Robale
Fanka BB :)
Dziewczynki musze leciec do pracy. Tak na poczatek dnia zycze Wam wszystkim po dwie kerseczki. Zajde swiadomie wieczorem.
Miłej pracy. Również Tobie życzymy 2 kreseczek

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczynki musze leciec do pracy. Tak na poczatek dnia zycze Wam wszystkim po dwie kerseczki. Zajde swiadomie wieczorem.
a jednak nie wszystkie badania wyszly ok...za bardzo sie na tym nie znam ale bylam wczoraj u gina i on rzucil okiem.zainteresowal go jeden wynik co sie nazywa anty TPO (nie wiem czy komus to cos mowi.to jakies przeciwciala kt chyba powoduja zabijanie naturalnych hormonow tarczycy czy cos.no ja sie nie znam).on myslal ze to blad komputera a ja mam rzeczywiscie b.wysokie to anty tpo.no i sie wczytalam w interecie ze to moze powodowac ze zarodek sie nie zagniezdzi...ze niby go nie rozpoznaje i zabija.ze podwyzszone tpo nieuniemozliwia zajscie w ciaze ale ze moze powodowac poronienia.jakas dziewczyna z podobnym wynikiem zaszla w ciaze ale borykala sie tez z poronieniami.no wiec nie fajnie(ja to zawsze cos musze miec).reszta badan pod katem tarczycy jest ok.jutro dorobie sobie jeszcze jedno do kompletu by z tym isc do endokrynologa.No i w tym problem bo tu w PL juz nie mam czasu.zadzwonilam wiec do lekarza domowego(bo on kieruje dalej) w NL.Moj byl na wakacjach wic skontaktowalam sie z zastepczynia (glupia bo raz u niej bylam) i mowie jej ze zrobilam takie i takie badania(specjalnie spr.jak to jest po nl.wlasciwie niemal wszystkie nazwy takie same nawet lekarz podobnie sie nazywa) i wyobrazcie sobie ze ona nie wiedziala o co chodzi.no rece opadaja ze pojecia nie miala.powiedzialm jej ze pokarze jej na internecie to moze jej cos zaswita...poprosila by tak zrobic.jezu zeby czegos takiego nie wiedziec.co za debile!Plakac mi sie chce bo okres mam dostac a wtedy humor zrypany a ta mnie jeszcze dobila.To jej do cholery podpowiem do jakiego lekarza mam isc.U nas endokrynolog a u nich endokrynoloog!Jaka roznica.Mam nadzieje ze ktos cos na to zaradzi bo a nuz to problem przez ktory nie udaje sie wiec dziewczyny badajcie hormony tarczycy!(u mnie tsh oraz ft4 ktore maja cos wspolnego wyszly dobrze.jutro zrobie ft3)
p.s.tak se czytam na interecie o podwyzsz.anty tpo a ciazy i rzeczywiscie utrudniac to moze ale te co maja ten sam problem mowia ze co lekarz to opinia.jeden leczy inny nie,jedne zachodza inne nie.jedna pisze ze jej kolezanka dostala cos na to i po 2 mc byla w ciazy.poza tym jod przeszkadza a ja tyle soli uzywam i obzeram sie chipsami.moze skoncze...
Kochana powiem Ci że faceci mają nosa do ciaży, ( tak jak mój do okresu, wie kiedy będę miała nic mu mnie mówiąć ), dobre objawy masz, myślę że Twój mąż ma rację, Mamusiu, trzymam kciuki