reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Batonik zapytaj jutro co ci szkodzi przeciez kto pyta niebladzi najwyzej vin odmowi albo da inne rozwiazanie

... no fakt w gębę mi nikt nie da za to, a może się zgodzi chociaż na jedną noc:zawstydzona/y: ale pewnie prędzej się zgodzi jak zobaczy piątkowe wyniki jeśli będą niższe oczywiście :sorry2: mam nadzieję, bo ja już sobie wymyśliłam że skoro przez 2 doby na lekach spadło o 100 to do piątku powinno być już nieźle :sorry2: ale czy to tak działa :baffled: oby

reklama
Napewno dziala a dobre myslenie tez duzo daje. Wiec usy do gory. ;-)
... no fakt w gębę mi nikt nie da za to, a może się zgodzi chociaż na jedną noc:zawstydzona/y: ale pewnie prędzej się zgodzi jak zobaczy piątkowe wyniki jeśli będą niższe oczywiście :sorry2: mam nadzieję, bo ja już sobie wymyśliłam że skoro przez 2 doby na lekach spadło o 100 to do piątku powinno być już nieźle :sorry2: ale czy to tak działa :baffled: oby

witam z rana ja dziś o 5 się obudziałam i spać nie mogę :( wczoraj byliśmy w szpitalu na ktg i nie chcieli skończyc mi go robic (już sie zaczęłam obawiać,ze mnie nie puszczą), bo słaby pulsik miała Natka (średnio ok 133 prawie bez zmian)... w końcu leżałam prawie godzinę ... prawdopodobnie spała, albo już jej aktywnosc spadła i przygotowuje sie do porodu... połozna mówiła, zebym teraz liczyła ruchy, bo one są najważniejsze .... wrazenie nt. szpitala cały czas super :) Batonik nie bój sie zapytać lekarza... to też w końcu człowiek, jak i my... Svensonka niezły maraton mieliście ;) Ja dziś siedzę w domku, ma mnie odwiedzić moja przyjaciółka...a potem moze spanko :)

aaaa zapomniałabym Batonik wczoraj rozmawiałam z moja sąsiadką, rodziła w 33 tc i dziś Szymek ma 8 lat i jest zdrowym chłopcem... nie martw sie o to, ze przedwcześnie bedzie....:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
aaaa zapomniałabym Batonik wczoraj rozmawiałam z moja sąsiadką, rodziła w 33 tc i dziś Szymek ma 8 lat i jest zdrowym chłopcem... nie martw sie o to, ze przedwcześnie bedzie....:)

Hej Olkale ... dzięki za słowa otuchy ... wiesz u nas na oddziale leżała dziewczyna która miała ukończony 31tc leciał jej 32 i miała bardzo wysokie ciśnienie i zdecydowali rozwiązać jej ciążę, mała miała 1800g zdrowa tylko ją odśluzowali a zanim urodziła dostał 2xsterydy na płucka i wszystko zakończyło się pomyślnie :blink: ja już się nie boję przedwczesnego porodu ... co ma być to będzie ... wszystko w rękach Boga a najważniejsze żeby mojej Kruszynce nic się nie stało :tak::tak:

pytałam lekarza na obchodzie czy jeśli w piątek będą dobre wyniki tzn jeśli będą spadały to czy jest szansa chociaż na jeden dzień w domku ... powiedział że jest szansa ;-)

tak więc bardzo proszę Was wszystkie o mocne zaciśnięcie &&&&&&&&&&&& za nas i nasze wyniki do piątku :tak::tak:

Hej Olkale ... dzięki za słowa otuchy ... wiesz u nas na oddziale leżała dziewczyna która miała ukończony 31tc leciał jej 32 i miała bardzo wysokie ciśnienie i zdecydowali rozwiązać jej ciążę, mała miała 1800g zdrowa tylko ją odśluzowali a zanim urodziła dostał 2xsterydy na płucka i wszystko zakończyło się pomyślnie :blink: ja już się nie boję przedwczesnego porodu ... co ma być to będzie ... wszystko w rękach Boga a najważniejsze żeby mojej Kruszynce nic się nie stało :tak::tak:

pytałam lekarza na obchodzie czy jeśli w piątek będą dobre wyniki tzn jeśli będą spadały to czy jest szansa chociaż na jeden dzień w domku ... powiedział że jest szansa ;-)

tak więc bardzo proszę Was wszystkie o mocne zaciśnięcie &&&&&&&&&&&& za nas i nasze wyniki do piątku :tak::tak:

moja kolezanka tez urodzila w 33 i chlopiec jest zdrowiutki ma 7 lat i mnustwo energi

Sculyyy piekie :) A co tam słychac bylas na wizycie w ostatnim czasie ?

dopiero 24.11. :tak: a w poniedziałek badania zrobię :tak:

trzymam kciuki ;-)

U was też taka pogoda do kitu :confused: ciemno, buro, zimno, wietrznie i deszczowo :dry: aż się spać chce :-)

Dzień doberek

Olkale no kochana jeszcze troszku :) jak ten czas leci i tak sobie siegam pamiecia jak pisalas ze masz ochote na ogorasy i szlas do piwniczki :)

Batonik kciukaski zacisnięte trzymamy razem z bąblem

A ja dziś zaszalałam i do fryzjera sie wybrałam zmieniłam kolor włosow i sciełam je troszku do ramion ( a były do pasa :)) takze na całego poszalałam

Miłego dzionka !
buziaki

dopiero 24.11. :tak: a w poniedziałek badania zrobię :tak:

trzymam kciuki ;-)

U was też taka pogoda do kitu :confused: ciemno, buro, zimno, wietrznie i deszczowo :dry: aż się spać chce :-)

U mnie tez pogoda do duszy pada i wogole
Ja tez w poniedziałek badanka robie mam cala liste , a wizytka dopiero 3-12 takze 2,5 tygodnia jeszcze

Ostatnio edytowane przez moderatora:

A predzej niedostaniesz przepustki??? Trzymamy z antosiem kciui za lepsze wyniki
Dzień doberek

Olkale no kochana jeszcze troszku :) jak ten czas leci i tak sobie siegam pamiecia jak pisalas ze masz ochote na ogorasy i szlas do piwniczki :)

Batonik kciukaski zacisnięte trzymamy razem z bąblem

A ja dziś zaszalałam i do fryzjera sie wybrałam zmieniłam kolor włosow i sciełam je troszku do ramion ( a były do pasa :)) takze na całego poszalałam

Miłego dzionka !
buziaki
tez bym chetnie zaszalala z wosami ale nwrazie brak kasy a musze sohie kupic buy na zime dzis latalam po sklepach i znalazlam yo dwir pary dobre na moja noge szok normalnie mam nadzieje ze mi ich nikt niewykupi bo czekam na kaee do nastepnego piatku albo poprosze babke zeby mije odozyla na tydzien ...

:szok: odważna jesteś :tak: ja sobie mówię, że obetnę po porodzie, ale czasem mi szkoda ich :sorry2: tyle lat zapuszczania :sorry2:
masz może fotkę "przed" :confused: to zrób jeszcze "po" i nam tu rzuć :tak: ciekawa jestem strasznie zmiany :tak:

tez bym chetnie zaszalala z wosami ale nwrazie brak kasy a musze sohie kupic buy na zime dzis latalam po sklepach i znalazlam yo dwir pary dobre na moja noge szok normalnie mam nadzieje ze mi ich nikt niewykupi bo czekam na kaee do nastepnego piatku albo poprosze babke zeby mije odozyla na tydzien ...

to może faktycznie poproś o odłożenie :tak: bo przykro by było jakby wykupili :tak:

U mnie tez pogoda do duszy pada i wogole
Ja tez w poniedziałek badanka robie mam cala liste , a wizytka dopiero 3-12 takze 2,5 tygodnia jeszcze

to sporo czasu masz do wizyty :tak: oby nam wyniki dobrze wyszły :tak:

reklama
A predzej niedostaniesz przepustki??? Trzymamy z antosiem kciui za lepsze wyniki

Ja ostatni raz była w zeszlym roku w grudniu :szok: takze juz nalezalo mi sie ;-)
Zabko najpierw buciki a potem fryzjer :tak:;-)

:szok: odważna jesteś :tak: ja sobie mówię, że obetnę po porodzie, ale czasem mi szkoda ich :sorry2: tyle lat zapuszczania :sorry2:
masz może fotkę "przed" :confused: to zrób jeszcze "po" i nam tu rzuć :tak: ciekawa jestem strasznie zmiany :tak:

No wlasnie nie mam bo tylko nosilam je spiete takze i tak ich nie bylo widac ze takie dlugie . To nie noga więc odrosna :-). Jak corcia sie urodzila to mialam rowniez takie dlugie i jak zaczela sie nimi bawic to odrazu je scielam bo mnie tak ciagnela a ja nie lubie :sorry2:A przed porodem tosobie jeszcze pojde co by sie lepiej czuc tak elegancko hehee

to może faktycznie poproś o odłożenie :tak: bo przykro by było jakby wykupili :tak:

to sporo czasu masz do wizyty :tak: oby nam wyniki dobrze wyszły :tak:

kochana musza byc dobre nie ma innej opcji :)
A ja niedawo bylam na wizycie 05-11 i teraz chodze co 4 tyg ale musze powiedziec ze sie dluzy

Do góry