reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

to nasz czwarty cykl. Tak czekałam na te wakacje, wierzyłam, że uda się w lipcu lub sierpniu, bo wysypianie się, urlopik, mniej pracy sprzyjają fasolkom :tak: lipcowy cykl niestety nieudany, teraz byliśmy na urlopie w dni płodne i czekam na efekty :sorry2:
A Wy ile się staracie? Mierzysz tempki?
To jest moj pierwszy cykl gdzie postanowilismy zaszalec bez zabezpieczenia i to swiadomie. Nigdy wczesniej sie nie intersowalam swoimi cyklami i objawami owulacji. Tem nigdy nie mierzylam. Jakis tydzien temu nagle zaczely bolec mnie jajniki a zwlaszcza prawy i potem mnostwo wydzieliny takiej jak kurze bialko, potem zrobilam tescik owu i wyszedl nie jednoznaczny bo wczesniej duzo pilam, ale raczej pozytywny. Teraz czekam co z tego bedzie :tak: Oczywiscie przytulanki bylo w owu jezeli to na 100% byla owu. Jakie ty mas zobjawy owu?

reklama
to nasz czwarty cykl. Tak czekałam na te wakacje, wierzyłam, że uda się w lipcu lub sierpniu, bo wysypianie się, urlopik, mniej pracy sprzyjają fasolkom :tak: lipcowy cykl niestety nieudany, teraz byliśmy na urlopie w dni płodne i czekam na efekty :sorry2:
A Wy ile się staracie? Mierzysz tempki?
A kiedy beziesz sie testowac? Mam nadzieje ze ci sie uda!!!

hmmm tak naprawdę ciężko dokładnie stwierdzić, kiedy jest owulka, ale w czasie dni płodnych u mnie zmienia się śluz właśnie na takie białko jajka, czasami czuję kłucie jajnika (ale rzadko, w tym cyklu nic nie czułam), no i mam większą ochotę na przytulanki :tak::zawstydzona/y: no i mierząc tempki wiem, że w okolicach owulki mam skok.
Życzę owocnego pierwszego starania, wbrew pozorom takie często wychodzą - wiele jest dziewczyn, które zaszły za pierwszym razem :tak:

test jak juz pisałam 28 albo najpóźniej 29 sierpnia - jeden z tych dwóch terminów :tak: oby się @ nie pojawiła do tego czasu, bo ja mam tak sobie dni wyliczone, że ostatnia możliwość pojawienia się @ jest właśnie 28.08. (hihi właśnie sobie uświadomiłam, że to rocznica ślubu moich rodziców :-p;-)

hmmm tak naprawdę ciężko dokładnie stwierdzić, kiedy jest owulka, ale w czasie dni płodnych u mnie zmienia się śluz właśnie na takie białko jajka, czasami czuję kłucie jajnika (ale rzadko, w tym cyklu nic nie czułam), no i mam większą ochotę na przytulanki :tak::zawstydzona/y: no i mierząc tempki wiem, że w okolicach owulki mam skok.
Życzę owocnego pierwszego starania, wbrew pozorom takie często wychodzą - wiele jest dziewczyn, które zaszły za pierwszym razem :tak:
Od nastepego cyklu sproboje zaczac mierzyc tempki tylko musze poczytac jak to sie dokladnie robi.
Czytalam gdzies na necie ze u zdrowych partnerow jest tak naprawde 40% sznas na zafasolkowanie w owulacje. Oby ci sie udalo teraz!!!

test jak juz pisałam 28 albo najpóźniej 29 sierpnia - jeden z tych dwóch terminów :tak: oby się @ nie pojawiła do tego czasu, bo ja mam tak sobie dni wyliczone, że ostatnia możliwość pojawienia się @ jest właśnie 28.08. (hihi właśnie sobie uświadomiłam, że to rocznica ślubu moich rodziców :-p;-)

No to bylaby to mila data na pozytywny wynik testu ;-) zycze pozytywu i trzymam kciuki :-)

Od nastepego cyklu sproboje zaczac mierzyc tempki tylko musze poczytac jak to sie dokladnie robi.
Czytalam gdzies na necie ze u zdrowych partnerow jest tak naprawde 40% sznas na zafasolkowanie w owulacje. Oby ci sie udalo teraz!!!

dziękuję za takie życzenia:-D tak bardzo byśmy chcieli!!!

Tempki mierzy się łatwo, codziennie o tej samej porze, najlepiej rano przed wstaniem z łóżka albo możesz nastawić budzik, zmierzyć i dalej spać :tak: termometr najlepiej owulacyjny ale ja mam zwykły elektroniczny, w ustach, pochwie lub odbycie. Ja mierzę w ustach, tak głębiej zawsze po jednej stronie, żeby było bardziej wiarygodne.

reklama
Ren dziękuję i Tobie życzę tego samego :tak:
ja też jestem z Pomorza ale do morza mam ponad 100 km hihi

Dzieki :-) ja juz nie moge sie doczekac pierwszych staranek.
Ja akurat mam 15 min do morza :-D ale za to mieszkamy na wyspie i na druga strone jedynie promem mozna sie dostac :crazy:, a w czesniej mieszkalam w malopolsce w malo pozytywnie odbieranym miescie, ale miasto rodzinne to rodzinne ;-) pozdrawiam :blink:

Do góry