisiaj to już w ogóle dało czadu, bo mocno kłuje (właściwie nie tylko kłuje, po prostu boli) lewy jajnik - tzn. mam nadzieję, że to jest jajnik i że to oznaka owulacji (zbliżającej się). Okres powinnam dostać najpóźniej 30 lipca. Dzisiaj 17 dc a skok miałam dotychczas różnie, ale nawet i 20-22 dc... Tylko, ze ja mam często dosyć krótkie fazy lutealne (wiem, to chyba niezbyt dobrze:-(), więc max. moje cykle trwają 32 dni. Zielona pisała coś o owulacji kilka dni przed skokiem - u mnie zazwyczaj jest podobnie, objawy owulacji (śluz...) są kilka dni, potem śluz staje się gorszej jakości i dopiero skok.
eijf a napisz moze o co chodzi z tym dojrzewaniem plemników??
Witam nowe Kobietki - macie rację, tutaj jesteśmy dość optymistycznie nastawione, niech ta atmosfera nam wszystkim sprzyja! (a właściwie naszym potencjalnym Fasolinkom:-D)
no gdzies juz kilkakrotnie slyszlam ze lepiej by plemniki juz tam byly,ale o co chodzi tego dokladnie nie pamietam.Zreszta to nie takie wazne.wazne jest by robic to w okresie plodnym!Ja mam dzis 14dc.ostatnio mialam skok chyba w 17 i temperatura utrzymywala sie pieknie od 36,8 do 37 do samego konca (prawie...).te ostatnie dni sa najgorsze!
p.s. jesli znajde cos o tym o co pytalas to wkleje,ale po prostu dzialaj i co ma byc to bedzie.rozne sa opinie dotyczace np.czestotliwosci stosunkow.jedni radza nie czesciej niz co dwa dni a tymczasem coraz czesciej czytam o tym ze najnowsze badania zalecjaa wlasnie czesciej...Gdyby tak kazdy wiedzial co i jak to zadna nie mialaby problemow z zajsciem w ciaze

dziewczyny jak wkleić suwaczek , bo go zrobiłam ,ale gdzie go kopiować ?
-wejdz w ustawienia profilu
-wybierz edytuj sygnaturę.
- Kopiuj adres suwaczka bbcode a potem go wklej
-zapisz subnaturę.
powodzenia.jeszcze nieawno ja o to pytalam a potem poszlo sprawnie

Witaj Muffy!
Wy tu dziewczynki wypisujecie o tych testach owu. mierzeniu temp. i wogóle a ja to pojęcia nie mam .Pierwsza ciąża była po prostu wielkim fartem bo poszłam na wizytę kontrolną do gin. a on mi USG zrobił i powiedział że jak chcę zajśc w ciążę to najlepszy moment.No i poszłam do domu tydzień sexu i było 2 kreski.
Teraz to ja pewnie nie zajdę w tym cyklu bo jakoś @ miałam 1.07 a dopiero jedno przytulanko było bo tak się złożyło. Dzisiaj drugie będzie.Cykle mam ponad 30 dni więc szansa jest i kupiłam test w aptece ale że kosztował aż 16 zł. :szok: to użyję go tylko w ostateczności:-)
Muszę przyznac że naprawdę tutaj u was miło bo 2 lata byłam na innym forum i ostatecznie je porzuciłam i zaczynam żałowac że dopiero.

reklama
Aguś 1972 Ciebie też oczywiście miło witam.Co do objawów ciąży to ja raz jak myślałam że wpadłam to miałam wszystkie więc teraz nie mam zamiaru zwracac na nic uwagi.
Trochę jeszcze się gubię w pisaniu bo bardzo dużymi literkami piszemy i wogóle jest tak kolorowo że oczopląsu dostaje:sorry2:

Do góry