reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

dzidzia śliczna :tak: najważniejsze to dobry lekarz i będzie OK :tak:

twoje maleństwo już prawie 4 m-ce kończy :sorry2: jak ten czas leci :-D

Kinga -gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem co to te h...(coś tam), ale ważne, że się udało!!!!!!!!!!

Po dłuuuugiej przerwie witam! :-)
Przyznam, że Erba z Lopciem mnie tu przygnały :zawstydzona/y:
Co u mnie było słychać :confused: długo by pisać :tak:
Praca, dom, Gabi, działka i nuda :sorry2:
Jak jestem w pracy to wracam padnięta i albo śpię, albo mykamy na spacer lub działkę ;-)
A ja jestem w domu i jest upał to uciekam na dwór z Gabi -na działkę na basen lub nad wodę :tak:
więc czy tak czy tak mało siedzimy w domu :-D korzystamy z pogody ;-)

a i przyznam się, że czasem po zabawie już się nudzę i nie wiem co tu wymyślić żeby Gabi się na dłużej zajęła sobą :-p podrzućcie pomysły na zabawę dla dziecka w domu :tak: jak jesteśmy pół dnia same i ona już nie śpi po 15:00 to brak mi weny :sorry2:
wejście na net to już tylko w pracy mogę (jak szefa nie ma), bo w domu to odrazu Gabi przy mnie i muszę wracać do niej do zabawy :tak:

:-) GABI :-) :
jeszcze sama nie chodzi (bez trzymanki), choć już parę kroków sama zrobi :tak: na dworze póki co za rączkę ;-)
uwielbia wodę i jest histeria jak z niej się ją wyciąga :-D
do domu ostatnio też nie lubi chodzić, bo jak widzi klatkę to "w długą"...;-)
sypia raz od ok.13:00 do 14:30 :-D i do 22:00 kombinuję czym tu dziecko zająć :-p

Pisałam, że wykryli u mnie nerwicę, ki czort się przyplątał? nie wiem... :dry: póki co jestem na odstawianiu leków i staram się nie denerwować i jakoś relaksować :sorry2:
za bardzo nie mam kiedy wpadać, ale postaram się od czasu do czasu napisać :tak:

Życzę zdrówka dla wszystkich mamusiek i dzieciaczków ;-)

Wrzućcie foto, bo z chęcią zobaczę jak dzieciaczki się pozmieniały!!!

A tu aktualne Gabi :-D
Sliczna dziewczynka

reklama
Sliczna dziewczynka

Hi :)

Ja wpadam tylko zostawić buziaki i Was pozdrowić.

Choć chyba wszyscy na wakacjach bo taka tutaj cisza!

U nas wszystko ok. Może wieczorkiem wpadnę na dłużej jak Szymek pójdzie spać to poczytam i coś skrobnę.

:*

imagejpeg

Tulam :-(
my 16 sierpnia do grecji lecimy na tydzien
:-) pogoda u mnie w kratke raz wieje raz slonko.
6 moich kolezanek w ciazy wszystkie termin grudzien styczen
niekorci cie na 3 jak tyle brzuchatek wokolo ;-)
dzidzia śliczna :tak: najważniejsze to dobry lekarz i będzie OK :tak:

twoje maleństwo już prawie 4 m-ce kończy :sorry2: jak ten czas leci :-D

Kinga -gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem co to te h...(coś tam), ale ważne, że się udało!!!!!!!!!!

Po dłuuuugiej przerwie witam! :-)
Przyznam, że Erba z Lopciem mnie tu przygnały :zawstydzona/y:
Co u mnie było słychać :confused: długo by pisać :tak:
Praca, dom, Gabi, działka i nuda :sorry2:
Jak jestem w pracy to wracam padnięta i albo śpię, albo mykamy na spacer lub działkę ;-)
A ja jestem w domu i jest upał to uciekam na dwór z Gabi -na działkę na basen lub nad wodę :tak:
więc czy tak czy tak mało siedzimy w domu :-D korzystamy z pogody ;-)

a i przyznam się, że czasem po zabawie już się nudzę i nie wiem co tu wymyślić żeby Gabi się na dłużej zajęła sobą :-p podrzućcie pomysły na zabawę dla dziecka w domu :tak: jak jesteśmy pół dnia same i ona już nie śpi po 15:00 to brak mi weny :sorry2:
wejście na net to już tylko w pracy mogę (jak szefa nie ma), bo w domu to odrazu Gabi przy mnie i muszę wracać do niej do zabawy :tak:

:-) GABI :-) :
jeszcze sama nie chodzi (bez trzymanki), choć już parę kroków sama zrobi :tak: na dworze póki co za rączkę ;-)
uwielbia wodę i jest histeria jak z niej się ją wyciąga :-D
do domu ostatnio też nie lubi chodzić, bo jak widzi klatkę to "w długą"...;-)
sypia raz od ok.13:00 do 14:30 :-D i do 22:00 kombinuję czym tu dziecko zająć :-p

Pisałam, że wykryli u mnie nerwicę, ki czort się przyplątał? nie wiem... :dry: póki co jestem na odstawianiu leków i staram się nie denerwować i jakoś relaksować :sorry2:
za bardzo nie mam kiedy wpadać, ale postaram się od czasu do czasu napisać :tak:

Życzę zdrówka dla wszystkich mamusiek i dzieciaczków ;-)

Wrzućcie foto, bo z chęcią zobaczę jak dzieciaczki się pozmieniały!!!

A tu aktualne Gabi :-D
najlepsze zabawki dla dzieci?kolorowe klocki, klamerki, pilka i balon przez wieki niezastapione i wszystko co samo jezdzi hihihihi
jak tak wrzucacie to ja tez cos od siebie wrzuce ale 1 fotke bo musze z reszta zrobic porzadek i wgrac na komp a z zakopca niewrzucalam bo za duzo by tego bylo heheh jak na nk wrzucilam to jakies 50 wyszlo az sama bylam w szoku ;-)
IMG01185-20120421-1807.jpg

wreszcie scully
tęskniłyśmy za Tobą
najlepsze zabawy:):) to piłka, wózeczek z laleczką własciwie taki chodzik jest z fisher price albo chicco który potem zamieniasz na stoliczek
nie podam ci za duzo pomysłów bo miałam chłopca a on już biegam z samochodzikami
... a przypomniało mi się - jak chciałam mieć chwilę ( bo uczyłam się do egzaminów na studiach) dawałam mu do pisania kartki i jedną kredkę pokazałm niby że można malowac słoneczko i takie tam a potem sam strasznie szybko załapał i wiesz uczyłam go że mama piszę to synek tez pisze
masz może to :sorry2: hm nie wiem już jak to się nazywa że malujesz a potem ścierasz chyba tablica :-D wiem znikopis,i kupcie może matę wodną- siostra ma żywego dzieciaczka a tu zajęty jest super
wiesz teraz dzieci mają więcej gadżetów może jakiś laptopik przyciska przyciski i zajmuje się
mój jeszcze lubił układać na lodówce magnesy od danonków-1,5 godziny dziecka nie było
może stempelki
:-D:szok: tylko wiesz mała cała do kąpania będzie no ale chwila spokoju jest

...hm brak pomysłów już

śliczna jest Gabi:):)
ja tez taką chcę- szczególnie zdjęcie z pomidorkiem podoba nam się ( mi i mojemu M)

Ostatnia edycja:
Witam Kochane po chwilowej pauzie ...

... niestety ja jakoś nie umiem się odnaleźć i zorganizować ciągle, pomimo że pracuję już 3 miesiące :baffled: ciągle doba jest dla mnie za krótka na zrobienie wszystkiego :-( ... no ale ostatnio (czytaj w sobotę) wpadliśmy na genialny pomysł z Robsonem i w ciągu 2 h zebraliśmy się do Krakowa do ciotki Antenki na urodziny do wujka W :-p to był największy wyjazdowy spontan z Blanulcem jaki w życiu zrobiliśmy :laugh2: było super miło się spotkać tym bardziej, że dość długo się już nie widziałyśmy, tzn. od sylwestra, muszę Wam pochwalić mojego Zięciulka - Szymulka, po prostu super chłopiec rośnie, bardzo mądry, ślicznie mówi i jest bardzo opiekuńczy, przez pierwsze dwa dni chodzili razem z Blanką za rączkę, bo Szymulek jej wszystko pokazywał :laugh2: na prawdę bardzo ładnie mówi:tak: praktycznie wszystko :tak: zaliczyliśmy rodzinny wypad do zoo, pobalowaliśmy urodzinowo, były tańce hulańce ;-) dzieciaczki świetnie się zgrały pod względem spania, zarówno na popołudniowe drzemki jak i nocne spanie, zero problemu, no poza tym że mój dzikusek obraził się na jedzenie :-( ale zwalam to na zęby:-p ogólnie super !!!

... idę poczytać co u Was ...

... KINGA ... strasznie mi przykro, tulam Cię wirtualnie :-(

P.S. a oto nasz parka :-p
20120729233.jpgZdjęcie1132.jpg

niekorci cie na 3 jak tyle brzuchatek wokolo ;-)

najlepsze zabawki dla dzieci?kolorowe klocki, klamerki, pilka i balon przez wieki niezastapione i wszystko co samo jezdzi hihihihi
jak tak wrzucacie to ja tez cos od siebie wrzuce ale 1 fotke bo musze z reszta zrobic porzadek i wgrac na komp a z zakopca niewrzucalam bo za duzo by tego bylo heheh jak na nk wrzucilam to jakies 50 wyszlo az sama bylam w szoku ;-)
Zobacz załącznik 487945
Zabciu przepiekna fota!
a korci kroci i to jak! Hahahaha moj maz tez chce Ale ja mam nerwice i nie wyrobie z 3. Takze od poniedzialku na zajecia do szkoly i juz

wszystko już wypróbowane :tak: ale klamerki odpadły, bo się gadzina złapała na jedną i póki co poszły w odstawkę ;-)
dzieciaczki śliczne :-) a jaki już Antoś duży chłopczyk :sorry2:

wreszcie scully
tęskniłyśmy za Tobą
najlepsze zabawy:):) to piłka, wózeczek z laleczką własciwie taki chodzik jest z fisher price albo chicco który potem zamieniasz na stoliczek
nie podam ci za duzo pomysłów bo miałam chłopca a on już biegam z samochodzikami
... a przypomniało mi się - jak chciałam mieć chwilę ( bo uczyłam się do egzaminów na studiach) dawałam mu do pisania kartki i jedną kredkę pokazałm niby że można malowac słoneczko i takie tam a potem sam strasznie szybko załapał i wiesz uczyłam go że mama piszę to synek tez pisze
masz może to :sorry2: hm nie wiem już jak to się nazywa że malujesz a potem ścierasz chyba tablica :-D wiem znikopis,i kupcie może matę wodną- siostra ma żywego dzieciaczka a tu zajęty jest super
wiesz teraz dzieci mają więcej gadżetów może jakiś laptopik przyciska przyciski i zajmuje się
mój jeszcze lubił układać na lodówce magnesy od danonków-1,5 godziny dziecka nie było
może stempelki
:-D:szok: tylko wiesz mała cała do kąpania będzie no ale chwila spokoju jest

...hm brak pomysłów już
śliczna jest Gabi:):)
ja tez taką chcę- szczególnie zdjęcie z pomidorkiem podoba nam się ( mi i mojemu M)

wózio ma z Fisher Price (dostała na roczek od chrzestnej) :-D kreda i kretki są super, ale bawi się 5 minut i w nogi lub zaczyna obgryzać :-) póki co jeszcze wszystko do buźki wpycha :sorry2: magnesy z lodówki to też obgryza :-D
jedyna "rzecz" co ją zajmuje to pluskanie się w wodzie - godzine jej nie ma (ale trzeba pilnować, bo ma coraz to nowsze pomysły) :-D
tablica i stępelki - muszę pomyśleć coś na ten temat :tak:

prócz pomidorka to w tym tygodniu wpadła na pomysł zgniecenia śliwki (wysmarowała ręce i klaskała- chlapało jej po buzi; radochę miała, że hej), wlazła pod budę od wózka (i krzyczała, że nie może wyjść) oraz wywaliła wszystko z drugiej półki na książki i wlazła do niej (nie wiem jak się tam zmieściła -ledwo ją wyciągnęłam) :-D

....niestety ale straciłam moją ciążę.. :( dziekuje Ci
Pozdrawiam Was!

tulam :-( i znaczy, że jest szansa i wiadomo jak :tak: teraz tylko próbować znowu :tak:

kiedy tak urosły :szok: ta foto "za rączkę" mnie rozwaliło :-D superowe :-D

Svensonka - a ta nerwica to wykryta, czy tak sobie napisałaś?

helolll
I ja wpadam sie przywitac

Gabi sliczna :) oczka ma mamusi

Blaniu Szymciu buziam Was mocnoooo

Scully ja niestety tu zdjec nie wrzuce bo jeszce sie nie naumialam :-D ale zapraszam na Fb :) BAtonik ja nie moge sie ogarnac po wakacjach matkooo
A co do zabaw to u nas mlodzieniec zajmuje sie sam przewaznie teraz etap jezdzi swoim autkiem hipciem bawi sie samochodami jak sie znudzi to zawieszam hustawke ,potem robimy patataj na mojej nodze troche bjke poogladamy I jakos leci mysle ze jszcze troche a nasze bable beda juz sie lepiej umialy ,,soba" zajac :tak:;-)
Dziewczyny idziemy na chrzciny podrzucie pomysla co kupic , dodam ze nie jestesmy chrzestnymi i jest to dziewczynka :)
Sorki za brak ladu w pisaniu ale lepetyna peka i juz nie mysle ide lulu

Fajnie ze sie oddzywacie odrazu czlowiekowi lepiej :)
:huh:

reklama
ale zapraszam na Fb :) BAtonik ja nie moge sie ogarnac po wakacjach matkooo
A co do zabaw to u nas mlodzieniec zajmuje sie sam przewaznie teraz etap jezdzi swoim autkiem hipciem bawi sie samochodami jak sie znudzi to zawieszam hustawke ,potem robimy patataj na mojej nodze troche bjke poogladamy I jakos leci mysle ze jszcze troche a nasze bable beda juz sie lepiej umialy ,,soba" zajac :tak:;-)
Dziewczyny idziemy na chrzciny podrzucie pomysla co kupic , dodam ze nie jestesmy chrzestnymi i jest to dziewczynka :)
Sorki za brak ladu w pisaniu ale lepetyna peka i juz nie mysle ide lulu

Fajnie ze sie oddzywacie odrazu czlowiekowi lepiej :)
:huh:

nie ma mnie na Fb :-) ale jestem na nk :tak: jak znajdę chwilkę to luknę (jeśli nadal jesteś) :tak:
my chrzciny mieliśmy wczoraj :tak: mąż- chrzestny :tak:
nasza Gabi dostała kase, a od cioci (nie była chrzestną) złote kolczyki z białą kropką na wkręt :tak: Gabi przekuliśmy na roczek uszka (póki co w tych samych chodzi), ale fajnie, że ma już nowe kolczyki do podmiany :tak:

Do góry