reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Lopciu jeszcze raz serdecznie tu gratuluję i tez z uesknieniem czekam na fotki ;)
Żabciu a powiedz mi czemu Vojta, a nie np. Bobath? co do terminu to rewelacja!!!! fajnie ze tak szybko będziecie mieli badania i wciąż trzymam &&&&&&& za wyniki.
Erba -->pw
Żabciu chodziło mi o grupę, bo ja jej znaleźć nie mogę :zawstydzona/y:

reklama
Lopciu jeszcze raz serdecznie tu gratuluję i tez z uesknieniem czekam na fotki ;)
Żabciu a powiedz mi czemu Vojta, a nie np. Bobath? co do terminu to rewelacja!!!! fajnie ze tak szybko będziecie mieli badania i wciąż trzymam &&&&&&& za wyniki.
Erba -->pw
Żabciu chodziło mi o grupę, bo ja jej znaleźć nie mogę :zawstydzona/y:
niewiem dlaczego tak zalecila pani dr moze dlatego ze akurat maja takiego rehabilitanta co prawda i tak jest on jedyny w okolicy bo najblizej oprocz niego to w bydgoszczy a o tej drugiej metodzie nawet nieslyszlalam i niewiem czy gdzies w okolicy znalazlabym rehabilitanta wykwalifikowanego w tej metodzie, chociaz w sumie mozemy zaczac Vojta a najwyzej jak niebedzie efetktow to bedziemy probowac dalej innych rzeczy

hejka witaj kope lat :-) mam nadzieje ze czesciej bedziesz zagladac co tam u was?
a może faktycznie zacznę :) dzięki !
dzięęęęęki
Wielkie gratulację!!! A jak się miewa synuś?
Mój Ten starszak? A dobrze :) Bardzo nawet heh więcej później :)
kerna gratulacje kochana:):)
Lopop to ja Tobie kochana gratuluję!!!!!!!!!! Będę czekać niecierpliwie na jakieś zdjęcie rónież! Jak się czujesz ? Jak malutka? Jak się miał poród? Opowiadaj! :) A u nas wszystko w sumie dobrze :) Odpadłam z wątku aby nie robić przykrości staraczkom ale widzę, że jużsame dzieciate (albo większość) zostały :) Laurka też ma sięodbrze, właśnie wróciliśmy z kolejnych konsultacji w Warszawie, na szczęście jest poprawa w kwestii ręki, ruchomość lepsza, ale niestety zaczyna się krzywić cała psotawa i teraz będziemy na to zwracać uwagę. Na jesień kolejna wyprawa. Nasze wycieczki drogo wychodzą, złapałam 3 mandaty już!!!! Planuję jakby to zrobić, żeby nie zapłącić heh no szok, szczególnie, że piratem drogowym nie jestem a tysiąc zł będę musiała oddać. Dzisiaj byłam na kolejnej wizycie i jestem w 15,2 tc. Terminy mam dwa dosć odległe, koniec stycznia lub połowa lutego. Póki co lekarz nie dojrzał nic wystajacego wiec obstawia dziewczynkę :) Ta ciąża jest zaskoczeniem wielkim bo ze wzgledu na problem Laurki histerycznie boję się porodu!!!! Póki co na szczęście szyjka trzyma w wcześniejsza ciąża byłą na podtrzymaniu i szwie już od 13tc. Także oby teraz wszystko potoczyło się super :) Żabka a ja nic nie wiem o Waszym problemie. Będziecie się taśmować? Stosować tzw kinesiology taping? A próbujecie NDT też w domku?

kerna poród wywoływany bo Mała nie chciała sama wyjść
no inaczej mi się ją rodziło niż synka ale to pewnie wina oxy
:baffled: najgorsze uczucie to wyciskanie wód płódowych reszta to pikuś
Mała fajna tylko słabo mi przybiera mam za chudy pokarm niestety musze ją dokarmiać

Będzie u Ciebie dobrze zobaczysz a jak nie to porozmawiaj z lekarzem o cc?? możesz

a może faktycznie zacznę :) dzięki ! dzięęęęęki Mój Ten starszak? A dobrze :) Bardzo nawet heh więcej później :) Lopop to ja Tobie kochana gratuluję!!!!!!!!!! Będę czekać niecierpliwie na jakieś zdjęcie rónież! Jak się czujesz ? Jak malutka? Jak się miał poród? Opowiadaj! :) A u nas wszystko w sumie dobrze :) Odpadłam z wątku aby nie robić przykrości staraczkom ale widzę, że jużsame dzieciate (albo większość) zostały :) Laurka też ma sięodbrze, właśnie wróciliśmy z kolejnych konsultacji w Warszawie, na szczęście jest poprawa w kwestii ręki, ruchomość lepsza, ale niestety zaczyna się krzywić cała psotawa i teraz będziemy na to zwracać uwagę. Na jesień kolejna wyprawa. Nasze wycieczki drogo wychodzą, złapałam 3 mandaty już!!!! Planuję jakby to zrobić, żeby nie zapłącić heh no szok, szczególnie, że piratem drogowym nie jestem a tysiąc zł będę musiała oddać. Dzisiaj byłam na kolejnej wizycie i jestem w 15,2 tc. Terminy mam dwa dosć odległe, koniec stycznia lub połowa lutego. Póki co lekarz nie dojrzał nic wystajacego wiec obstawia dziewczynkę :) Ta ciąża jest zaskoczeniem wielkim bo ze wzgledu na problem Laurki histerycznie boję się porodu!!!! Póki co na szczęście szyjka trzyma w wcześniejsza ciąża byłą na podtrzymaniu i szwie już od 13tc. Także oby teraz wszystko potoczyło się super :) Żabka a ja nic nie wiem o Waszym problemie. Będziecie się taśmować? Stosować tzw kinesiology taping? A próbujecie NDT też w domku?
hejka musze przyznac ze kompletnie niewiem co to za metody o ktorych piszesz :-D jak znajdziesz chwile to poczytaj kilka stron wstecz bo co kawalek sporo sie rozpisywalam ale ogolnie dlugo niebylo wiadomo co jest nie tak z nozkami antosia oprocz szpotawosci podudzi a teraz dostalismy diagnoze od neurolozki zmniejszone napiecie miesniowe i przeprosty i badania w kiedunku chorob nerwowo miesniowych i dyskretnego niedowladu prawej nozki no i pani dr zapisala nam vojte to narazie poczatrk wiec zobaczymy narazie co tydzien bede jezdzic na wojte oprocz jego dotychczasowych rehabilitacji i poczekamy do wizyty u neurolog 17 wrzesnia bo juz u niej na komputerze sa wyniki krwi i przeswietlenie bioderek malego a 22 sierpnia mamy jeszcze EMG w Bydgoszczy wiec jak juz pojade do nerlog to bede miala wszystkie wyniki badan ktore zlecila a od srody antos bedzie mial takze nozki owijane bandazami i to ma byc jakas wielowymiarowa terapia manualna stóp opracowana przez Barbarę Zukunft-Huber tez jakas nowa metoda niby bo pani dr ma niby z tego kurs i niby pomaga dzieciom w wyprostowaniu stopek ale musi miec nogi zawiniete caly czas nawet w nocy tylko na czas cwiczen beda zdejmowane...

Żabko ok, przysiądę do lektury w wolnej chwili. Vojta i NDT Bobath to dwie różne metody rehabilitacji. Zależy na jakiego lekarza trafisz taką Ci nakaże metodę. Wiem po moich, że Vojty nie cierpieli, było dużo wrzasku a ja jakoś średnio mogłam nauczyć się tych ćwiczeń. Bobath jest dla mnie przystępniejszy i możan wykorzystać w ciagu dnia. Ale ja nie miałam u swoich takich problemów więc mądrzyć się nie mam zamiaru. :) Powodzenia w takim razie. EMG jużtym nowym sposobem? Ja miałam robić LAurze ale dałam sobie spokój, gdyby miała mieć operację za granicą to i tak zrobiliby u siebie. Masz niezłe urwanie głowy..nie zazdroszczę.. Lopop ja Cieproszę! Nie ma chudego pokarmu!!! Jesteś anemiczką? Chora na coś? Sądzę, że nie. To, że dziecko nie tyje moze mieć też inne skutki. Może zbyt szybko przestaje ssać, może zaczynasz karmienie od kolejnej piersi a powinnaś od tej na której skończyłaś. ??? Teraz każde dodatkowe karmienie butlą obniża ilość mleka w piersiach i wkrótce przejdziecie na mm. Uwierz w siebie :)))

Żabko ok, przysiądę do lektury w wolnej chwili. Vojta i NDT Bobath to dwie różne metody rehabilitacji. Zależy na jakiego lekarza trafisz taką Ci nakaże metodę. Wiem po moich, że Vojty nie cierpieli, było dużo wrzasku a ja jakoś średnio mogłam nauczyć się tych ćwiczeń. Bobath jest dla mnie przystępniejszy i możan wykorzystać w ciagu dnia. Ale ja nie miałam u swoich takich problemów więc mądrzyć się nie mam zamiaru. :) Powodzenia w takim razie. EMG jużtym nowym sposobem? Ja miałam robić LAurze ale dałam sobie spokój, gdyby miała mieć operację za granicą to i tak zrobiliby u siebie. Masz niezłe urwanie głowy..nie zazdroszczę.. Lopop ja Cieproszę! Nie ma chudego pokarmu!!! Jesteś anemiczką? Chora na coś? Sądzę, że nie. To, że dziecko nie tyje moze mieć też inne skutki. Może zbyt szybko przestaje ssać, może zaczynasz karmienie od kolejnej piersi a powinnaś od tej na której skończyłaś. ??? Teraz każde dodatkowe karmienie butlą obniża ilość mleka w piersiach i wkrótce przejdziecie na mm. Uwierz w siebie :)))
nam zalecili vojte ze wzgledu na zdiagnozowane zmniejszone napiecie miesniowe zobaczymy jak niebedzier efektow to poprosze pania dr o skierowanie na ta druga metode niechce brac wszystkiego na raz bo doba i tak jest dla mnie zbyt krotka :sorry2::-p a badanie EMG niewiem czy jest jakas nowa metoda?my bedziemy to mieli robione w Bydgoszczy z tego co czytalam w necie to wbijaja igly w miesnie i sprawdzaja miesnie w spoczynku a potem daja jakis przeplyw pradu i sprawdzaja napiecie miesni tyle przynajmniej zrozumialam a jak to bedzie to sie okaze 22 jak juz tam trafimy mam nadzieje ze niebedzie tak zle i ze niebedzie badanie trwalo zbyt dlugo bo niby trwa od pol do godziny :baffled:

a co do Vojty wczoraj mielismy pierwsza wizyte i cwiczenia i na poczatku dziwnie mi sie patrzylo ze to nie takie typowe cwiczenia( ale uprzedzal mnie rehabilitant ze to zupelnie co innego niz zwykla rehabilitacja) ukladal malego w jakis odpowiedni sposob i naciskal palcami pewne miejsca i z poczatku myslalam ze to pewnie pic na wode ze maly pewnie nic nieczuje bo z tego co czytalam to dzieci placza i krzycza a maly nic ( w sumie nawet na pobieraniu krwi nawet niepisnie ) ale w pewnym momencie zrobil taka zaplakana mine i chcial juz plakac i wtedy rehabilitant kazal mu sie do mnie przytulic na chwile dopiero wtedy stwierdzilam ze jednak cos sie dzieje przez to naciskanie :szok: ale pozniej juz maly nic nieplakal bo rehabilitant co chwile robil przerwy i kazal mu sie do mnie przytulic... zobaczymy jak bedzie w ten czwartek i jak antos w srode zareaguje na bandaze czy je polubi bo narazie jest bardzo chetny bo wie ze bedzie mial zawijane nozki zeby byly zdrowe ale czy bedzie mu w nich wygodnie to sie dopiero okaze :confused:

Żabka bo z tego co ja wiem to wbijania igieł się nie praktykuje w każdej placówce. Można mieć przyklejone elektrody.
Ta metoda jest mniej bolesna. Ale nie wiem na ile to prawda.

reklama
Do góry